Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Meestergitarist Leif de Leeuw in de Piek

Meestergitarist Leif de Leeuw in de Piek

VLISSINGEN - Meestergitarist Leif de Leeuw en zijn band brengen vrijdag 24 juni het repertoire van de legendarische Allman Brothers Band opnieuw tot leven. Deze band speelt echt in de geest van hun grote voorbeelden en improviseert er duchtig op los.

De Leif de Leeuw Band geldt inmiddels als dé southern jam band van Europa. Leif is zes keer op rij uitgeroepen tot beste bluesrock gitarist van de Benelux en Sem Jansen is winnaar van het tv-programma ‘Hit the Road’. Met zes man sterk zorgen de mannen van de band voor een show met vlammende gitaarsolo’s, twee duellerende drummers, scheurende Hammond-sounds, waarin bovenal improvisatie centraal staat. De Leif de Leeuw Band heeft in tien jaar een internationale reputatie opgebouwd met tours door heel Europa, Amerika en China. Nadat de band in 2018 en 2019 al eens een Allman Brothers tribute tour speelde door Nederland en Europa werd duidelijk wat de ‘nieuwe’ koers van de band moest worden. Een formatie met twee drummers, Hammond orgel, bas, twee elektrische gitaren en daarbovenop de prachtige rauwe stem van Sem. Kaarten kosten in de voorverkoop 17 euro en 20 euro aan de deur. Het concert begint om 21 uur.

Meer uit Vlissingen

Fietsers botsen op de Nieuwe Vlissingseweg, één gewonde

VLISSINGEN - Op de Nieuwe Vlissingseweg botsten afgelopen nacht twee fietsers op elkaar. Eén van de twee personen raakte flink gewond.

9 uur geleden
Auto crasht tegen verkeerslicht op de Bossenburghweg

VLISSINGEN - Een vrouw is vannacht op de Bossenburghweg tegen een verkeerslicht tot stilstand gekomen. De bestuurder van de auto is door de ambulancebroeders onderzocht. 

14 uur geleden
Vier minderjarigen opgepakt voor steekincident

OOST-SOUBURG - De politie heeft vier minderjarigen opgepakt in verband met de steekpartij afgelopen nacht. Op het Oranjeplein raakte een 17-jarige jongen zwaargewond bij het incident.

1 dag geleden
Zwaargewonde bij steekpartij Oost-Souburg

OOST-SOUBURG – Een jongen is gewond geraakt bij een steekpartij op het oranjeplein in Oost-Souburg. Het slachtoffer is met zware verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Er is nog niets bekend over eventuele arrestaties.De melding van het steekincident, dat vermoedelijk plaatsvond bij het parkeerterrein boven op de Jumbo-supermarkt aan het plein, kwam omstreeks 00:25 uur binnen bij de meldkamer. De politie spoedde hierna met meerdere eenheden ter plaatse. Ook kwamen twee ambulanceteams met spoed naar het Oranjeplein.Het slachtoffer raakte zwaargewond. Over eventuele arrestaties is nog niets bekend. De gewonde is met spoed per ambulance overgebracht naar een ziekenhuis. De politie ter plaatse heeft het over een groep minderjarige jongeren.De politie stelt een onderzoek in naar dit geweldsdelict. De afdeling Forensische Opsporing gaat samen met de recherche ter plekke sporenonderzoek doen. Het Oranjeplein is om die reden afgezet. Intussen worden ook getuigen gehoord, zo laat een woordvoerder van de politie weten. Mensen met tips worden gevraagd om deze door te geven via 112 of 0900-8844, afhankelijk van de mate van spoed.

1 dag geleden
Vlissingse turn vereniging brengt 25e dansvoorstelling

VLISSINGEN - Al jarenlang verzorgt de dansafdeling van de Vlissingse Turn Vereniging een dansvoorstelling, meestal in de Stadsschouwburg in Middelburg.

2 dagen geleden
‘Bijen zijn heel vernuftig en hebben een ingewikkelde samenleving’

VLISSINGEN - “Vijftien jaar geleden landde er een bijenzwerm in mijn tuin. Die heb ik toen zelf proberen te vangen. Het was niet slim, maar het is wel gelukt,” vertelt Christiaan Bouwman. Sinds drie jaar is hij imker, want bijen blijven hem fascineren.

3 dagen geleden
‘Wespen zijn de reinigingsdienst van de natuur’

VLISSINGEN - Wespen hebben te kampen met een slecht imago. Ze steken, vliegen rond je hoofd en gaan op je bord of in je glas zitten. “Mensen vinden wespen lastig, maar ze zijn de reinigingsdienst van de natuur,” vertelt Eric Mahieu, bestuurslid van de Wespenstichting en Imkersvereniging Walcheren.

3 dagen geleden