Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Meer belastingaangiften al in maart binnen, meldt Belastingdienst

Meer belastingaangiften al in maart binnen, meldt Belastingdienst

DEN HAAG (ANP) - Meer mensen hebben in maart belastingaangifte gedaan dan in maart vorig jaar, meldt de Belastingdienst. Afgelopen maand hebben bijna 6,6 miljoen mensen belastingaangifte gedaan, dat zijn volgens de Belastingdienst 244.000 meer aangiften dan vorig jaar.

Mensen kunnen sinds 1 maart belastingaangifte doen. Twee op de drie belastingaangiften die de Belastingdienst voor 1 mei verwacht te krijgen zijn inmiddels binnen. De overheidsdienst zegt "enorm tevreden" te zijn met hoe de aangifteperiode tot nu toe verloopt.

Ruim 735.000 Nederlanders hadden hun aangifte al op de eerste dag gedaan. Volgens de Belastingdienst was dit het hoogste aantal ooit op een dag. In totaal moeten vanaf maart ongeveer 7,3 miljoen particulieren en zo'n 1,9 miljoen ondernemers hun aangifte inkomstenbelasting over 2023 doen. Dat zijn er meer dan vorig jaar.

Particulieren en ondernemers kunnen tot 1 mei belastingaangifte doen. Mensen kunnen ook uitstel aanvragen, dan hebben ze tot 1 september de tijd om belastingaangifte te doen.

Meer uit Financieel

G7 dicht bij akkoord over sluiting kolencentrales, zegt AFP

TURIJN (ANP/AFP) - De energieministers van de G7 zijn dicht bij een akkoord om in de eerste helft van 2030 kolencentrales te sluiten. Dat meldt het Franse persbureau AFP op basis van ingewijden. De Verenigde Naties waarschuwden de G7 bij een tweedaagse bijeenkomst in Turijn dat "excuses" voor het niet nemen van gedurfde maatregelen op het gebied van klimaatverandering "niet acceptabel" zijn.

38 minuten geleden
Finnair staakt vluchten op Ests Tartu om Russische gps-inmenging

HELSINKI (ANP/AFP) - Finnair vliegt de komende maand niet op de stad Tartu in Estland, omdat Rusland storingen veroorzaakt in het gps-systeem. Dat maakt landen op de luchthaven moeilijker en soms onmogelijk, staat in een verklaring van de Finse maatschappij. Tot en met 31 mei wordt er gewerkt aan een alternatief systeem zonder gps op de luchthaven, waarna de vluchten weer moeten worden hervat.

45 minuten geleden
Philips grote winnaar vlakke AEX na schikking slaapapneu-affaire

AMSTERDAM (ANP) - Philips eindigde een zeer goede beursdag in Amsterdam met een plus van tientallen procenten. Het zorgtechnologieconcern heeft een schikking getroffen voor 1,1 miljard dollar (zo'n 1 miljard euro) voor claims in verband met de slaapapneu-affaire bij het bedrijf. Beleggers reageerden verheugd op dat nieuws en zetten het aandeel bij het slot van de beurs ruim 29 procent hoger.

1 uur geleden
Miljoenen weg bij beleggers die uitgingen van koersdaling Philips

AMSTERDAM (ANP) - Beleggers die op een koersdaling van Philips hebben gewed, het zogeheten 'short' gaan, verliezen maandag tientallen miljoenen euro's doordat het aandeel van het zorgtechnologiebedrijf op de grootste dagwinst ooit afkoerst. "De grootste reden om short te gaan was de slaapapneu-affaire, maar die is nu afgelopen", zegt analist en strateeg Corné van Zeijl van vermogensbeheerder Cardano.

2 uur geleden
Tesla flink hoger op Wall Street na bezoek Musk aan China

NEW YORK (ANP) - Tesla behoorde maandag tot de grote winnaars op de aandelenbeurzen in New York. Berichten over een verrassingsbezoek van topman Elon Musk aan China zorgden voor optimisme bij beleggers. Musk wist tijdens het bezoek enkele belangrijke obstakels uit de weg te ruimen voor de introductie van zijn software voor zelfrijdende auto's in China. Ook gaat de fabrikant van elektrische auto's samenwerken met het Chinese techbedrijf Baidu om kaart- en navigatiefuncties te implementeren in zijn auto's. Het aandeel werd daarop 11 procent hoger gezet.

3 uur geleden
Brussel onderwerpt besturingssysteem iPads aan strenge regels

BRUSSEL (ANP) - Ook het besturingssysteem voor tablets van Apple valt voortaan onder de strengste regels van de Europese Wet op de Digitale Markten (DMA). De Europese Commissie heeft beslist dat het systeem als een poortwachter beschouwd moet worden voor diensten van anderen. De EU mag door die typering strenger controleren, omdat er anders risico is dat grote en machtige bedrijven hun marktpositie misbruiken.

4 uur geleden
Schiphol en ministerie wachten massaclaim af

DEN HAAG (ANP) - Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat heeft "kennisgenomen van de berichtgeving, en wacht verdere ontwikkelingen af" over de massaclaim tegen de Staat over Schiphol, laat een woordvoerder weten. Een groep omwonenden en belangenorganisaties van de luchthaven bereidt een massaclaim van 3 miljard euro voor, werd maandag bekend.

4 uur geleden