Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Meerdere hulpdiensten rukken uit voor incident in PI Torentijd

Meerdere hulpdiensten rukken uit voor incident in PI Torentijd

MIDDELBURG - Meerdere hulpdiensten werden zaterdagavond opgeroepen voor een incident in de Penitentiaire Inrichting Torentijd in Middelburg. Het is onduidelijk wat er precies heeft plaatsgevonden in de gevangenis. 

Rond 23.15 uur werd de brandweer opgeroepen om naar Torentijd te komen. Deze kwamen met meerdere voertuigen ter plaatse. Niet veel later werden er ook een ambulance en traumahelikopter opgeroepen. Laatstgenoemde werd echter boven Schouwen Duiveland gecanceld. Meerdere eenheden van de politie stelden zich rondom het gebouw op, maar vertrokken weer toen de traumahelikopter geannuleerd werd. 

Na ruim een half uur keerden de hulpdiensten, voor zover bekend, zonder patiënt weer terug. Lange tijd was het onduidelijk wat er zich precies had afgespeeld in de gevangenis. Zondag aan het einde van de ochtend maakte de Dienst Justitiële Inrichtingen bekend dat een gedetineerde, terwijl hij was ingesloten in zijn cel, voor flink wat overlast zorgde. Hij stak onder andere spullen in zijn cel in brand. Dit kon door het gevangenispersoneel geblust worden. Zodra het veilig kon, is de opstandige gedetineerde door het intern bijstandsteam van PI Middelburg uit zijn cel gehaald en in een isoleercel geplaatst. De gealarmeerde brandweer heeft een nacontrole gedaan en de cel en omgeving geventileerd. De gevangenisdirectie gaat aangifte doen van brandstichting. De gedetineerde is net als een aantal betrokkenen gevangenismedewerkers gezien door de ambulancedienst. Er hoefde niemand naar het ziekenhuis.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Middelburg

Auto raakt van weg op A58 bij Middelburg en eindigt in sloot: bestuurder gewond

MIDDELBURG - Een auto is afgelopen nacht op de A58 bij Middelburg van de weg geraakt en in de sloot beland. De bestuurder raakte hierbij gewond en is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. 

26 minuten geleden
Middelburg geeft gehoor aan oproep spoedopvang vluchtelingen

MIDDELBURG - In Middelburg worden vanaf vandaag met spoed ongeveer honderd vluchtelingen opgevangen. Het college van burgemeester en wethouders van Middelburg geeft aan het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) de ruimte om noodopvang in te richten. In overleg met Frans Lievens is Studio A58 aangeboden als opvanglocatie.

1 uur geleden
Politie zoekt getuigen van mishandeling op de Prinses Beatrixlaan

KOUDEKERKE - De politie doet zoekt getuigen van een mishandeling die plaats vond op maandag 11 oktober tussen 15.00 en 15.30 uur op het fietspad aan de Prinses Beatrixlaan. Een 16-jarige Vlissinger werd daar door een man mishandeld.

20 uur geleden
Man (30) aangehouden voor rijden onder invloed, had ook mes op zak

MIDDELBURG - Agenten hebben gisteren rond 19.50 uur een 30-jarige Vlissinger aangehouden. Hij zou onder invloed van alcohol en mogelijk drugs op een brommer hebben gereden. Ook had hij een mes op zak.

22 uur geleden
Botsing tussen scooter en fietser bij Nieuw-en Sint Joosland

NIEUW- EN SINT JOOSLAND - Een scooterrijder en een fietser zijn vrijdag bij Nieuw-en Sint Joosland tegen elkaar gebotst. Bij het ongeluk moest één persoon naar het ziekenhuis worden gebracht.

1 dag geleden
Programmabegroting gemeente Veere 2022: fors investeren in leefbaarheid

DOMBURG - Gemeente Veere heeft deze week de Programmabegroting voor 2022 gepubliceerd. De gemeente heeft een groot aantal maatregelen genomen om ‘het mooie van Veere te behouden en te versterken’. 

1 dag geleden
Interview Annejet van der Zijl in Grote Kerk Veere

VEERE - In de eerste editie van Literair Gesprek in de Grote Kerk gaat journalist Jan van Damme in gesprek met auteur Annejet van der Zijl over haar nieuwe historische roman Fortuna’s kinderen. De avond vindt plaats op vrijdag 29 oktober om 20.00 uur. Tickets (€ 15,-) zijn te koop in De Drvkkery en via de websites van De Drvkkery en de Grote Kerk Veere.

1 dag geleden