Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Meer lastminuteboekingen door slecht weer, zeggen reisbureaus

Meer lastminuteboekingen door slecht weer, zeggen reisbureaus

DEN HAAG (ANP) - Meer Nederlanders zoeken lastminute elders de zon op door het matige zomerweer in ons land. Reisorganisaties TUI, Sunweb en Corendon zagen de lastminuteboekingen de afgelopen week flink stijgen vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Vooral Turkije, Spanje en Griekenland zijn populair, signaleren de organisaties.

Volgens TUI verwerkte het reisbureau afgelopen week 87 procent meer boekingen met vertrek op korte termijn. Bij Corendon verdubbelde het aantal lastminutereizen bijna, laat een woordvoerster weten. Ook reisbureau Sunweb zegt dat de afgelopen weken de lastminuteboekingen met 25 procent gestegen zijn. Daar zijn naast Griekse eilanden ook Ibiza en Egypte populair.

Het slechte weer beïnvloedt niet alleen Nederlandse reizigers, ook in buurlanden zien de reisbureaus een verhoogde vraag. In Duitsland, België, Groot-Brittannië en de Scandinavische landen zoeken meer mensen lastminute de zon op, stelt TUI.

'Zonzekerheid'

TUI waarschuwt dat een aantal bestemmingen aardig volgeboekt raakt en dat de bezettingsgraad in de hotels snel stijgt. De woordvoerster van Corendon benadrukt bovendien dat eerder boeken loont. "Als je keuzemogelijkheden wil hebben, boek dan snel."

Ook bij de Vakantiediscounter merken ze dat het slechte weer invloed heeft op de boekingen. Naar Spanje en Griekenland werden een kwart meer lastminuteboekingen gedaan en ook naar bestemmingen als Turkije en Egypte nam de vraag toe. De hogere vraag naar boekingen voor Egypte verklaart de aanbieder door het tegenvallende weer in andere Europese landen naast Nederland. "Mensen willen echt zonzekerheid."

Tekort

Reisorganisator Voja Travel signaleert een verdubbeling van het aantal lastminuteboekingen ten opzichte van vorig jaar. De aanbieder van duurzame, verre reizen ziet dat vooral de Azoren en de Canarische Eilanden in trek zijn.

Kredietverzekeraar Allianz Trade waarschuwt wel dat toeristen deze zomer moeten rekenen op fors hogere prijzen voor hotels en vliegtickets. De reislust wordt groter, maar luchtvaartmaatschappijen kampen bijvoorbeeld met een tekort aan vliegtuigen, arbeidskrachten en reserveonderdelen. "Dan kunnen de prijzen alleen maar omhoog."

Meer uit Financieel

Wall Street kampt met grootste verkoopgolf in anderhalf jaar

NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse aandelenmarkten kampten woensdag met de grootste verkoopgolf in zo'n anderhalf jaar tijd. Dat kwam vooral door tegenvallende kwartaalberichten van de grote concerns Tesla en Alphabet, het moederbedrijf van Google.

1 uur geleden
UMG verdient meer aan muziek van onder anderen Taylor Swift

HILVERSUM (ANP) - Muziekconcern Universal Music Group (UMG) heeft het afgelopen half jaar meer verdiend aan de muziek van populaire artiesten. De omzet is in januari tot en met juni gestegen, vooral dankzij flink hogere inkomsten uit de verkoop van merchandise. Onder anderen Taylor Swift, Billie Eilish, Noah Kahan en Ariana Grande behoorden tot de bestverkopende artiesten van UMG.

4 uur geleden
Modebedrijf Esprit Europe krijgt uitstel van betaling

AMSTERDAM (ANP) - Modebedrijf Esprit Europe, gevestigd in Amsterdam, heeft uitstel van betaling gekregen van de rechter, staat in het Centraal Insolventieregister. Op 2 oktober volgt een vergadering van schuldeisers.

5 uur geleden
Chipbedrijven duwen AEX diep in het rood

AMSTERDAM (ANP) - De chipbedrijven op het Damrak gingen woensdag hard onderuit. ASMI, dat systemen voor de bewerking van wafers levert, de dunne schijfjes waaruit halfgeleiders worden gemaakt, verloor 9,4 procent en eindigde daarmee onderaan de AEX. Het concern maakte dinsdag na het slot van de beurs meevallende kwartaalcijfers bekend, dankzij een sterke vraag naar AI-gerelateerde producten.

6 uur geleden
Tesla onderuit op Wall Street na tegenvallende resultaten

NEW YORK (ANP) - Tesla ging woensdag onderuit op de aandelenbeurzen in New York. De fabrikant van elektrische auto's zag de winst in het tweede kwartaal fors dalen door prijsverlagingen van zijn modellen en flinke investeringen in kunstmatige intelligentie (AI). De resultaten van Tesla voldeden voor het vierde kwartaal op rij niet aan de verwachtingen van kenners. Het aandeel werd daarop 10 procent lager gezet.

8 uur geleden
Zeer sterke stijging winkeldiefstallen in Engeland en Wales

LONDEN (ANP/RTR) - De winkeldiefstallen in Engeland en Wales zijn enorm gestegen, met grote verliezen voor winkeliers tot gevolg. Volgens het Britse nationale statistiekbureau ONS steeg het aantal door de politie geregistreerde diefstallen in het verslagjaar, dat eind maart afliep, met 30 procent tot bijna 444.000.

9 uur geleden
Europese betaaloptie Ferrari: sportauto afrekenen met crypto's

MARANELLO (ANP) - De Europese dealers van Ferrari accepteren voortaan ook cryptogeld zoals bitcoins om de Italiaanse sportwagens af te rekenen. In de Verenigde Staten was dit al mogelijk.

9 uur geleden