Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Meester Nieuwenhuyzen al 25 jaar in het onderwijs

Meester Nieuwenhuyzen al 25 jaar in het onderwijs

MIDDELBURG - Op vrijdag 15 oktober hebben leerlingen en collega’s van de Petrus Immensschool het 25-jarig onderwijsjubileum gevierd van directeur Jan Willem Nieuwenhuyzen. Hij is directeur van twee Middelburgse basisscholen: de Petrus Immensschool en de Herman Faukeliusschool. Nieuwenhuyzen is ook bestuurder van Colon, een dienstverlenende organisatie voor en van 25 Zeeuwse reformatorische basisscholen. De jubilaris is erg muzikaal, daarom was de locatie voor het feest de Koorkerk in Middelburg.

Nieuwenhuyzen werd samen met zijn vrouw in een oldtimer naar de Koorkerk gereden. Ze werden daar ontvangen door alle leerlingen van de school en gingen over de rode loper, onder de bogen door de prachtig versierde Koorkerk binnen. Alle groepen zongen een lied en deden een spel voor de jubilaris. De kinderen van groep 1 tot en met 4 zongen een leuk lied op de wijs van de Herfst van Vivaldi, de middelste groepen deden een hoorspel en de oudste twee groepen lieten een bewerking van Psalm 108 horen. Ook moest de directeur diverse spelletjes doen om zijn cadeau te verdienen. Het cadeau was geheel in stijl; twee kaartjes voor een concert naar keuze in het Amsterdams Concertgebouw, plus een laptoptas. 

Enkele collega’s verzorgde een muzikaal intermezzo, waarin onder andere zijn dochter Marlyne solo zong. Alle collega’s hebben hem gezamenlijk ook nog een lied toegezongen. ??Namens de gemeente Middelburg kwam Chris Dekker, wethouder onderwijs, Jan Willem Nieuwenhuyzen feliciteren. Vanuit hun functies hebben de heren regelmatig contact met elkaar. Hij bedankte hem voor zijn inzet van de afgelopen voor het onderwijs in Middelburg. 

Meer uit Middelburg

Wisseling in fractie CDA Middelburg

MIDDELBURG - Ronny Theune (Arnemuiden) wordt op 13 april geïnstalleerd als raadslid voor het CDA in Middelburg. Hij neemt de plek in van Simon Beijer, die vanwege privé omstandigheden besloten heeft het raadswerk neer te leggen.

1 uur geleden
Een kleine Grote Kerk voor Veerse eenden

VEERE - Het team van Zeeuws Werk heeft een eendenplateau naar model van de Grote Kerk in Veere ontworpen en gemaakt. Een bijzondere klus, die werd gesteund door de stadsraad van Veere, op basis van een particulier initiatief (een wens van een overleden man). 

1 uur geleden
Cantatedienst met muziek Mattheus Passion in Zoutelande

ZOUTELANDE - Op zondagavond 2 april is er in de Catharinakerk van Zoutelande een cantatedienst met delen uit de Mattheus Passion van J.S. Bach. Deze dienst markeert het begin van de Stille Week, voorafgaand aan Pasen. Het is voor veel mensen bij uitstek een tijd van reflectie en inkeer. De muziek van Bach zal daar zeker bij helpen.

22 uur geleden
Veteraan Thamara Batenburg uit Middelburg is ambassadeur van Veteraan in de klas

MIDDELBURG - Het Nederlands Veteraneninstituut lanceerde deze week. op Wereldverteldag, de campagne ‘Ons verhaal is meer dan een missie’ gericht op het educatief programma Veteraan in de klas. Veteraan Thamara Batenburg (45) uit Middelburg is sinds 2016 gastspreker bij Veteraan in de klas en ambassadeur van het programma.

22 uur geleden
Staatssecretaris bezoekt archieven MCC

MIDDELBURG - Staatssecretaris van cultuur en media, Gunay Uslu, bezocht op maandag 20 maart 2023 het Zeeuws Archief.

22 uur geleden
Gemeente Veere verwijdert binnenkort grafstenen van graven met verlopen grafrechten

DOMBURG - Sinds 1998 worden graven op de algemene begraafplaatsen binnen de gemeente Veere voor 20 jaar uitgegeven (Beheersverordening begraafplaatsen Veere 1998). Na deze 20 jaar krijgt de rechthebbende de keuze voorgelegd om de grafrechten te verlengen.

22 uur geleden
Meet Up AI & Art in ZB Bibliotheek van Zeeland

MIDDELBURG - In het kader van de AI-Parade gaat Dr. Nathan Wildman vanavond tijdens een engelstalige meet up AI & Art dieper in op het gebruik van artificial intelligence in de kunst. Is door AI gemaakte kunst te beschouwen als ‘diefstal’ van andere kunstwerken? En hoe staat dit in relatie tot de discussie of AI-kunst überhaupt wel kunst genoemd mag worden?

1 dag geleden