Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

‘Meer arbeidsmigranten in Klooster is noodzakelijk’

‘Meer arbeidsmigranten in Klooster is noodzakelijk’

RILLAND - De Jager Detachering wil het voormalige ‘Klooster van Rilland’ uitbreiden om er in totaal driehonderd arbeidsmigranten te kunnen huisvesten. Nu kunnen er maximaal tweehonderd arbeiders wonen. Het nieuwbouwplan ligt de komende weken ter inzage bij de gemeente Reimerswaal.

Het bestemmingsplan voor de locatie van het Klooster aan de Hoofdweg in Rilland moet worden aangepast om er twee vleugels te kunnen aanbouwen. De gemeente Reimerswaal is bereid om hieraan mee te werken. De uitbreiding is volgens wethouder Jaap Sinke noodzakelijk om aan de groeiende vraag naar huisvesting voor arbeidsmigranten te voldoen, zegt hij dinsdag.

Tien meter

Voor de bouw van de twee vleugels wil De Jager Detachering het magazijn en bijgebouw slopen. ‘De vleugels zijn qua hoogte afgestemd op het hoofdgebouw’, staat in een nota van de gemeente Reimerswaal. De bouwhoogte is maximaal tien meter en daarmee niet hoger dan de bestaande bebouwing, is te lezen in de nota.

Klachten

Het aantal parkeerplaatsen wordt uitgebreid van 71 naar 121. De gemeente gaat ervan uit dat het wegennet de verkeersafwikkeling bij uitbreiding van de huisvesting aankan. Het is geloofwaardig gemaakt dat verkeersbewegingen tijdens de piekmomenten niet tot overbelasting leiden, staat in de nota. “Te hard rijden heeft altijd de aandacht”, stelt de wethouder. “Maar we krijgen uit Rilland niet meer klachten dan elders.”

Kloostertuin

De vleugels zijn deels gepland in de voormalige kloostertuin. Bij de bouw wordt rekening gehouden met de bijzondere landschappelijke waarde van de tuin. “Er staan hele oude bomen”, verklaart Sinke.

Privacy

De bouwplannen zijn in overleg met de direct omwonenden tot stand gekomen, zegt Sinke. “Om de privacy van bewoners te waarborgen komt er voldoende afstand tussen de nieuwe bebouwing en omliggende woonpercelen.” De besloten binnenhof draagt volgens de wethouder bij aan het beperken van eventuele overlast. “We hebben periodiek overleg met De Jager Detachering en we hebben goede ervaringen met de huisvesting in het Klooster.”

Evenwicht

Hoewel De Jager Detachering graag vierhonderd arbeidsmigranten had willen onderbrengen in het Klooster, blijft het voor nu en in de toekomst bij maximaal driehonderd op deze locatie. “Op drieduizend inwoners is driehonderd arbeidsmigranten het maximum voor het evenwicht.” Wel kijkt de gemeente in het westen van Reimerswaal nog naar een nieuwe locatie voor grootschalige arbeidsmigrantenhuisvesting. “Er is nog steeds een stijgende behoefte aan huisvesting.”

Meer uit Reimerswaal

Wemeldings paar De Bourgraaf-Van den Bos viert diamanten huwelijksfeest

WEMELDINGE - Burgemeester Constantijn Jansen op de Haar van de gemeente Kapelle is maandag op bezoek geweest bij echtpaar De Bourgraaf-van den Bos ter ere van hun 60-jarig huwelijksjubileum.

19 uur geleden
21e Answester Dweilbandfestival is mooi feestje

HANSWEERT - Zondag was het in Hansweert weer tijd voor het Answester Dweilband Festival, dit jaar de 21e editie alweer. Talloze bezoekers uit het dorp en de regio trokken naar Hansweert voor een middag vol muziek, lekker eten en zelfs een loterij.

1 dag geleden
Geniet zondag van 'dweilen' en food in Hansweert

HANSWEERT - Ieder jaar op de laatste zondag van september vindt in Hansweert het Answester Dweilbandfestival plaats. Voor zondag 24 september staat de 21e editie in de startblokken. 

4 dagen geleden
Verkeer voorlopig verboden op instabiele dam Julianahaven Yerseke

YERSEKE - Omdat de damwand van de Julianahaven in Yerseke niet sterk en stabiel genoeg is, stelt de gemeente Reimerswaal een verkeersverbod in voor de kadewand. ‘Binnenkort wordt er een meetsysteem geplaatst om de stabiliteit van de damwand de komende tijd te meten’, laat de gemeente vrijdag weten. Op basis van de meetresultaten zijn misschien nog meer maatregelen nodig. ‘Dat is op voorhand niet uit te sluiten.’ 

4 dagen geleden
Jonge bestuurder ongeluk Kruiningen mogelijk onder invloed van drugs

KRUININGEN - De 21-jarige Kruininger die donderdag met zijn auto over de kop sloeg in zijn dorp reed mogelijk onder invloed van drugs. Dat meldt de politie.

4 dagen geleden
Nieuw bestuur Schoorse herfstmarkt: 'We willen dit leuke feest laten groeien'

SCHORE - Het nieuwe bestuur van stichting Schoorse Herfstmarkt kon zaterdag meekijken hoe de geroutineerde, afzwaaiende bestuursleden de markt in goede banen leidden. Voor editie 2024 staan Niels Peterson, Mark Kneepkens, Jeroen Heerspink en Jelmer Holm aan het roer.

5 dagen geleden
Botsing met meerdere voertuigen op A58 bij Schore: meerdere personen gewond

SCHORE - Bij een aanrijding op de snelweg A58 tussen Kapelle en Schore zijn woensdagavond meerdere personen gewond geraakt.

5 dagen geleden