Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Meer controles nodig op bedrijventerreinen in Reimerswaal'

'Meer controles nodig op bedrijventerreinen in Reimerswaal'

KRUININGEN - De gemeente Reimerswaal heeft woensdag een grote controle uitgevoerd op bedrijventerrein De Poort in Rilland.

De Regionale Uitvoeringsdienst Zeeland, Belastingdienst en de politie werkten mee. Er zijn meerdere overtredingen geconstateerd. Het gaat om overtredingen van het bestemmingsplan, de bouw- en milieuwetgeving en de Belastingdienst zegt aanleiding te hebben om nader onderzoek te doen.

Kentekenplaten

De politie heeft ook meerdere gestolen auto’s, valse kentekenplaten, een gestolen fiets en een e-bike aangetroffen. Ook is een flinke hoeveelheid gloednieuwe auto-onderdelen in beslag genomen, die vermoedelijk van andere auto’s afkomstig zijn. Verder zijn vijftien buitenboordmotoren in beslag genomen die vermoedelijk zijn gestolen.

Criminaliteit

Met de controle willen de instanties voorkomen dat er op het bedrijventerrein sprake is van (ondermijnende) criminaliteit. “Gelet op het resultaat is de kans groot dat er de komende tijd meer controles plaatsvinden op bedrijventerreinen in Reimerswaal”, zegt burgemeester José van Egmond.

Meer uit Reimerswaal

Twee gewonden naar ziekenhuis na botsing tussen auto en scooter bij Kapelle

KAPELLE - Bij een botsing tussen een auto en een scooter zijn maandagochtend in Kapelle twee personen gewond geraakt. Zij zijn naar het ziekenhuis gebracht.

1 uur geleden
Dronken vrouw veroorzaakt ongeval Kruiningen en heeft geen geldig rijbewijs

KRUININGEN - De politie heeft maandagmorgen vroeg een vrouw aangehouden nadat zij betrokken was bij een ongeval in Kruiningen. Ze reed met haar voertuig tegen een geparkeerde bus aan. Ze bleek dronken en niet in het bezit van een geldig rijbewijs.

6 uur geleden
Gevarieerde open dag zaterdag in Groene Kamers van Rilland

BATH - De gemeente Reimerswaal organiseert zaterdag, samen met verschillende partners, een open dag in het gebied van de Groene Kamers van Rilland. Tussen 10.00 en 16.00 uur kunnen verschillende interessante projecten worden bezocht. Neem bijvoorbeeld een kijkje in een zonnepark, ga mee met de rondleidingen over historisch Bath en de gebiedsontwikkeling in het oostelijk deelgebied of breng een bezoekje aan een notenboomgaard. 

4 dagen geleden
Kapelle neemt afscheid van gemeentesecretaris Arnold van den Berge

KAPELLE - Op vrijdag 28 juni neemt de gemeente Kapelle afscheid van gemeentesecretaris en directeur Arnold van den Berge. 'Arnold heeft 42 jaar gewerkt bij de gemeente Kapelle en gaat genieten van zijn welverdiende pensioen', laat de gemeente Kapelle weten. Frank Leijnse wordt zijn opvolger.

4 dagen geleden
Miljoeneninvestering voor vernieuwing in Wemeldinge

WEMELDINGE - Maandag vond de derde informatieavond plaats over de bouw van een nieuwe gymzaal en Integraal Kind Centrum (IKC) in Wemeldinge. De avond werd bezocht door allerlei betrokkenen uit het dorp, van ouders van leerlingen tot directe omwonenden van de huidige school. Met een prijskaartje van ruim tien miljoen euro is dit volgens wethouder Jon Herselman van de gemeente Kapelle het meest omvangrijke project ooit voor Wemeldinge. Hij noemt het een investering die het dorp toekomstbestendiger maakt. 

5 dagen geleden
Freek de Jonge zaterdag te gast in Kapelle: 'In Zeeland groeide het diepe verlangen om op het toneel te staan'

KAPELLE - Halsoverkop - het gezin had nog niet eens een woning gevonden - moest Freek de Jonge in 1962 naar Vrouwenpolder verhuizen. Zijn vader had een nieuwe baan. "Ik was achttien en begon in Zaandam, waar we woonden, net een beetje het gevoel te krijgen hoe ik kon komen waar ik wilde zijn. In Zeeland kende ik niemand. Ik moest helemaal opnieuw beginnen", vertelt de gevierd cabaretier. Toch schreef De Jonge een boek over deze tijd. En het is nog mooi ook, belooft hij. Zaterdag bezoekt De Jonge Kapelle en Goes voor de presentatie van 'De Zeeuwse Jaren'.

6 dagen geleden
Leefbaarheidsonderzoek toont aan: Goed wonen in Kapelle

KAPELLE - De leefbaarheid in grotere woonplaatsen in Zeeland is iets minder gunstig dan in kleinere woonplaatsen, stelt Regiobank na een leefbaarheidsonderzoek dat zij liet uitvoeren. Een belangrijke uitkomst van het onderzoek is dat Kapelle, Zierikzee en Hulst de leefbaarste kleinere woonplaatsen in Zeeland zijn, laat de bank weten.

6 dagen geleden