Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Meerdere doden bij ongeluk vrachtauto in Nieuw-Beijerland

Meerdere doden bij ongeluk vrachtauto in Nieuw-Beijerland

NIEUW-BEIJERLAND (ANP) - In het Zuid-Hollandse Nieuw-Beijerland zijn zaterdagavond meerdere mensen om het leven gekomen toen een vrachtauto even na 18.00 uur van de dijk reed en aanwezigen op een buurtfeest raakte. Behalve dodelijke slachtoffers zijn meerdere gewonden naar het ziekenhuis gebracht. De politie spreekt van ten minste twee doden.

De politie kon nog niet zeggen om hoeveel dodelijke slachtoffers en gewonden het precies gaat. Voor exacte aantallen wil ze eerst zekerheid hebben. Die kan pas worden gegeven wanneer de vrachtauto geborgen is. Er liggen daaronder nog enkele omgekomen mensen, aldus de politie.

Op de plaats van het ongeluk in de buurtschap Zuidzijde in Nieuw-Beijerland is een zogenoemd plaats delict ingericht om onder meer sporenonderzoek te doen naar de toedracht. De chauffeur bleef ongedeerd en is meegenomen voor verhoor. De auto is in beslag genomen voor technisch onderzoek. Over de toedracht kan de politie nog niets zeggen. Een woordvoerster zegt dat het ongeluk de gemeenschap diep heeft getroffen, "veel aanwezigen kennen elkaar".

Hulpverleners

Bij het ernstige ongeluk werden meerdere ambulances en traumahelikopters ingezet. Het ongeluk gebeurde op de Zuidzijdsedijk. De politie meldde meteen na het ongeluk "met heel veel hulpverleners aan het werk te zijn bij het incident".

Rond het incident heerst verslagenheid. Aanwezigen op het buurtfeest, andere ooggetuigen en omwonenden worden door de gemeente opgevangen.

Ravage

Op de plaats van het ongeluk was een grote ravage zichtbaar, met onder meer omver gereden picknicktafels, flessen en etenswaar. Rondom de vrachtauto, voorzien van een Spaans kenteken, zijn inmiddels hekken geplaatst ten behoeve van het politieonderzoek. Een kraanwagen is aanwezig om de verongelukte vrachtauto te bergen.

Waarnemend burgemeester Charlie Aptroot van de gemeente Hoeksche Waard, waartoe Nieuw-Beijerland behoort, sprak na overleg met diverse nabestaanden en andere betrokkenen van "een afschuwelijk ongeluk in een zo hechte en kleine gemeenschap als Nieuw-Beijerland". Familieleden en buren zijn volgens hem verslagen, ook al omdat niet bekend is hoe het met de gewonden gaat en de onzekerheid groot is. "Onze grootste zorg geldt de mensen die betrokken zijn."

Meer uit Binnenland

Wachtkamer voor asielzoekers in Assen blijft langer open

ASSEN (ANP) - De zogenoemde wachtkamer voor asielzoekers in de Expo Hal in Assen blijft drie maanden langer open. De crisisnoodopvang zou op 1 oktober sluiten, maar het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) vroeg Assen om een verlenging tot 31 december van dit jaar, omdat de vijfhonderd plekken nog steeds dringend nodig zijn.

6 minuten geleden
Rutte wil dat Pakistan meewerkt na veroordeling bedreiger Wilders

DEN HAAG (ANP) - Demissionair premier Mark Rutte gaat zijn best doen Pakistan aan te sporen mee te werken, nu een Pakistaan tot twaalf jaar cel veroordeeld is voor het bedreigen van PVV-leider Geert Wilders. Dat zegt hij toe na een vraag van Wilders. Rutte is de komende dagen in New York voor de algemene vergadering van de Verenigde Naties, en hoopt daar zijn ambtsgenoot erop aan te kunnen spreken. Mocht dat niet lukken, dan zoekt Rutte "andere wegen" om contact te krijgen met Pakistan over de kwestie.

18 minuten geleden
Rutte: situatie in de opvang Ter Apel is kritiek

DEN HAAG (ANP) - De situatie in de opvang in Ter Apel is "kritiek", aldus demissionair premier Mark Rutte. Het aantal personen dat dagelijks aanklopt bij het aanmeldcentrum is "boven verwachting" en de druk neemt steeds verder toe, aldus de demissionaire bewindsman.

20 minuten geleden
COA: genoeg opvang alleenreizende asielkinderen blijft spannend

DEN HAAG (ANP) - Het is nog niet zeker of er voldoende opvangplekken zijn voor de naar verwachting tientallen alleenreizende asielkinderen die donderdag in ons land aankomen. Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) is weer druk aan het bellen, zegt een woordvoerder. "Het blijft spannend."

21 minuten geleden
Unicef: per dag komen 30-50 alleenreizende asielkinderen aan

DEN HAAG (ANP) - Dagelijks komen er momenteel zo'n dertig tot vijftig alleenreizende asielkinderen aan in ons land. Hoewel nu sprake is van een piek, wijken deze cijfers niet af van de vooraf voorspelde aantallen, zegt Arja Oomkens, specialist kinderrechten van Unicef. De kinderrechtenorganisatie sloeg woensdagavond alarm vanwege een dreigend tekort aan bedden voor deze groep in het aanmeldcentrum in Ter Apel.

1 uur geleden
94 mensen aangehouden voor blokkeren A12 Den Haag

DEN HAAG (ANP) - De politie heeft donderdag 94 klimaatdemonstranten aangehouden voor het blokkeren van de A12 in Den Haag. Rond 12.00 uur liepen de actievoerders voor de dertiende dag op rij de snelweg op, waarna een deel van hen op de weg ging zitten.

1 uur geleden
Verdubbeling bezoekers na werelderfgoedstatus Planetarium Franeker

FRANEKER (ANP) - Het planetarium van Eise Eisinga in Franeker (Friesland) wordt sinds het dinsdag de UNESCO-werelderfgoedstatus heeft gekregen druk bezocht, zegt directeur Adrie Warmenhoven. Hij ziet een verdubbeling in het aantal bezoekers.

3 uur geleden