Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Meer dan 1700 geïnteresseerden bezoeken open dagen Scalda

Meer dan 1700 geïnteresseerden bezoeken open dagen Scalda

MIDDELBURG/VLISSINGEN - “Hallo, ik heb me aangemeld voor de open dag en ben geïnteresseerd in de opleiding Doktersassistent”, vertelt een jongen bij binnenkomst op de open dag van Scalda. Zijn ouders kijken hem vol trots aan en zien in deze opleiding een mooie toekomst voor hun zoon. “Dit roept hij al sinds zijn achtste, dat hij doktersassistent wil worden.” Met een paar Scalda-sokken en een plattegrond onder de arm, loopt hij vol vertrouwen richting de opleiding. De grote grijns op zijn gezicht bij terugkomst zegt genoeg. 

En gelukkig was deze leerling niet de enige: met meer dan 1700 geïnteresseerde bezoekers waren de open dagen van Scalda, CIOS Zuidwest-Nederland en Maritiem en Logistiek College De Ruyter een groot succes te noemen.

Zoekende
Waar de ene leerling zelfverzekerd rondloopt door het gebouw, is de ander nog wat onzeker en zoekende. De vele mogelijkheden maken het ook beslist niet gemakkelijk. Gelukkig zijn er genoeg studenten en docenten van Scalda die deze leerlingen op weg kunnen helpen. ‘’Het was echt heel leuk om de open dag mee te maken en verhalen te horen van studenten maar ook zeker van de mannen die werkzaam zijn bij defensie zelf. Nu goed inlezen en nadenken of dit zijn toekomst wordt!”, zegt ouder Trudy van Dam uit Ouddorp.
Er waren ook veel bedrijven aanwezig om bezoekers te enthousiasmeren voor hun vakgebied. Vier voorlichtingen van de opleidingen binnen Horeca, Toerisme en Recreatie werden zelfs verzorgd door bedrijven uit het werkveld. Toekomstige studenten en hun ouder(s)/verzorger(s) krijgen op deze manier een goed beeld van de studie én de carrièremogelijkheden.

Technum
Aan de Edisonweg in Vlissingen stroomde het vernieuwde Technum vol met geïnteresseerde leerlingen van het voortgezet onderwijs en bedrijven uit de omgeving. Ook de open dag (Scheepvaartdag) van Maritiem en Logistiek College de Ruyter werd druk bezocht door zowel toekomstige studenten als het werkveld. En dat niet alleen: ook oud-studenten, oud-docenten én huidige studenten bezochten de open dag. Iedereen is welkom en dat onderstreept precies waar Maritiem en Logistiek College de Ruyter voor staat: Thuis in maritiem en logistiek onderwijs.

In de aanwezigheid van oud-studenten is Maritiem en Logistiek College de Ruyter beslist geen uitzondering: de open dag van CIOS Zuidwest-Nederland in Goes werd namelijk ook bezocht door veel oud-studenten van de school. Nu kwamen zij de open dag bezoeken met hun kinderen, die er mogelijk voor kiezen om in de voetstappen te treden van hun ouders.

Meer uit Beveland

'Door die heerlijke houtgeur ben ik blijven hangen'

GOES - In een hoekje van het Ambachtscentrum ruikt het al bij de drempel heerlijk naar hout. Hier timmeren en zagen Dingeman de Feiter en Albert van Egeraat er met andere handige vrijwilligers op los. Ze hanteren daarbij ouderwetse boormachines en andere tot de verbeelding sprekende gereedschappen. Dit ambacht brengen ze graag over op kinderen.

12 uur geleden
Vrachtwagen gekanteld op bypass Deltaweg (N256) bij Zandkreeksluis

WILHELMINADORP - Op de bypass van de Deltaweg (N256) bij de Zandkreeksluis, de grens van de gemeenten Goes en Noord-Beveland, is vrijdag een vrachtwagen gekanteld. Daardoor moest de bypass in beide richtingen worden afgesloten. De hoofdrijbaan, de weg ‘rechtdoor’, bleef wel beschikbaar.Het ongeluk gebeurde rond 11.30 uur toen de tankwagen vanaf de ophaalbrug kwam en de bocht nam aan de zuidzijde van de bypass. De chauffeur van de vrachtwagen raakte gewond en is door ambulancemedewerkers behandeld. De chauffeur zat niet bekneld en hoefde volgens de politie niet naar het ziekenhuis te worden gebracht. De brandweer werd ook opgeroepen en heeft hand- en spandiensten verleend.

14 uur geleden
Weekendweerbericht: zaterdag regen, zondag zon

GOES - Het eerste weekeinde van april laat wisselend weer zien. ‘Zaterdag overheerst de bewolking en valt er geruime tijd regen, zondag is het droog en laat de zon zich zien’, meldt weerbureau Weeronline. ‘De temperatuur vertoont een dalende trend. Zondagmiddag is het 8 tot 11 graden.’

15 uur geleden
Binnenkijken bij Ambachtscentrum Goes: Romy en Dennis zijn creatieve duizendpoten

GOES - In het Ambachtscentrum in Goes staat het atelier van illustratoren Romy Sterkman en Dennis Menheere vol met hun handwerk. Romy, die ook styliste en hoedenontwerpster is, verkoopt er ook vintage kleding.

17 uur geleden
Busje op z'n kop in sloot bij Westerscheldetunnelweg

BORSSELE - Langs de Westerscheldetunnelweg (N62) bij Borssele is donderdagmiddag een personenbusje op zijn kop in een ondiepe sloot beland.

1 dag geleden
Haags trio Goldband sluit Bevrijdingsfestival Zeeland af

VLISSINGEN - Het Bevrijdingfestival Zeeland wordt afgesloten door de Haagse formatie Goldband,  bekend van hits als ‘Stiekem’ en ‘Noodgeval’. Het Bevrijdingsfestival Zeeland wordt gehouden op 5 mei op diverse podia in de Vlissingse binnenstad.

1 dag geleden
Zeeland barst uit muzikale voegen op 1 april

MIDDELBURG - Deze week staat ook heel Zeeland in het teken van muziek! Muziekschool Zeeland trekt regionaal de kar van de landelijke Kindermuziekweek met een bomvol programma aan toffe activiteiten en optredens. Zo gaat de rijdende concertzaal Classic Express in Tholen langs basisscholen én wordt de week afgesloten met een open dag van Muziekschool Zeeland op diverse plaatsen op 1 april.

1 dag geleden