Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Meer dan een eeuw aan muzikale ervaring; jubilarissen Mozart in het zonnetje gezet

Meer dan een eeuw aan muzikale ervaring; jubilarissen Mozart in het zonnetje gezet

YERSEKE - Bij elkaar opgeteld ruim 122 jaar. Zolang zijn de drie jubilarissen van Mozart uit Yerseke bij elkaar opgeteld al lid van een muziekvereniging. Voorzitter van de vereniging, Arjen Pekaar, nodigde het drietal tijdens een speciale avond uit om naar voren te komen en het publiek wat te vertellen over hun geschiedenis als muzikant in een vereniging.

Coby Elzinga, Marjell Speelman en Theo Steketee werden tijdens het 135-jarig jubileumconcert van de vereniging gehuldigd. Iedere vereniging die is aangesloten bij het KNMO (Koninklijke Nederlandse Muziek Organisatie), krijgt de mogelijkheid om jubilerende leden te huldigen met een speldje en een bos bloemen. Het jubileum is het totale aantal jaren dat diegene bij een muziekverenging heeft gezeten die is aangesloten bij het KNMO.

Bloemen

Voor bas-tubist Theo Steketee is het laatst genoemde meer dan toepasbaar, want bij Mozart zit hij nog slechts een aantal maanden. ‘’Ik heb gedurende mijn hele leven, sinds mijn elfde, bij verschillende verengingen gezeten. Van Concordia op Tholen tot Concordia in Krabbendijke’’, vertelt hij. ‘’Omdat het ledenaantal in Krabbendijke telkens kleiner werd en ik er telkens minder voldoening uit kon halen ging ik opzoek naar een nieuwe vereniging om mee samen te spelen. Die vond ik hier in Yerseke. Er was zelfs een instrument dat ik kon gebruiken, wat wil je nog meer?’’
Naast Mozart speelt Steketee onder meer ook nog bij een blaaskapel in Tholen en bij het Zeeuws Seniorenorkest. Bij elkaar opgeteld zijn dat dus een hoop optredens, en vooral repetities, per jaar. ‘’Gelukkig vindt mijn vrouw het niet erg dat ik zoveel met de muziek bezig ben en gaat ze nog altijd graag mee naar de optredens. Wat dat betreft is die bos bloemen voor mijn vrouw hoor!’’, lacht hij.

Gezelligheid

Een van de dingen die Steketee erg trok was de gezelligheid binnen de vereniging. En precies dat is de reden dat Coby Elzinga al vijftig jaar aan één stuk bij Mozart zit. ‘’Er is zo’n goede sfeer binnen onze vereniging, dat is altijd nog zo geweest’’, vertelt ze. ‘’Je maakt veel samen mee, repeteren, optreden. Soms zelfs hele speciale optredens, zoals toen we een aantal jaar geleden naar Duitsland gingen met Ons Boerengoed. Dat was heel leuk. En daarnaast natuurlijk alle leuke feestjes met de dweilband.’’
Elzinga begon vijftig jaar geleden, op negenjarige leeftijd, op de trom en stapte daarna over op de bugel. ‘’Ik vind het ook heel leuk dat twee van mijn zoons ook lid zijn geweest van de vereniging, bij de slagwerk’’, vertel ze. En al is het voor Marjell Speelman geen échte familie: ‘’Het voelt voor mij wel echt als een soort familie. Je ziet elkaar zo vaak en je repeteert met zijn allen naar een mooi eindproduct toe’’, vertelt ze. Iedere week reist de van oorsprong Zeeuwse op en neer vanuit Hoogerheide voor de repetities en uitvoeringen. ‘’Het is een klein halfuur heen en een klein halfuur terug, maar ik zou echt niet anders willen.’’

Na opnieuw een succesvol optreden vorige week zijn de drie jubilarissen zeker nog niet van plan te stoppen en blazen ze voorlopig nog met volle teugen door.

Meer uit Reimerswaal

Beginnende woningbrand aan de Langeville snel onder controle

YERSEKE - De brandweer is zondagmiddag met spoed ter plaatse gekomen bij een beginnende woningbrand aan de Langeville. Door de snelle inzet van de brandweer was de brand snel onder controle.

22 uur geleden
Nieuw honk voor jeugd Yerseke: Lighthouse

YERSEKE - Sinds 24 november 2023 is er in Yerseke een ontmoetingsplek voor jongeren van boven de zestien jaar. Het initiatief komt vanuit een samenwerking tussen vier kerken in het dorp en is er voor bedoeld om jongeren eens in de maand op vrijdagavond een plek te geven om samen te komen. Er wordt al volop gebruik van gemaakt, maar er is nog altijd plek voor nog meer jeugd.

23 uur geleden
Vrolijke Koningsdag in Reimerswaal en Kapelle

KAPELLE - De weersvoorspelling voor Koningsdag 2024 was niet ideaal, maar in de gemeenten Reimerswaal en Kapelle zijn de oranje festiviteiten zeker niet in het water gevallen.

1 dag geleden
Verwarde man gooit pillen over straat en laat circa veertig konijnen los

HANSWEERT- Een verwarde man heeft vrijdagmiddag voor flink wat rumoer gezorgd in de Merwedestraat. De man schreeuwde vanuit zijn woning en over straat. Ook gooide hij pillen over straat. Of het drugs of medicatie betrof is onbekend. De politie heeft de man uit zijn woning gehaald en overgedragen aan het zorgkader. Hierbij werden in de woning van de man zowel levende als dode konijnen aangetroffen. Later bleek dat de man in de omgeving van het oude sluizencomplex en de schaatsbaan ook nog ongeveer 40 konijnen had losgelaten.

2 dagen geleden
Koningsdag in Reimerswaal en Kapelle van start

KAPELLE/KRUININGEN - Nederland viert vandaag de 57e verjaardag van koning Willem-Alexander. Ook de gemeenten Kapelle en Reimerswaal kleuren oranje.

2 dagen geleden
Lintjesregen daalt neer op drie Kapellenaren

KAPELLE - Mevrouw Lindenbergh-Lepoeter en de heren Geleijnse en De Bert uit Kapelle zijn vrijdagmorgen koninklijk onderscheiden bij de jaarlijkse lintjesregen. Zij mogen zich voortaan Lid in de Orde van Oranje-Nassau noemen.

3 dagen geleden
Lintjesregen Reimerswaal: drie inwoners krijgen koninklijke onderscheiding

HANSWEERT - Burgemeester José van Egmond heeft vrijdagmorgen in Hansweert drie inwoners van de gemeente Reimerswaal verrast met een koninklijke onderscheiding tijdens de traditionele lintjesregen. Mevrouw Zuijdwegt en meneer Van der Hart uit Yerseke en meneer Traas uit Rilland zijn allen benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

3 dagen geleden