Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Mega-Kerstballen vervangen paraplu’s in ‘Leukste winkelstraatje van Middelburg’

Mega-Kerstballen vervangen paraplu’s in ‘Leukste winkelstraatje van Middelburg’

MIDDELBURG - De Middelburgse Reigerstraat krijgt een feestdagensfeer. Boven de smalle straat naar de Lange Jan hingen vrolijke paraplu’s. Maar ondernemer Peter van de Meent van Huis van Bloemen vervangt vandaag de fleurige paraplu’s door kerstballen van voetbal-formaat.

,,Dit is het leukste en meest gefotografeerde straatje van Middelburg”, beweert Peters partner, Bertine met een brede lach. ,,De kleurige paraplu’s deden het ontzettend goed op social media, nu was het tijd voor iets anders.” Het straatje tussen de Lange Jan en Lange Delft is fotogeniek.

Julia Keer van de Afdeling Snoepzaken en Bertine zagen dat de paraplu’s langzamerhand een beetje aan het slijten en roesten waren. Ze overlegden met de andere ondernemers uit de Reigerstraat. Samen versieren ze de straat nu opnieuw in Kerstsfeer.

De eerste stap zijn de grote glimmende kerstballen die aan staaldraad komen te hangen. Ze zijn van stevig kunststof gemaakt en zouden tegen regen en wind moeten kunnen. Rob Kerremans van de Frietboetiek BT’je Anders helpt ook mee met het ophangen.

Morgen moest de straat helemaal feestdagen-proof zijn. Naast de Kerstballen komen er nog lichtjes en slingers te hangen aan de staaldraden.

,,Middelburgers en toeristen genieten van dit straatje”, zegt Bertine van de Meent. ,,Met de ballen, lichtjes en slingers zijn we straks helemaal klaar voor de feestdagen.”

Peter van de Meent maakt de kunststof ballen stevig vast, hij werkt op de verrijdbare steiger. Hij hangt de ballen stevig vast. ,,Ook met windkracht 6, 7 wil je dat de sfeer er nog goed inblijft.”

Meer uit Middelburg

Zoektocht naar Romeins Zeeland zet volgende stap: bodemscan op strand Oranjezon

VROUWENPOLDER - Op vrijdag 26 april wordt op het strand Oranjezon bij Vrouwenpolder een archeologische bodemscan uitgevoerd. Het is de volgende stap in de zoektocht naar het Romeins vlootstation, dat daar mogelijk gelegen heeft. Het betreft een testonderzoek, niet eerder uitgevoerd op de Zeeuwse stranden.

1 uur geleden
Flamenco Encuentros verzorgt eerste optreden podium De Baron in Middelburg

MIDDELBURG - Op zondag 28 april, om 22.00 uur, treedt Flamenco Encuentros op bij het nieuwe Middelburgse Podium De Baron, aan Gortstraat 30. Een prachtige locatie, die ook de thuisbasis is van Sociëteit de Vergenoeging. De middagvoorstelling is uitverkocht.

2 uur geleden
Max Huiszoon is de eerste kinderburgemeester van Veere

DOMBURG - Op dinsdag 16 april 2024 werd de eerste kinderburgemeester van de gemeente Veere verkozen. De fractie van D66 diende het initiatiefvoorstel in om een kinderburgemeester voor de gemeente Veere in te stellen. Dit voorstel werd aangenomen door alle fracties in de raad van de gemeente Veere. De kinderburgemeester gaat een jaar lang op pad met burgemeester Frederiek Schouwenaar en mag werken aan een zelfgekozen project binnen de gemeente Veere.

1 dag geleden
BM van Houwelingen wint tender voor De Biezenweie in Serooskerke

DOMBURG - Het college B&W van gemeente Veere heeft bekendgemaakt dat BM van Houwelingen de winnaar is van de tender voor De Biezenweie in Serooskerke. Dit besluit markeert een belangrijke mijlpaal in de voortgang van de woningbouw aan De Biezenweie.

1 dag geleden
De onfortuinlijke vlucht van bommenwerper 'The Drip'

VLISSINGEN/DOMBURG - De Amerikaanse bommenwerper waar archeologisch onderzoek naar wordt uitgevoerd voor de kust van Domburg stortte neer op 5 november 1943. Het door vijandelijk vuur geraakte vliegtuig was op de terugweg van een missie bij de Duitse stad Münster, ten noordoosten van het Ruhrgebied.

2 dagen geleden
Dakbedekking waait los in van Kleffenslaan Middelburg

MIDDELBURG - Bij een woning aan de Van Kleffenslaan in Middelburg is maandagmiddag een deel van de dakbedekking losgekomen als gevolg van een harde windvlaag. De brandweer werd ingezet om de situatie weer veilig te maken.De windvlaag kreeg vat op het dak toen rond 13.45 uur een fikse bui over de stad trok. Brandweerlieden rukten vanaf de post Stromenweg uit en hebben de dakbedekking weer platgelegd. Een aannemer zal moeten worden ingeschakeld om de ontstane schade te herstellen. Bij het voorval raakte niemand gewond.In het verleden is de brandweer al veelvuldig ingezet nadat bij woningen in de betreffende wijk dakbedekkingen loslieten tijdens windstoten. Voor vandaag en morgen hebben de meteorologen van het KNMI code geel afgekondigd. Tot dinsdag 06.00 uur moet rekening worden gehouden met zware windstoten tot 100 kilometer per uur.

2 dagen geleden
Oplichter doet zich voor als politieagent: Vraagt om bankgegevens 'slachtoffers'

MIDDELBURG - De politie waarschuwt voor een persoon die zich voordoet als een politieagent en vervolgens probeert op te lichten, laat HVZeeland weten.

4 dagen geleden