Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Meer verkeer door Westerscheldetunnel dan in 2020

Meer verkeer door Westerscheldetunnel dan in 2020

ELLEWOUTSDIJK - Vergeleken met 2020 reed er vorig jaar 5,6 procent meer verkeer door de Westerscheldetunnel. 

‘In 2021 waren er 6.937.723 keer passages in de Westerscheldetunnel, tegenover 6.567.366 in 2020’, laat de organisatie van de verkeersverbinding tussen de gemeenten Borsele en Terneuzen weten. ‘Gemiddeld waren dat 19.007 passages per dag.’ 

Bijzonderheden 

‘De drukste dag was vrijdag 22 oktober met 27.782 passages. De rustigste dag was zondag 7 februari met 2.802 passages. Als we naar het aantal passages in 2021 kijken, is duidelijk te zien welke overheidsmaatregelen op dat moment van kracht waren vanwege het coronavirus. Tot aan april lag het aantal passages onder dat van 2020. Het duurde tot juli voordat het aantal hoger uitkwam dan in 2019. In de zomerperiode kropen we uit het dal en dat kwam met name door de toeristen. Verder zien we dat er in 2021 minder thuis werd gewerkt dan in 2020. Zeker in de tweede helft van afgelopen jaar was het vanouds druk met zowel toeristen, als forenzen en vrachtverkeer. In het najaar was er weer een dip vanwege aangescherpte maatregelen.’

Tolvrij

‘Ook het afgelopen jaar bleef, net zoals in 2020, het vrachtverkeer rijden en nam zelfs toe. Van het totaal aantal passages is het aandeel vrachtverkeer gemiddeld 10 procent.’ 

Ieder jaar heeft de Westerscheldetunnel 6 tolvrije zaterdagen. ‘Vanwege het coronavirus werden vorig jaar de tolvrije dagen van januari, februari en april geannuleerd en doorgeschoven naar juni tot en met december. Verder zijn er dit najaar nog 3 tolvrije dagen ingehaald die in 2020 zijn geannuleerd. In totaal maakten 137.167 voertuigen gebruik van de - in totaal - 9 tolvrije dagen’

Meer uit Beveland

Goes vernieuwt centrum-zuid, inwoners kunnen meedenken

GOES - De gemeente Goes presenteert een conceptplan voor de toekomst van het gebied centrum-zuid. Voordat de gemeenteraad hierover definitief besluit, kunnen inwoners tot maandag 1 april online meedenken en suggesties geven. Ook is er op maandag 18 maart een inloopavond over de nieuwe visie in buurthuis de Pit in Goes.

2 uur geleden
Ambachtenmarkt in Gasthuis Goes

GOES - Zaterdag 2 maart organiseert het activiteiten bureau van Zorggroep Ter Weel een ambachtenmarkt in het Gasthuis aan de Kievitlaan in Goes.

5 uur geleden
Zaterdag is het open dag bij gemeente Goes

GOES - De gemeente Goes opent haar deuren tijdens een open dag op zaterdag (2 maart) van 13.00 tot 16.00 uur. Op deze dag kunnen inwoners en andere geïnteresseerden een kijkje achter de schermen nemen en meer ontdekken over de activiteiten en diensten van de gemeente.

19 uur geleden
John Taks is de nieuwe bestuursvoorzitter van Adrz

GOES - Per 1 juni wordt John Taks voorzitter raad van bestuur van Adrz in Zeeland. Sinds december 2015 is hij voorzitter raad van bestuur van het Diakonessenhuis Utrecht, Zeist en Doorn. Taks vertrekt met warme en gemengde gevoelens uit Utrecht, maar verheugt zich erg op zijn nieuwe uitdaging.

23 uur geleden
Defensie lonkt naar havengebied Vlissingen-Oost

VLISSINGEN-OOST - Het Ministerie van Defensie onderzoekt de mogelijkheden om een vaste plek in Vlissingen-Oost te krijgen voor de overslag van wapen- en troepentransporten. Het ministerie is daarover in overleg met de gemeente Vlissingen en Borsele en havenbedrijf North Sea Port.

1 dag geleden
Ploegenpresentatie ZRTC Theo Middelkamp in Heinkenszand

HEINKENSZAND - Op vrijdag 23 februari houdt ZRTC Theo Middelkamp haar jaarlijkse ploegenpresentatie in De Stenge in Heinkenszand. Ook het afgelopen jaar is er flink aan de weg getimmerd door de Zeeuwse wielerclub.

1 dag geleden
Gemeente Goes organiseert evenement over jong ondernemen

GOES - Om jonge ondernemers aan te trekken, organiseert de gemeente Goes een evenement over jong ondernemen. Dit evenement is op maandag 4 en dinsdag 5 maart van 13.30 tot 16.00 uur in het pand aan de Klokstraat 7 in Goes.

1 dag geleden