Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Meerdere tips na uitzending Opsporing Verzocht over Mallorca-zaak

Meerdere tips na uitzending Opsporing Verzocht over Mallorca-zaak

UTRECHT (ANP) - De uitzending van Opsporing Verzocht waarin dinsdagavond aandacht werd besteed aan de fatale mishandeling op Mallorca heeft vooralsnog zes tips opgeleverd via de tiplijn. Ook heeft iemand zich gemeld met beeldmateriaal, laat een politiewoordvoerder weten.

De vader van Carlo Heuvelman (27), die overleed na te zijn mishandeld op Mallorca, deed namens de familie zijn verhaal in de uitzending. Daarmee hoopte de vader dat getuigen die zich nog niet hebben gemeld "zich over hun schroom heenzetten", zo zei hij. Ook werden geblurde beelden van een aantal gezochte getuigen getoond.

Om wat voor tips het gaat en of het nieuw beeldmateriaal betreft, kan de woordvoerder nog niet zeggen. "Het is belangrijk dat dit eerst zorgvuldig wordt uitgeplozen. We weten in ieder geval zeker dat er aanvullend beeldmateriaal moet zijn, want de getuigen die wij hebben gesproken beschrijven beelden die wij nog niet hebben gezien."

Volgens de politiewoordvoerder is er inmiddels met ruim vijftig mensen gesproken, maar moeten er nog meer mensen zijn die mogelijk iets gezien hebben die betreffende nacht in uitgaansgebied El Arenal. "Elk verhaal, elke foto of filmpje kan ons verder brengen om duidelijkheid te krijgen en te verschaffen over wat zich heeft afgespeeld", aldus de zegsman. "Dat is niet alleen belangrijk voor de strafvervolging, maar ook voor de nabestaanden. Die hebben daar recht op. Twijfel niet en meld je."

In de ochtend van 14 juli werd Carlo Heuvelman mishandeld in het uitgaansleven. Hij overleed een aantal dagen erna aan zijn verwondingen. Er zitten zes verdachten van 18 en 19 jaar oud, allen uit Hilversum, vast voor de zaak.

Meer uit Binnenland

Vermeende aanstuurder moord Peter R. de Vries zwaar bedreigd

SCHIPHOL (ANP) - De man die verdacht wordt van het aansturen van de moord op Peter R. de Vries zou zelf zwaar bedreigd worden. De advocaat van Krystian M. las vrijdag in de beveiligde rechtbank op Schiphol een aantal huiveringwekkende berichten voor die door een onbekend persoon aan M. zouden zijn verstuurd. "De rillingen lopen over je rug", zei advocaat Ronald van der Horst.

10 minuten geleden
EMA wil middel tegen droge hoest in de ban

AMSTERDAM (ANP) - De Europese medicijnwaakhond EMA wil dat bepaalde middelen tegen droge hoest van de markt gaan, omdat ze erg gevaarlijk kunnen zijn bij algehele narcose met zogenoemde neuromusculaire blokkers. Het gaat alleen om artikelen met de stof folcodine ofwel pholcodine.

19 minuten geleden
Nederland blijft tegen toetreding Bulgarije tot Schengenzone

DEN HAAG (ANP) - Nederland blijft tegen toetreding van Bulgarije tot het Schengengebied. Roemenië en Kroatië zijn wel klaar om toe te treden, zei staatssecretaris Eric van der Burg (Justitie) na de ministerraad. Bulgarije voldoet volgens hem nog niet aan de voorwaarden.

28 minuten geleden
Tien jaar cel geëist voor doodschieten motorclubbaas

BREDA (ANP) - Het Openbaar Ministerie heeft vrijdag tien jaar geëist tegen Bredanaar Pieter L. vanwege het doodschieten van oprichter Michel Weiss van motorclub Caloh Wagoh.

39 minuten geleden
Ambassade Oekraïne: extra veiligheidsmaatregelen genomen

DEN HAAG (ANP) - Op de ambassade van Oekraïne in Den Haag zijn vrijdag extra veiligheidsmaatregelen genomen na de vondst van een bloederig pakket met dierenogen. Over de aard van de maatregelen doet de ambassade verder geen uitspraken. "De ambassade werkt nauw samen met de Nederlandse autoriteiten en het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken", voegt een woordvoerster toe.

1 uur geleden
Minderjarige gewond bij steekpartij op school in Amersfoort

AMERSFOORT (ANP) - Bij het opleidingscentrum Prisma College in Amersfoort is vrijdagmiddag een jongen bij een steekpartij gewond geraakt aan zijn arm. Hij is niet in levensgevaar en aanspreekbaar, meldt de politie. Er is een verdachte aangehouden.

1 uur geleden
Treinreiziger krijgt geen hulp via Whatsapp, NS praat met team

UTRECHT (ANP) - De NS gaat kijken hoe het team van het WhatsApp-alarmnummer voor reizigers die zich onveilig voelen beter hulp kan bieden. Aanleiding is een onlineklacht van iemand die zich onveilig voelde in de trein, maar via het WhatsApp-nummer van de NS geen hulp kreeg.

1 uur geleden