Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Meer inwoners in de gemeente Tholen recht op vergoedingen

Meer inwoners in de gemeente Tholen recht op vergoedingen

THOLEN - Meer inwoners in de gemeente Tholen hebben sinds dit jaar recht op gemeentelijke vergoedingen: bijzondere bijstand. Het gaat om inwoners met een inkomen tot en met 130 procent van de bijstandsnorm. De gemeenteraad verhoogde de inkomensgrens voor deze vergoedingen van 110 procent naar 130 procent van de bijstandsnorm. 

Naast het wijzigen van de bijstandsnorm, zijn er ook nieuwe vergoedingen beschikbaar voor volwassenen en kinderen. Iedere vergoeding moet steeds apart worden aangevraagd. Voor alle vergoedingen geldt dat men een maximaal bedrag aan spaargeld mag hebben.

Vergoeding voor volwassenen
Om mee te doen aan sociale of culturele activiteiten kan een volwassene per jaar:

€ 250 ontvangen ofDe kosten voor de activiteiten worden betaald door de gemeente en het restbedrag wordt uitbetaald ofEen jaarkaart van Connexxion om onbeperkt gratis te kunnen reizen met de bus van € 75 en het restbedrag € 175 wordt uitbetaald.

Vergoedingen voor kinderen
Voor scholing en deelname aan sociale- of culturele activiteiten kan voor kinderen:

Jaarlijks de kosten voor lidmaatschap voor sport of muziek voor kinderen vanaf 4 jaar worden betaald.Vanaf 6 jaar jaarlijks de zwemlessen in de gemeentelijke buitenzwembaden voor het A- en/of B-diploma worden betaald.Iedere vijf jaar de aanschaf van een identiteitskaart of verlenging van een verblijfsvergunning worden vergoed.Eenmalig een tweedehands fiets worden gekocht. Het is dan voor een kind dat voor het eerst naar de middelbare school gaat.

Later dit jaar kan een kledingpakket voor kinderen tussen de 4 en 18 jaar via de webshop Stop Kinderarmoede worden uitgezocht. In het voorjaar een zomerpakket en in het najaar een winterpakket.

Collectieve zorgverzekering
Vorig jaar konden inwoners al de collectieve zorgverzekering aanvragen voor 2023 op basis van deze nieuwe regels. Eind dit jaar worden pas de nieuwe premies bekend voor 2024. Dan is een nieuwe aanvraag pas weer mogelijk.

Meer uit Tholen

Thoolse ateliers openen zaterdag hun deuren tijdens 10e Open Atelierroute

THOLEN - Cultuurplein Tholen organiseert dit weekend de eerste Open Atelierroute van deze zomer. Veertien Thoolse kunstenaars openen hun deuren voor bezoekers op iedere eerste zaterdag van de maand van juni tot en met september. Het aanbod is heel divers. Je kunt verschillende vormen van schilderkunst bewonderen, maar ook glaskunst, kunst van strandvondsten, vilt- en textielkunst en keramiek.

2 uur geleden
Auto volledig uitgebrand in Sint-Annaland, politie doet onderzoek

SINT-ANNALAND - Een geparkeerde auto aan de Domineeshof in Sint-Annaland is gisteravond volledig uitgebrand. Het is niet bekend hoe het vuur kon ontstaan. De politie doet onderzoek naar het incident. 

6 uur geleden
Silke en Liva van Olympia Tholen eindigen hoog in regiofinale meerkamp

THOLEN - Silke van Houdt en Liva Visscher van gymnastiekvereniging Olympia Tholen speelden afgelopen weekend tijdens de regiofinale meerkamp turnen in het Brabantse Drunen. In Sporthal Dillenburcht streden ze om de prijzen met de beste regionale turnsters.

1 dag geleden
Nog nooit werden er zo weinig hennepkwekerijen ontmanteld als in 2023

THOLEN - De politie heeft nog nooit zo weinig hennepkwekerijen in Zeeland en West-Brabant ontdekt als vorig jaar. Het aantal ontmantelde kwekerijen is met 67 procent gedaald ten opzichte van 2019, wat neerkomt op 117 locaties waar hennep werd gekweekt. Ook op Tholen werden enkele kwekerijen opgerold.

1 dag geleden
Flinke schade bij botsing tussen twee auto's in Scherpenisse

SCHERPENISSE - Twee auto's liepen dinsdagmiddag flinke schade op nadat ze met elkaar in botsing kwamen op de Veerdijkseweg. Het ambulancepersoneel heeft de inzittenden gecontroleerd op verwondingen, maar niemand raakte gewond bij de aanrijding.

1 dag geleden
Nieuwe wieken voor twee stilstaande molens in Smerdiek en Stalland

THOLEN - Twee molens op Tholen hebben nieuwe wieken. De gemeente besloot vorig jaar om vier molens stil te zetten vanwege veiligheidsrisico's. Dit besluit volgde op enkele incidenten waarbij onverwacht de stalen roeden afbraken bij verschillende molens in Nederland. Molen De Nijverheid in Sint-Maartensdijk en de Standerdmolen in Sint-Annaland kunnen waarschijnlijk eind mei weer beginnen met draaien.

2 dagen geleden
Bekijk hier de foto's van het eerste Thools Muziekfestival [FOTOALBUM]

SINT-MAARTENSDIJK - Afgelopen weekend vond de eerste editie van het Thools Muziekfestival plaats. Het was een groot succes. Op de Markt in Sint-Maartensdijk werden zes concerten gegeven door vijf verschillende muziekverenigingen. Het festival werd afgesloten met een gezamenlijk mammoetorkest, waarbij meer dan 200 muzikanten van alle verenigingen meededen.

2 dagen geleden