Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Meester Wim blikt terug op historie Holtkampschool

Meester Wim blikt terug op historie Holtkampschool

GOES - De Holtkampschool in Goes bestaat vijftig jaar. Vanaf 1976 vond de school haar thuis in de Goese Polder, waar het nu nog steeds gevestigd is. Ter ere van dit bijzondere jubileum was de jaarlijkse ‘Holtkampdag’ dan ook extra feestelijk.

Iemand die een groot deel van het bestaan van de school heeft meegemaakt, is meester Wim Westerweele. Sinds april 1979 werkt hij op de Holtkampschool en dit jaar is zijn laatste schooljaar op de Goese basisschool. ‘’Het was in de jaren zeventig erg lastig om als docent aan de slag te gaan’’, vertelt hij. ‘’Daarom heb ik eerst een aantal maanden op andere scholen gewerkt en mijn werk zelfs gratis aangeboden, waarna ik bij de Holtkampschool terecht kon in 1979.’’ In 2003 werd de Holtkampschool door een verwoestende brand getroffen. ‘’Ik herinner me die nacht heel goed’’, vertelt Westerweele. ‘’Het was vreselijk dat er zoveel verloren ging tijdens de brand. Van de toneelkleding die ik door de jaren heen had verzameld tot de boeken.’’ Na jaren van noodopvang naar noodopvang werd uiteindelijk een nieuw gebouw geplaatst waar zowel het Noorderlicht als de Holtkamp hun intrek namen. Ter herinnering aan de wederopbouw van de school beschilderden de eerste leerlingen tegeltjes, die nu nog steeds bewonderd kunnen worden op een van de muren op de begane grond.

44 jaar

Van de kleuterklas tot en met groep acht, Westerweele heeft aan alle groepen lesgegeven. ‘’Eerst gaf ik veelal les aan de hogere klassen en later besloot ik ook les te gaan geven aan de kleuterklassen. Dat was in eerste instantie wennen en ik moest er wel even inkomen, maar naar verloop van tijd kon ik er mijn creativiteit telkens meer in kwijt en zo bleef ik er zomaar tien jaar hangen’’, lacht de meester. Westerweele kijkt met veel plezier terug op zijn tijd bij de school. ‘’Het is een ontzettend leuk team om mee samen te werken en de sfeer op school is altijd heel goed’’, zegt hij. ‘’Inmiddels heb ik zelfs opa’s en oma’s van sommige leerlingen in de klas gehad en ik denk dat het tijd is om na 44 jaar in volle gezondheid te stoppen.’’[n]

Meer uit Beveland

Aan de keukentafel bij Vita Anthonisse: 'Een slechte dag is nog geen slechte week'

GOES - Werken van 9.00 uur 's ochtends tot 3.00 uur 's nachts. Mensen verklaarden Vita Anthonisse voor gek, maar zij kreeg daar juist energie van. Als kroegbaas ging de Goese vroeger ook nooit op vakantie. Nu is ze ouder en moeder en kan ze haar cafés De Snor en La Moustache beter loslaten. "Ik ga lekker op vakantie met Puck."

12 minuten geleden
Incident met verwarde man trekt veel omstanders in Goes

GOES - Hulpdiensten waren afgelopen nacht met meerdere eenheden aanwezig bij een incident met een mogelijk verwarde man. Deze man liep bij verschillende woningen in het centrum van Goes over het dak. Het incident trok veel omstanders.

1 uur geleden
Goederenoverslag North Sea Port stabiel in eerste jaarhelft

VLISSINGEN-OOST - De bedrijven in North Sea Port boekten in de eerste helft van 2024 een goederenoverslag via zeevaart van 33,4 miljoen ton. 'Dit is evenveel als in dezelfde periode in 2023', laat de Nederland-Belgische havenorganisatie weten. 'De overslag via de binnenvaart nam toe.'

22 uur geleden
Weekendweerbericht: '(Onweers)buien verdrijven warmte'

GOES - Dit weekeinde staat in het teken van een weersverandering. 'Het weekend begint volop zomers met veel ruimte voor de zon, bij maxima die zaterdag uitkomen tussen 27 graden in de kustgebieden tot maar liefst 33 graden in het zuidoosten', meldt weerbureau Weeronline vrijdag. 'In de avond neemt de kans op enkele buien toe en in de nacht naar zondag kunnen op meerdere plekken (onweers)buien vallen. Zondag valt de temperatuur een stuk lager uit, met 20 tot 25 graden. Daarbij is het licht wisselvallig met enkele buien die over het land trekken. De meeste lijken in het oosten te vallen.'

1 dag geleden
Getuigen gezocht van mishandelingen in binnenstad Goes

GOES - De politie doet onderzoek naar twee mishandelingen zondagnacht 30 juni in het centrum van Goes. De mishandelingen vonden kort na elkaar plaats en de politie vermoedt dat het om dezelfde dader(s) gaat. De politie vraagt getuigen zich te melden. 

1 dag geleden
Borselse ontwerpwedstrijd voor nieuwe waarderingsprijs

HEINKENSZAND - De gemeente Borsele is op zoek naar kunstenaars die een nieuwe waarderingsprijs willen ontwerpen. 

1 dag geleden
Brasserie Westerkade opent deuren in Goes: 'We willen iedereen totaalplaatje bieden'

GOES - Goes is een restaurant rijker. Brasserie Westerkade opende 28 juni zijn deuren voor de gasten van het naastgelegen, hotel Waterstate, maar ook voor toeristen en inwoners van Goes. Op 25 september volgt de officiële opening, waarbij bezoekers getrakteerd worden op een leuke openingsactie.

1 dag geleden