Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Meerdere tips na uitzending Opsporing Verzocht over Mallorca-zaak

Meerdere tips na uitzending Opsporing Verzocht over Mallorca-zaak

UTRECHT (ANP) - De uitzending van Opsporing Verzocht waarin dinsdagavond aandacht werd besteed aan de fatale mishandeling op Mallorca heeft vooralsnog zes tips opgeleverd via de tiplijn. Ook heeft iemand zich gemeld met beeldmateriaal, laat een politiewoordvoerder weten.

De vader van Carlo Heuvelman (27), die overleed na te zijn mishandeld op Mallorca, deed namens de familie zijn verhaal in de uitzending. Daarmee hoopte de vader dat getuigen die zich nog niet hebben gemeld "zich over hun schroom heenzetten", zo zei hij. Ook werden geblurde beelden van een aantal gezochte getuigen getoond.

Om wat voor tips het gaat en of het nieuw beeldmateriaal betreft, kan de woordvoerder nog niet zeggen. "Het is belangrijk dat dit eerst zorgvuldig wordt uitgeplozen. We weten in ieder geval zeker dat er aanvullend beeldmateriaal moet zijn, want de getuigen die wij hebben gesproken beschrijven beelden die wij nog niet hebben gezien."

Volgens de politiewoordvoerder is er inmiddels met ruim vijftig mensen gesproken, maar moeten er nog meer mensen zijn die mogelijk iets gezien hebben die betreffende nacht in uitgaansgebied El Arenal. "Elk verhaal, elke foto of filmpje kan ons verder brengen om duidelijkheid te krijgen en te verschaffen over wat zich heeft afgespeeld", aldus de zegsman. "Dat is niet alleen belangrijk voor de strafvervolging, maar ook voor de nabestaanden. Die hebben daar recht op. Twijfel niet en meld je."

In de ochtend van 14 juli werd Carlo Heuvelman mishandeld in het uitgaansleven. Hij overleed een aantal dagen erna aan zijn verwondingen. Er zitten zes verdachten van 18 en 19 jaar oud, allen uit Hilversum, vast voor de zaak.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Binnenland

Amsterdammer (49) meldt zich voor mislukte kunstroof Zaans Museum

ZAANDAM (ANP) - Een 49-jarige Amsterdammer heeft zich bij de politie gemeld voor de mislukte kunstroof uit het Zaans Museum in Zaandam halverwege vorige maand. Een politiewoordvoerder bevestigt een bericht hierover van De Telegraaf.

9 minuten geleden
Jetten tegen Wilders: uw obsessie met Kaag wordt zorgelijk

DEN HAAG (ANP) - D66-fractievoorzitter Rob Jetten vindt dat de "obsessie" van Geert Wilders met Sigrid Kaag "zorgwekkende vormen aanneemt". Wilders opende zijn inbreng tijdens de algemene politieke beschouwingen met een frontale aanval op Kaag, die afwezig is bij het debat. Zij vindt het niet zuiver om als afgetreden bewindspersoon bij het belangrijkste debat in het jaar te zitten, waar de begroting wordt besproken die zij zelf mede heeft gemaakt.

13 minuten geleden
Politieke beschouwingen openen met discussie over het debat zelf

DEN HAAG (ANP) - Het parlement is aan de Algemene Politieke Beschouwingen begonnen met een uitgebreide discussie over de manier waarop het debat wordt gevoerd. Het ging over de volgorde waarin de fractievoorzitters aan het woord zouden komen, de staat van de formatie en de mogelijkheden om nog iets in te brengen over de begroting.

26 minuten geleden
Marechaussee hoeft controles aan grens niet te veranderen

DEN HAAG (ANP) - De Koninklijke Marechaussee maakt zich niet schuldig aan etnisch profileren bij het controleren van mensen die Nederland willen binnenkomen. Marechaussees mogen huidskleur meewegen bij de beslissing om iemand aan de grens uit een rij te halen en te controleren. Dat is niet in strijd met het verbod op discriminatie en daarom hoeft de dienst de controles niet te veranderen, heeft de rechtbank in Den Haag woensdag bepaald.

33 minuten geleden
SP wil miljarden extra uitgeven, haalt geld op bij bedrijven

DEN HAAG (ANP) - De SP wil komend jaar miljarden extra uitgeven aan salarissen in de zorg, het onderwijs en bij de politie. Het geld dat daarvoor nodig is, haalt de SP in de tegenbegroting op bij bedrijven, banken en mensen met topsalarissen. Die tegenbegroting doet de SP dit jaar zonder de PvdA en GroenLinks, die met eigen plannen zijn gekomen.

1 uur geleden
Consumenten kopen meer duurzame voedingsmiddelen

WAGENINGEN (ANP) - Consumenten kochten vorig jaar meer voedingsmiddelen met een duurzaamheidskeurmerk. Ook het aanbod van duurzame producten stijgt, staat in de Monitor Duurzaam Voedsel van Wageningen University.

2 uur geleden
Waarschuwing voor dichte mistbanken in deel Nederland

DE BILT (ANP) - In een deel van Nederland komt er woensdagochtend dichte mist voor. Voor het midden en noorden van het land geldt code geel, meldt het Koninklijk Meteorologisch Instituut (KNMI).

4 uur geleden