Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Megaklus bij dijk Hansweert duurt drie jaar

Megaklus bij dijk Hansweert duurt drie jaar

HANSWEERT - De voorbereidende werkzaamheden om de dijk bij Hansweert te versterken zijn begonnen. De komende jaren wordt er heel wat werk verzet voor dit project, dat naar verwachting 160 miljoen euro kost.  Er zijn al zichtbare boorwerkzaamheden aan de gang bij de dijk.

Het 5,2 kilometer lange stuk dijk bij Hansweert is een van de eerste tracés in Zeeland die onder handen wordt genomen door waterschap Scheldestromen. Dat is niet zonder reden, want de dijk moet aan de nieuwe normen van het Rijk voldoen. ‘’We zijn constant bezig met het monitoren van de conditie van de dijken’’, zegt Alex de Smet, omgevingsmanager bij Scheldestromen. ‘’Ook het Rijk doet dat en zij merken dat sommige dijken telkens minder opgewassen zijn tegen de steeds intensievere golfoploop en de stijgende zeespiegel.’’ 

De dijk bij Hansweert is niet de enige dijk in Zeeland die daarmee te maken krijgt, maar toch heeft deze dijkversterking prioriteit. ‘’We hebben een lijst met dijken die cruciaal zijn in de provincie. Op de eerste plek staat de dijk van Borssele, omdat een ramp bij de kerncentrale natuurlijk te allen tijde voorkomen moet worden, maar op de tweede plek staat Hansweert. Dat is, omdat het dorp dermate laag ligt en dicht bij de dijk dat een klein probleem al gauw grote gevolgen kan hebben. Daarom gaan we nu de dijk versterken, zodat hij daarna weer voldoet aan de nieuwe normen.’’ 

De komende drie jaar zal in verschillende fasen de dijk verstevigd worden. Een groot project waarna de dijk hopelijk weer lange tijd mee kan.

Meer uit Reimerswaal

Ruim vier ton subsidie voor belevingsroute Yerseke Moer

YERSEKE - Stichting Het Zeeuwse Landschap ontvangt 413.288 euro provinciale subsidie om het natuurschoon van de Yerseke Moer beter in de etalage te zetten. Met het geld kunnen bijvoorbeeld beleefpunten, met uitzicht en informatieborden over de flora en fauna, gemaakt worden. Ook is er geld om de verkeersveiligheid te verbeteren.

11 uur geleden
Ondernemers gewaarschuwd voor oplichters

KRUININGEN - Ondernemers in de gemeente Reimerswaal worden benaderd door personen die zich voordoen als verkopers van advertentieruimte in de gemeentegids van Reimerswaal. Dat stelt het Reimerswaalse gemeenteraadslid Daniël van Iwaarden (SGP). Om hiervoor te waarschuwen heeft hij bij het college van burgemeester en wethouders schiftelijke vragen ingediend.

13 uur geleden
Overtredingen ontdekt bij controle horeca Reimerswaal

KRUININGEN - Horeca in de gemeente Reimerswaal is vrijdagavond gecontroleerd op het naleven van verschillende wetgeving. "Er zijn meerdere overtredingen geconstateerd, waaronder overtredingen op grond van de Alcoholwet, Warenwet, allergenen-wetgeving en de Wet arbeid vreemdelingen", meldt burgemeester José van Egmond van de gemeente Reimerswaal dinsdag. 

15 uur geleden
Grote Geelstaart uit Kapelle brengt 'Metaal' uit

KAPELLE - Maandag om 12.00 uur is de eerste studio-opname van 'Grote Geelstaart' uitgekomen: 'Metaal'. De Kapelse band, die psychedelische noise-rock maakt, timmert sinds eind 2022 aan de weg naar meer naamsbekendheid binnen en buiten de provincie. 

1 dag geleden
Rillandia ziet aantal jeugdleden groeien

RILLAND - V.V. Rillandia aan de Bathseweg in Rilland telt op dit moment zo'n tweehonderd leden en is een groeiende vereniging. De club beschikt over twee voetbalvelden en een trainingsveld en ieder team van de club kan doordeweeks trainen. Ondanks dat de vereniging op een ruimtelijke plek is gelegen brengt de locatie soms ook wat obstakels met zich mee. 

2 dagen geleden
Vrijwilligers ontdoen Schelde-oevers weer van afval

KRABBENDIJKE/RILLAND - Honderden vrijwilligers stropen zaterdag 2 maart de mouwen op om zwerfafval op te ruimen langs de Oosterschelde en Westerschelde voor de jaarlijkse actie Schone Schelde.

3 dagen geleden
Kapelle verbouwt voor groeiend vrouwenvoetbal

KAPELLE - Voetbalvereniging Kapelle voldoet formeel niet aan de KNVB-norm van het aantal velden ten opzichte van de leden maar desondanks krijgen ze de trainingsschema's rond. De vereniging merkt echter wel dat het opkomende vrouwenvoetbal er voor zorgt dat het aantal kleedkamers niet toereikend is. Daarom worden die binnenkort onder handen genomen. 

4 dagen geleden