Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Meerdere gemeenten zorgen voor noodopvang vluchtelingen

Meerdere gemeenten zorgen voor noodopvang vluchtelingen

DEN HAAG (ANP) - Meerdere gemeenten geven gehoor aan de oproep van onder meer de burgemeester van de gemeente Westerwolde en het demissionaire kabinet om nog dit weekend het azc in het Groningse Ter Apel te helpen met de opvang van asielzoekers. Zondag melden de gemeenten Hengelo, Utrecht en Amersfoort noodopvang te organiseren, in navolging van Middelburg op zaterdag.

In Hengelo worden vanaf zondag met spoed zo'n honderd vluchtelingen opgevangen in het Hazemeijer-complex, waar tot voor kort een vaccinatielocatie van de GGD zat. De mensen kunnen daar in ieder geval vier weken blijven. De gemeenten Utrecht en Amersfoort bieden vanaf maandagavond voor maximaal vier weken samen honderd asielplekken in onder meer hotelkamers aan het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) aan, de aantallen evenredig verdeeld over de steden. In de stad Utrecht worden voorbereidingen getroffen om binnen enkele weken vijfhonderd vluchtelingen op te vangen in het voormalig pand van Holland Casino bij de Jaarbeurs.

De druk op de opvang in Ter Apel is hoog. Daar sliepen afgelopen week 750 mensen in de nachtopvang, terwijl er maar plaats was voor 275. Vanaf de aanmelding in Groningen moeten asielzoekers worden doorgeplaatst naar andere centra in het land, maar door een gebrek aan plekken en het woningtekort in Nederland, waardoor er te weinig woningen zijn voor onder meer statushouders, stokt die doorstroom. Om te voorkomen dat mensen in tenten opgevangen moeten worden, is aan burgemeesters gevraagd noodopvangplekken te creëren. Nog dit weekend wil het kabinet duizend opvangplekken realiseren.

Zaterdag gaf de Zeeuwse gemeente Middelburg al aan in totaal zo'n 250 vluchtelingen noodopvang te bieden, waarvan zondag de eerste honderd welkom zijn. Ook verschillende andere gemeenten lieten weten plekken te creëren, waaronder Emmen met 150 plekken in een voormalig hotel. Ook door andere Drentse gemeenten wordt gezocht naar opvangplekken.

4 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Farmer. 1 maand geleden
Nederland is overbevolkt wat de grootste oorzaak is van de stikstofproblematiek, wat nu juist weer zorgt voor stagnatie in o.a. de woningbouw. Maar dat is nog niet alles. Over iets meer dan 20 jaar heeft de helft van de bevolking een niet-westerse achtergrond waarvan een zeer groot deel er islamitische opvattingen op na houd die volstrekt botsen met westerse waarden en normen zoals de positie van de vrouw en de LHBTI cultuur. Bovendien is de integratie mislukt en leven bevolkingsgroepen langs elkaar heen. Nog maar te zwijgen over de vele miljarden die zijn uitgegeven voor de opvang, huisvesting, zorgkosten en begeleiding van immigranten. Het totaal van die uitgaven staat gelijk aan de totale aardgas opbrengsten sinds de jaren zeventig. Het huidige immigratiebeleid van ons kleine overbevolkte land is onmogelijk op deze manier vol te houden. Het huidige beleid is gebaseerd op misplaatste barmhartigheid en versterkt nog meer de polarisatie en toenemende onverschilligheid jegens de politiek.
volijke 1 maand geleden
VLUCHTELINGEN? Economische of politieke. En uit welk land dan? Vreemd dat er nergens iets over te vinden is. In Middelburg, braafste jongetje van de klas, zijn ze onderbracht naast de nieuwste wijk van Middelburg (De Mortiere). Een groter contrast is er niet. En nog mooier naast verschillende vreettenten zoals KFC, McDonalds en Tafelen. Die laatste zijn grote groepen gewend, dus dat is dan weer handig......
bung 87 1 maand geleden
weer honderden die uit de ruif komen leegeten--wanneer worden ze in den haag wakker?
J. Davidse. 1 maand geleden
"Vluchtelingen"...

Meer uit Binnenland

RIVM meldt 22.723 positieve coronatests, boven weekgemiddelde

BILTHOVEN (ANP) - Het RIVM heeft tussen vrijdagochtend en zaterdagochtend 22.723 nieuwe coronabesmettingen vastgesteld, waarmee de nieuwste dagcijfers boven het weekgemiddelde liggen. Gemiddeld werden er per dag 21.666 besmettingen geconstateerd in de laatste zeven dagen.

27 minuten geleden
Duizenden meldingen voor hulp bij boostervaccinaties

UTRECHT (ANP) - Bij de GGD zijn 6500 aanmeldingen binnengekomen om te helpen bij de boostercampagne tegen het coronavirus, laat de overkoepelende organisatie GGD GHOR Nederland zaterdag weten.

1 uur geleden
Aantal coronapatiënten in ziekenhuizen neemt verder af

ZEIST (ANP) - In de Nederlandse ziekenhuizen liggen nu 2670 coronapatiënten, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Dat zijn 58 patiënten minder dan een etmaal geleden. Ook van donderdag op vrijdag nam het aantal mensen met Covid-19 dat een ziekenhuisbed bezet houdt al af.

1 uur geleden
Veel minder Nederlanders op Franse evacuatievlucht

DEN HAAG (ANP) - Op een door Frankrijk georganiseerde evacuatievlucht uit Afghanistan zaten veel minder mensen met de Nederlandse nationaliteit dan eerder werd gedacht. Dat meldt een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

1 uur geleden
Duizenden demonstranten bij mars tegen coronaregels in Utrecht

UTRECHT (ANP) - Bij een protestmars tegen de coronamaatregelen zijn in Utrecht zaterdag zo'n 3000 mensen aanwezig, laat de gemeente weten. De demonstratie verloopt vooralsnog rustig, aldus een woordvoerder.

1 uur geleden
Demonstratie Kick Out Zwarte Piet in Volendam voorbij

VOLENDAM (ANP) - Actiegroep Kick Out Zwarte Piet (KOZP) heeft zaterdagmiddag korte tijd gedemonstreerd in Volendam tegen Zwarte Piet en "structureel racisme" in het dorp. De politie heeft de enkele tientallen demonstranten weer hun eigen (twee) bussen in begeleid en die zijn rond 13.00 uur weggereden uit het dorp onder politiebegeleiding. De actie was daarmee voorbij, bevestigt KOZP.

2 uur geleden
44 aangehouden demonstranten betoging OPCW-gebouw zitten nog vast

DEN HAAG (ANP) - De politie heeft vrijdag 44 mensen aangehouden bij de bestorming van het gebouw van de Organisatie voor het Verbod op Chemische Wapens (OPCW) in Den Haag. Al deze mensen zitten nog vast voor verhoor, aldus de politie zaterdag.

3 uur geleden