Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Meer regio's Europa naar hoogste waarschuwingsniveau coronakaart

Meer regio's Europa naar hoogste waarschuwingsniveau coronakaart

SOLNA (ANP) - Het aantal coronagevallen is zo sterk gestegen dat vrijwel heel Europa nu op het hoogste waarschuwingsniveau staat en donkerrood kleurt. Van de 211 regio's staan slechts vijftien nog op rood, een stapje lager op de coronakaart van de Europese gezondheidsdienst ECDC. Niet eerder kleurde Europa zo fel rood.

De rode regio's liggen in Hongarije, Polen en Roemenië. Vergeleken met vorige week zijn tien regio's in die landen van rood naar donkerrood gegaan door het oplopende aantal positieve tests. De 27 andere landen op de kaart, waaronder Nederland, kleuren net als vorige week helemaal donkerrood.

Het Portugese eiland Madeira is naar verhouding de grootste brandhaard van Europa geworden. Daar zijn in de afgelopen twee kalenderweken 22.234 inwoners positief getest, omgerekend 8745 op elke 100.000 inwoners. Dat betekent dat 2 op elke 23 eilandbewoners momenteel besmet zijn. Dat is een Europees record.

Parijs

In aantallen heeft de regio Parijs de meeste positieve tests. In de afgelopen twee weken is het coronavirus vastgesteld bij 938.353 inwoners. Omgerekend gaat het om 7634 op elke 100.000 mensen.

Nederland kleurt voor de tiende week op rij volledig donkerrood. De provincie Noord-Holland heeft de meeste positieve tests: 88.141 in de afgelopen twee weken. Dat is bijna 49 procent meer dan bij het overzicht van vorige week. Omgerekend komt het neer op 3061 gevallen op elke 100.000 mensen. Anders gezegd, op elke honderd inwoners van Noord-Holland zijn er drie momenteel besmet. Nog nooit had een Nederlandse provincie zo veel coronabesmettingen.

Zuid-Holland snelste stijger

Binnen Amsterdam ligt het aantal positieve tests naar verhouding zelfs nog hoger. In de hoofdstad zijn in de afgelopen twee weken 4055 op elke 100.000 mensen positief getest, oftewel ongeveer 4 op elke honderd.

Zuid-Holland is de snelste stijger onder de provincies. Het aantal positieve tests ligt ruim 50 procent hoger dan bij de kaart van vorige week.

3 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

schoffel 4 maanden geleden
Voorlopig willen D66 en de VVD nog steeds heel graag 2G erdoorheen douwen; dan ligt deze dwangmaatregel alvast klaar in "de gereedschapskist"! Het wordt allemaal steeds duidelijker!
waggel1 4 maanden geleden
Probleem is niet meer hoe we van omicron afkomen ( gaat niet lukken ) maar hoe we van de angstcultuur afkomen.
Emmetje47 4 maanden geleden
Om de kaart weer groen te krijgen moeten we simpelweg stoppen met testen. Omikron is dusdanig afgezwakt dat je kunt spreken van een griep. Voorgaande jaren werd er tijdens een periode van griep ook niet getest, hadden we geen lockdown maar hadden we een normaal leven.

Meer uit Gezond

Huisartsen willen geen coronaprikken meer geven

UTRECHT (ANP) - Als het kabinet over een tijdje besluit tot een nieuwe ronde vaccinaties tegen het coronavirus doen huisartsen daar niet aan mee. Dat hebben de leden van de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) samen besloten.

1 dag geleden
Apenpokken bij meer dan 240 mensen buiten Afrika

SOLNA (ANP) - Sinds het eerste geval van apenpokken begin deze maand in het Verenigd Koninkrijk werd ontdekt zijn er nu wereldwijd in landen buiten Afrika minstens 243 infecties vastgesteld. In het Verenigd Koninkrijk zijn het er inmiddels 78.

1 dag geleden
Griepepidemie is voorbij, concludeert RIVM

BILTHOVEN (ANP) - De griepepidemie is achter de rug. Steeds minder mensen hebben de ziekte onder de leden, concluderen het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), het Erasmus MC en het Nivel.

1 dag geleden
Aantal gevallen van apenpokken opgelopen naar twaalf

BILTHOVEN (ANP) - Het apenpokkenvirus is inmiddels bij twaalf mensen in Nederland vastgesteld. Dat is een verdubbeling ten opzichte van maandag, toen de teller bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) op zes bevestigde besmettingen stond. Het instituut bevestigde afgelopen vrijdag het eerste geval in Nederland.

1 dag geleden
Minder dan 7500 positieve coronatests afgelopen week

BILTHOVEN (ANP) - Het aantal positieve coronatests is de afgelopen week opnieuw gedaald. In de afgelopen week zijn 7456 positieve tests bevestigd en geregistreerd bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Zeven dagen eerder kwam het weektotaal uit op 8372 positieve tests. De week daarvoor waren het er ruim 10.000.

2 dagen geleden
Lagere vaccinatiegraad tegen corona door nieuwe berekening

BILTHOVEN (ANP) - Het percentage mensen dat zich in Nederland heeft laten vaccineren tegen het coronavirus is iets lager dan gedacht. De vaccinatiegraad is dinsdag opnieuw berekend op basis van nieuwe gegevens. Zo tellen gevaccineerde mensen die zijn overleden of geëmigreerd niet meer mee in de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Het instituut noemt dat een "optimalisatieslag".

2 dagen geleden
Akkoord over verstrekken goedkopere medicijnen aan patiënten

DEN HAAG (ANP) - De kans wordt groter dat patiënten straks een ander medicijn van de apotheek meekrijgen dat dezelfde werking heeft voor hun kwaal, maar goedkoper is. Over het wisselen van geneesmiddelen zijn nieuwe afspraken gemaakt tussen tal van betrokken partijen in de zorgsector, meldt zorgminister Ernst Kuipers in een brief aan de Tweede Kamer. Eerder waren gesprekken over zo'n regeling mislukt.

2 dagen geleden