Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Meerdere hulpdiensten rukken uit voor incident in PI Torentijd

Meerdere hulpdiensten rukken uit voor incident in PI Torentijd

MIDDELBURG - Meerdere hulpdiensten werden zaterdagavond opgeroepen voor een incident in de Penitentiaire Inrichting Torentijd in Middelburg. Het is onduidelijk wat er precies heeft plaatsgevonden in de gevangenis. 

Rond 23.15 uur werd de brandweer opgeroepen om naar Torentijd te komen. Deze kwamen met meerdere voertuigen ter plaatse. Niet veel later werden er ook een ambulance en traumahelikopter opgeroepen. Laatstgenoemde werd echter boven Schouwen Duiveland gecanceld. Meerdere eenheden van de politie stelden zich rondom het gebouw op, maar vertrokken weer toen de traumahelikopter geannuleerd werd. 

Na ruim een half uur keerden de hulpdiensten, voor zover bekend, zonder patiënt weer terug. Lange tijd was het onduidelijk wat er zich precies had afgespeeld in de gevangenis. Zondag aan het einde van de ochtend maakte de Dienst Justitiële Inrichtingen bekend dat een gedetineerde, terwijl hij was ingesloten in zijn cel, voor flink wat overlast zorgde. Hij stak onder andere spullen in zijn cel in brand. Dit kon door het gevangenispersoneel geblust worden. Zodra het veilig kon, is de opstandige gedetineerde door het intern bijstandsteam van PI Middelburg uit zijn cel gehaald en in een isoleercel geplaatst. De gealarmeerde brandweer heeft een nacontrole gedaan en de cel en omgeving geventileerd. De gevangenisdirectie gaat aangifte doen van brandstichting. De gedetineerde is net als een aantal betrokkenen gevangenismedewerkers gezien door de ambulancedienst. Er hoefde niemand naar het ziekenhuis.

Meer uit Middelburg

Werkzaamheden aan hellingbaan ZB in Middelburg

MIDDELBURG - Vanaf 8 tot ca. 23 december 2022 worden er werkzaamheden uitgevoerd aan de hellingbaan naar de ingang van de ZB, aan de Kousteensedijk in Middelburg. De helling is dan afgesloten voor voetgangers en rolstoel- en scootmobielgebruikers. 

6 uur geleden
Nationaal wetenschapsfestival Expeditie NEXT komt naar Middelburg

MIDDELBURG - De derde editie van Expeditie NEXT, hét Nationale Wetenschapsfestival voor kinderen dat wordt georganiseerd door de Nationale Wetenschapsagenda (NWA), komt naar Middelburg. Midden in de meivakantie op woensdag 3 mei kunnen kinderen en hun begeleiders in de historische binnenstad op expeditie. Onderzoekers, musea en kennisinstellingen vanuit heel Nederland staan klaar om hen te enthousiasmeren voor de wetenschap, met workshops, interactieve installaties en mini-colleges.

7 uur geleden
Auto belandt op kop in sloot Aagtekerke

AAGTEKERKE - Bij de Roosjesweg tussen Aagtekerke en Domburg is vanochtend een auto op zijn kop in een sloot terecht gekomen. De bestuurder van het voertuig raakte gewond.

7 uur geleden
Long stories, short films bij en rondom Ruimte Caesuur

MIDDELBURG - Jarenlang vertoonde ruimteCAESUUR in de Lange Noordstraat in Middelburg videoprojecties ‘dichters op het raam’ in de donkere maanden tijdens de overgang van het jaar. Samengesteld door de dichter F. van Dixhoorn toonde Caesuur onder meer werk van Tonnus Oosterhof, Astrid Lampe, Tsead Bruinja, Rosali Hirsch en Mustafa Stitu.

8 uur geleden
Bounce Valley geopend op ZEP Middelburg

MIDDELBURG - De indoorattractie Bounce Valley, een luchtkussenpark voor zowel kinderen als volwassenen, heeft gisteren de deuren geopend in Middelburg. Vanaf 10.00 uur in de ochtend waren de eerste bezoekers welkom.

11 uur geleden
Politie neemt tien kilo vuurwerk in beslag in Middelburg

MIDDELBURG - De politie heeft in Middelburg naar aanleiding van een tip tien kilo vuurwerk in beslag genomen.

11 uur geleden
Middelburg weer in winterse sferen

MIDDELBURG - De eerste winterterrassen werden half oktober al opgebouwd, maar vorige week is Middelburg Winterstad 2022-2023 pas écht van start gegaan, toen op woensdag 30 november ook de ijsbaan op de Markt in gebruik werd genomen, onder toeziend oog van stadsomroeper Rinie Vaane.

11 uur geleden