Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Meer dan 100.000 coronadoden in Latijns-Amerika

Meer dan 100.000 coronadoden in Latijns-Amerika

BRASILIA (ANP) - In Latijns-Amerika zijn tot dusver meer dan 100.000 mensen overleden aan de gevolgen van het coronavirus, blijkt uit een telling van persbureau Reuters. Mexico en Brazilië zijn samen goed voor grofweg driekwart van alle coronadoden in het gebied.

De regio is de afgelopen weken uitgegroeid tot het epicentrum van de wereldwijde corona-uitbraak. Waar in landen als China, Groot-Brittannië en Italië - die eerder te boek stonden als zwaar getroffen door het virus - de uitbraak uit lijkt te doven, neemt het aantal nieuwe besmettingen en doden in Latijns-Amerika de afgelopen tijd juist gestaag toe.

Brazilië is qua infecties en sterfgevallen het hardst getroffen land in de regio. Dinsdag werden er 1374 doden en bijna 40.000 nieuwe besmettingen geregistreerd. Brazilië telt daardoor nu meer dan 1,1 miljoen bekende infecties en ongeveer 52.000 coronadoden.

Mexico heeft volgens de officiële cijfers circa 191.000 bekende virusgevallen. In het land zijn 23.337 mensen overleden aan het longvirus. Alleen in Brazilië zijn die aantallen hoger. Dinsdag kwamen er volgens de autoriteiten ruim 6200 infecties en 793 doden bij.

Meer uit Buitenland

Laatste vermiste dood gevonden na vulkaanuitbarsting Indonesië

JAKARTA (ANP/AFP) - Indonesische reddingswerkers hebben het lichaam gevonden van de laatste persoon die nog vermist werd na een vulkaanuitbarsting op Sumatra. Het dodental stijgt daarmee naar 23.

49 minuten geleden
Kremlin waarschuwt NAVO over inzet F-16's door Oekraïne

MOSKOU (ANP) - Het eventueel leveren van F-16-gevechtsvliegtuigen door westerse landen aan Oekraïne vergroot de kans op een directe confrontatie tussen Rusland en de NAVO, waarschuwt het Kremlin. Onder meer Nederland is van plan een aantal van deze gevechtsvliegtuigen naar Oekraïne te sturen.

1 uur geleden
Hoekstra op top: COP28 moet 'begin van einde' zijn voor fossiel

DUBAI (ANP) - Als het aan de Europese Unie ligt, is deze klimaattop het "begin van het einde" van fossiele brandstoffen. Dat benadrukt Eurocommissaris Wopke Hoekstra woensdag op zijn eerste persconferentie op de COP28 in Dubai.

1 uur geleden
Britse oud-premier Johnson biedt excuses aan in corona-onderzoek

LONDEN (ANP/RTR) - De Britse oud-premier Boris Johnson heeft zijn excuses aangeboden aan de nabestaanden van overleden coronapatiënten. Dit deed hij woensdag aan het begin van zijn verhoor door een parlementaire commissie die onderzoek doet naar het regeringsbeleid tijdens de coronapandemie.

1 uur geleden
Erdogan eist F-16's voor akkoord NAVO-lidmaatschap Zweden

ANKARA (ANP/RTR) - De Turkse president Recep Tayyip Erdogan wil dat het Amerikaanse Congres de verkoop van F-16-gevechtsvliegtuigen aan Turkije goedkeurt en dan kan tegelijkertijd het Turkse parlement instemmen met de toetreding van Zweden tot de NAVO. Erdogan zei dat hij als president in deze kwestie "alles wat hij moest doen, heeft volbracht en dat hij nu wel verwachtingen heeft". Hij vindt dat nu het Congres aan zet is.

1 uur geleden
Poetin begint aan bezoek Verenigde Arabische Emiraten

ABU DHABI (ANP/RTR) - De Russische president Vladimir Poetin is in Abu Dhabi begonnen aan een kort bezoek aan de Verenigde Arabische Emiraten. Hij gaat woensdag ook nog naar Saudi-Arabië. Hij zal het tijdens zijn zeldzame bezoek aan het buitenland hebben over onder meer olie en de oorlog in Oekraïne.

2 uur geleden
VN halverwege klimaattop: goed begonnen, maar nog veel meer nodig

DUBAI (ANP) - De klimaattop is goed begonnen, maar "we nemen onszelf in de maling als we denken" dat daarmee het belangrijkste behaald is op de COP28. Dat benadrukt Simon Stiell, baas van VN-klimaatorganisatie UNFCCC, woensdag op de top in Dubai.

2 uur geleden