Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Meerdere locaties Reimerswaal in beeld voor opvang vluchtelingen

Meerdere locaties Reimerswaal in beeld voor opvang vluchtelingen

KRUININGEN - De gemeente Reimerswaal onderzoekt of er mensen uit Oekraïne kunnen worden ondergebracht in voormalig woonzorgcentrum Vredelust in Yerseke, bij fruitteeltbedrijf Fruvo in Krabbendijke en op een schip bij Hansweert.

In overleg met onder meer de andere Zeeuwse gemeenten bereidt Reimerswaal zich voor op de komst van vluchtelingen, vertelt burgemeester José van Egmond. “Er komt heel veel op ons af. De harten van de mensen zijn heel groot”, refereert ze aan de particuliere initiatieven om vluchtelingen op te vangen, zoals de eigenaren van camping Zon en Zee in Yerseke doen. “Maar we hebben ook uithoudingsvermogen nodig. Hoe lang zal de opvang duren? En hoe groot wordt de groep mensen die opvang nodig heeft? We maken plannen voor de korte, middellange en lange termijn. Per week brengen we de laatste stand van zaken in beeld.”

De gemeente heeft geen zicht op het aantal inwoners dat vluchtelingen in huis neemt, vertelt de burgemeester. Ze roept deze mensen op zich aan te melden bij de gemeente. Kijk voor meer informatie, ook over bijvoorbeeld het aanmelden als vrijwilliger, op www.reimerswaal.nl/oekraine.

Meer uit Reimerswaal

21e Answester Dweilbandfestival is mooi feestje

HANSWEERT - Zondag was het in Hansweert weer tijd voor het Answester Dweilband Festival, dit jaar de 21e editie alweer. Talloze bezoekers uit het dorp en de regio trokken naar Hansweert voor een middag vol muziek, lekker eten en zelfs een loterij.

23 minuten geleden
Geniet zondag van 'dweilen' en food in Hansweert

HANSWEERT - Ieder jaar op de laatste zondag van september vindt in Hansweert het Answester Dweilbandfestival plaats. Voor zondag 24 september staat de 21e editie in de startblokken. 

2 dagen geleden
Verkeer voorlopig verboden op instabiele dam Julianahaven Yerseke

YERSEKE - Omdat de damwand van de Julianahaven in Yerseke niet sterk en stabiel genoeg is, stelt de gemeente Reimerswaal een verkeersverbod in voor de kadewand. ‘Binnenkort wordt er een meetsysteem geplaatst om de stabiliteit van de damwand de komende tijd te meten’, laat de gemeente vrijdag weten. Op basis van de meetresultaten zijn misschien nog meer maatregelen nodig. ‘Dat is op voorhand niet uit te sluiten.’ 

2 dagen geleden
Jonge bestuurder ongeluk Kruiningen mogelijk onder invloed van drugs

KRUININGEN - De 21-jarige Kruininger die donderdag met zijn auto over de kop sloeg in zijn dorp reed mogelijk onder invloed van drugs. Dat meldt de politie.

2 dagen geleden
Nieuw bestuur Schoorse herfstmarkt: 'We willen dit leuke feest laten groeien'

SCHORE - Het nieuwe bestuur van stichting Schoorse Herfstmarkt kon zaterdag meekijken hoe de geroutineerde, afzwaaiende bestuursleden de markt in goede banen leidden. Voor editie 2024 staan Niels Peterson, Mark Kneepkens, Jeroen Heerspink en Jelmer Holm aan het roer.

3 dagen geleden
Botsing met meerdere voertuigen op A58 bij Schore: meerdere personen gewond

SCHORE - Bij een aanrijding op de snelweg A58 tussen Kapelle en Schore zijn woensdagavond meerdere personen gewond geraakt.

3 dagen geleden
Rillandse energiecoöperatie 4411 op 26 september een feit

RILLAND - Op 26 september vindt de oprichtingsvergadering van de Energiecoöperatie 4411 plaats in het dorpshuis van Rilland. Om 20.00 zijn alle inwoners en ondernemers uit het postcodegebied 4411 daar welkom. 

4 dagen geleden