Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Meer dan 1600 geïnteresseerden op open dagen Scalda

Meer dan 1600 geïnteresseerden op open dagen Scalda

GOES - Letterlijk een kijkje nemen in de keuken bij het opleidingsrestaurant of de huid- en haarsalon, leren paardrijden of leren besturen van een graafmachine, heftruck of trekker middels een simulatie? Dat kon allemaal op de open dagen van Scalda, en nog veel meer! Met meer dan 1600 geïnteresseerde bezoekers waren de open dagen van Scalda, CIOS Zuidwest-Nederland, MBO DANS en Maritiem en Logistiek College De Ruyter een groot succes te noemen.

‘’Weet je al welke opleiding jou het meest aanspreekt? Dan wijs ik je de weg. En, welke maat sokken heb je?’’ Met deze binnenkomer werden de bezoekers aan de open dagen van Scalda verwelkomd. Met een paar Scalda sokken onder de arm en een grijns op het gezicht liepen geïnteresseerden hopelijk een nieuwe toekomst tegemoet. Soms ietwat onzeker en nog wat zoekende, maar gelukkig waren daar docenten en studenten om hen op te vangen. Zij vertelden graag over de unieke, creatieve en interessante mbo-opleidingen die Scalda te bieden heeft.

Open dagen 2023 

Heb jij de open dagen nét gemist? Ook in het nieuwe kalenderjaar worden open dagen en informatieavonden gehouden, namelijk op vrijdag 27 januari bij CIOS Zuidwest-Nederland in Dordrecht, woensdag 1 februari bij MBO DANS, vrijdag 3 februari op de Scalda locaties en CIOS Zuidwest-Nederland in Goes en zaterdag 4 februari op de scheepvaartdag van Maritiem en Logistiek College De Ruyter. Daarnaast houdt CIOS Zuidwest-Nederland op 20 januari een informatieavond in Roosendaal. Interesse in het opleidingsaanbod? Kom gerust een kijkje nemen.

Inloop- en meeloopdagen

Naast open dagen worden ook meeloop- en inloopdagen gehouden. Deze zijn wat kleinschaliger van opzet, maar lenen zich perfect voor het dieper ingaan op persoonlijke vragen. Tijdens de inloopdagen bezoekt een klein groepje leerlingen een locatie van Scalda. Zij krijgen een rondleiding, spreken studenten en docenten en kunnen al hun vragen stellen. De inloopdagen vinden één keer per maand plaats op donderdag, de data zijn te vinden op scalda.nl/studiekeuze.

Tijdens een meeloopdag loopt een leerling een dagdeel mee met studenten of in een groep met andere studiezoekers. Op scalda.nl/studiekeuze staat een verwijzing naar de meeloopdagen die op dit moment georganiseerd worden. Dit overzicht wordt het hele jaar door aangevuld.

Meer uit Beveland

Inloopspreekuur en koffie-uurtje voor mantelzorgers in 's-Gravenpolder

‘s-GRAVENPOLDER - VrijwilligersHuis Borsele organiseert woensdag 22 maart het eerste inloopspreekuur in ’s-Gravenpolder voor mantelzorgers. Hier kunnen mantelzorgers ut de gemeente Borsele binnenlopen met alle vragen over hun zorgtaak.

2 uur geleden
Dorine Kole wint Goese dichtwedstrijd en hangt straks in etalages

GOES - De jury van de poëziewedstrijd ‘Bomen en natuur in Goes’ heeft unaniem ‘Nog heel even’ van de Goese Dorine Kole als mooiste inzending gekozen. Daarmee komt haar gedicht de komende weken in Goese winkeletalages te hangen. 

6 uur geleden
Dinsdag en woensdag zware ochtendspits verwacht door veel regen

Wie deze week vroeg de weg op gaat, moet rekening houden met een zware spits door slechte weersomstandigheden. Vooral dinsdag en woensdag is de kans op regen in de ochtenduren groot.

1 dag geleden
Borsele lanceert digitale nieuwsbrief over ontwikkelingen energietransitie

HEINKENSZAND - De gemeente Borsele komt met een digitale nieuwsbrief over alle ontwikkelingen rondom de energietransitie, zoals de mogelijke bouw van twee nieuwe kerncentrales. Alle belangstellenden kunnen zich op deze nieuwsbrief abonneren. De gemeente streeft ernaar de brief minimaal eens per maand te versturen, laat ze maandag weten.

1 dag geleden
Franda van der Zande wint fotowedstrijd Borsele

HEINKENSZAND – In het gemeentehuis van Borsele is zaterdag de winnaar van de jaarlijkse fotowedstrijd van de Culturele Raad Borsele bekend gemaakt. Franda van der Zande heeft volgens de jury het beste het thema ‘De kracht van Borsele’ in haar foto gevangen en won de eerste prijs.

1 dag geleden
Grote Geelstaart en Baneham gaan door naar de finale van Spectra op het Klomppop Festival

OVERZANDE - De bands Grote Geelstaart en Baneham hebben zaterdag de eerste halve finale van Spectra gewonnen in de Klomp in Ovezande. Beide bands gaan door naar de finale die op Klomppop Festival wordt georganiseerd.

2 dagen geleden
Grote Geelstaart en Baneham gaan door naar de finale van Spectra op het Klomppop Festival

OVERZANDE -  De bands Grote Geelstaart en Baneham hebben zaterdag de eerste halve finale van Spectra gewonnen in de Klomp in Ovezande. Beide bands gaan door naar de finale die op Klomppop Festival wordt georganiseerd.

2 dagen geleden