Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Meer mobiele nummers beschikbaar na ingrijpen toezichthouder ACM

Meer mobiele nummers beschikbaar na ingrijpen toezichthouder ACM

AMSTERDAM (ANP) - Er komen in Nederland meer 06-nummers beschikbaar. Dat is volgens Autoriteit Consument & Markt (ACM) nodig, om een tekort aan mobiele telefoonnummers te voorkomen. De toezichthouder ging om die reden met een stofkam door het nummeraanbod, de zogenoemde monitor nummeruitgifte, waarbij nummers die niet worden gebruikt weer aan de voorraad zullen worden toegevoegd.

In Nederland waren tot en met vorig jaar ruim 54,1 miljoen 06-nummers uitgegeven. Maar bijna 1,5 miljoen van die nummers bleken niet te worden gebruikt. Deze lagen bij telecombedrijven te verstoffen op de plank, maar telden wel mee voor het totaal. Door de ongebruikte nummers weer terug te halen, zal het percentage gebruikte 06-nummers, na een afkoelingsperiode van een jaar, voor het eerste sinds 2012 weer onder de 90 procent komen te liggen.

Verder maakte de ACM bekend nog altijd streng toe te zien op informatienummers en abonnee-informatienummers om ervoor te zorgen dat het juiste nummer wordt gebruikt voor de juiste dienst. Hier is al jaren sprake van een daling. Het gaat dan om 090x-nummers en 18xy-nummers, verduidelijkt de ACM.

De nummermonitor is een jaarlijks ACM-rapport met daarin de ontwikkelingen van de nummeruitgifte. Het rapport geeft inzicht in de beschikbaarheid van nummers, zodat de minister van Economische Zaken op tijd kan inspelen op mogelijke tekorten en eventuele aanpassingen in een nummerplan kan doorvoeren.

Meer uit Financieel

Duitse topeconoom: opkomst extreemrechts gevaar voor groei

BERLIJN (ANP) - De opkomst van extreemrechts in Duitsland is een gevaar voor de economie omdat buitenlandse vakkrachten kunnen worden afgeschrikt om te komen werken in het land. Dat heeft de Duitse topeconoom Veronika Grimm gezegd. Grimm behoort tot de zogenoemde Sachverständigenrat, die bestaat uit vijf economische experts. Die raad is het belangrijkste economische adviesorgaan van de Duitse bondskanselier.

1 uur geleden
Nicotinezakjes volgens aanklacht in VS verslavend en schadelijk

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Nicotinezakjes, de nieuwste vinding waarop de tabaksindustrie haar hoop heeft gevestigd, zijn verslavend en schadelijk voor jongeren. Dat staat in de aanklacht van een rechtszaak die is aangespannen tegen de Amerikaanse tabaksfabrikant Philip Morris International.

17 uur geleden
Maker ChatGPT is het 'categorisch oneens' met klachten Elon Musk

SAN FRANCISCO (ANP/BLOOMBERG) - OpenAI, de maker van chatbot ChatGPT, is het "categorisch oneens" met de klachten van Elon Musk die een rechtszaak tegen het bedrijf heeft aangespannen. Dat staat volgens financieel persbureau Bloomberg in een interne memo die het bedrijf heeft gestuurd naar het eigen personeel.

19 uur geleden
Landen bij WTO slagen niet in akkoord over landbouw en visserij

ABU DHABI (ANP/BLOOMBERG/AFP/BELGA) - Een top van de Wereldhandelsorganisatie (WTO) is zaterdag geëindigd met als enige resultaat een verlenging van afspraken over douanerechten rond onlinehandel. Het lukte de meer dan 150 aangesloten landen niet om in Abu Dhabi tot overeenkomsten te komen over landbouw en visserij, terwijl dit voor veel landen wel hele belangrijke onderwerpen zijn.

20 uur geleden
Nederlanders tanken volgens cijfers RTL Z steeds meer benzine

HILVERSUM (ANP) - Nederlanders tanken steeds meer benzine ondanks de hoge brandstofprijzen en opkomst van elektrische auto's. Dat heeft RTL Z uitgezocht. De zender gebruikte daarvoor gegevens van het ministerie van Financiën over de accijnsinkomsten en sloeg zelf aan het rekenen.

21 uur geleden
Kranten: EK zorgt voor kleine boost kwakkelende Duitse economie

BERLIJN (ANP/DPA) - Het Europees kampioenschap voetbal dat dit jaar in Duitsland wordt gehouden geeft waarschijnlijk een beperkte boost aan de kwakkelende Duitse economie. Volgens onderzoeksinstituut IWH uit Halle, waarover verschillende Duitse kranten zaterdag schrijven, kan de toerismesector bij de oosterburen zo'n 250 miljoen euro aan extra inkomsten tegemoet zien dankzij het toernooi.

22 uur geleden
Advocaten achter schrappen megabeloning Musk willen zelf miljarden

WILMINGTON (ANP/BLOOMBERG/RTR) - De advocaten achter de zaak tegen het megabeloningspakket voor Tesla-topman Elon Musk willen zelf een vergoeding van 6 miljard dollar voor hun bewezen diensten. Dat bedrag zou volgens hen niet contant overgemaakt moeten worden, maar zien ze het liefst in aandelen uitgekeerd.

23 uur geleden