Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Meer dan 70.000 coronadoden in Brazilië

Meer dan 70.000 coronadoden in Brazilië

BRASILIA (ANP) - Het aantal mensen dat in Brazilië is overleden aan de gevolgen van het coronavirus is vrijdag de 70.000 gepasseerd. Dat heeft het Braziliaanse ministerie van Volksgezondheid bekendgemaakt.

Het ministerie zei dat er de afgelopen 24 uur 45.000 nieuwe besmettingen en 1200 doden zijn geregistreerd. Daarmee komt het totale aantal besmettingen uit op 1,8 miljoen. Tot nu toe zijn 70.400 Brazilianen gestorven aan het virus. Brazilië is na de Verenigde Staten het zwaarst getroffen land ter wereld door het coronavirus.

Ook de Braziliaanse president Jair Bolsonaro raakte eerder deze week besmet met het coronavirus, maar hij zou in goede gezondheid verkeren. "Hij heeft geen complicaties," meldde de persdienst van de president donderdag. Hij staat onder constant toezicht van een medisch team.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Buitenland

Schoonzoon Trump bevestigt ontmoeting met Kanye West

WASHINGTON (ANP) - Jared Kushner, de schoonzoon en topadviseur van de Amerikaanse president Donald Trump, heeft een ontmoeting gehad met Kanye West. Dat bevestigde hij donderdag aan journalisten op het Witte Huis.

25 minuten geleden
Ook Democraat Biden positief over deal tussen Israël en VAE

WASHINGTON (ANP/AFP/RTR) - De Democratische presidentskandidaat Joe Biden heeft positief gereageerd op de deal tussen Israël en de Verenigde Arabische Emiraten (VAE). Hij sprak in een verklaring over een "historische stap".

56 minuten geleden
VS slaan alarm over nieuw Russisch hackerswapen

WASHINGTON (ANP/RTR) - De Amerikaanse autoriteiten zeggen het bestaan te hebben ontdekt van een geavanceerd Russisch hackerswapen. Dat heeft de codenaam Drovorub en kan worden gebruikt om in te breken in computers die draaien op besturingssysteem Linux.

59 minuten geleden
Erdogan waarschuwt voor escalatie gasconflict Middellandse Zee

ANKARA (ANP/RTR/DPA) - De Turkse president Erdogan heeft gewaarschuwd voor de gevolgen als een Turks onderzoeksschip in de Middellandse Zee wordt aangevallen. De Oruc Reis zoekt daar naar olie en gas en volgens de Turkse leider zal bij agressie tegen het schip een "hoge prijs" betaald moeten worden.

1 uur geleden
Netanyahu: deal met Emiraten 'begin van een nieuw tijdperk'

JERUZALEM (ANP/AFP) - De deal tussen Israël en de Verenigde Arabische Emiraten is het begin van een "nieuw tijdperk" voor Israël en de Arabische wereld. Dat zei de Israëlische premier Benjamin Netanyahu, die benadrukte dat het akkoord niet betekent dat de annexatie van delen van de Westelijke Jordaanoever nu definitief van de baan is.

2 uur geleden
WHO: geen bewijs voor verspreiding coronavirus via eten

GENÈVE (ANP/RTR) - De Wereldgezondheidsorganisatie benadrukt dat er geen bewijs is dat het coronavirus zich kan verspreiden via voedsel. De WHO reageerde op berichten dat het virus is aangetroffen in geïmporteerd bevroren voedsel en op verpakkingen van levensmiddelen in China.

3 uur geleden
Israël schort annexatie Palestijnse gebieden op na akkoord

JERUZALEM (ANP/RTR/AFP) - Israël schort de internationaal uiterst omstreden annexatie van Palestijnse gebieden op de Westelijke Jordaanoever op. Dat maakte de Amerikaanse president Trump bekend. De stap maakt deel uit van een historisch, door Washington bemiddeld akkoord tussen Israël en de Verenigde Arabische Emiraten (VAE).

5 uur geleden