Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Meedenken over de Noordwestroute

Meedenken over de Noordwestroute

VEERE - Er speelt veel rond verkeersstructuur in het noordwesten van Walcheren, oftewel de Noordwestroute. De leefbaarheid in de dorpen staat onder druk door overlast van doorgaand verkeer. Op dagen dat er veel toeristen komen, is dit nog erger. Er is geen simpele oplossing voor handen. Het oplossen van een probleem in het ene dorp kan zorgen voor extra overlast in een ander dorp. 

Meer uit Middelburg

Walcherse en Schouwse scholen strijden tegen textielafval

MIDDELBURG - Van 20 mei tot en met 13 juni vindt de Textiel Race Walcheren en Schouwen-Duiveland plaats. Tien scholen leren alles over het belang van hergebruiken, repareren en recyclen van textiel. Na een gastles nemen ze het tegen elkaar op om zoveel mogelijk textiel te hergebruiken, repareren en in te zamelen. Woont u in de buurt van een van onderstaande scholen, dan kunt u tussen 20 mei en 13 juni gemakkelijk en gratis uw textiel thuis laten ophalen. Dit doet u door uw textiel online aan te bieden op de website: www.textielrace.nl. Denk bij textiel aan een gebruikte trui, uw sokken, gebruikte gordijnen of een gebruikte handdoek.

2 uur geleden
Pinksterweekend begint wisselvallig

Het pinksterweekend begint wisselvallig met op zaterdag buien met kans op onweer en hagel. De meeste zijn bestemd voor het binnenland. In het noorden en aan de kust blijft het vaker droog. Het wordt 17 tot 22 graden. Zondag blijft vooral landinwaarts een enkele (onweers)bui mogelijk. Tijdens tweede pinksterdag lijken  maar de droge en zonnige momenten te overheersen. Aan de temperatuur verandert tijdens de pinksterdagen weinig.

5 uur geleden
Festival Zeeland Klassiek daagt jonge makers uit tot het maken van meesterwerk

MIDDELBURG - Ook deze editie van het Festival Zeeland Klassiek worden jonge Zeeuwse makers tussen de 14 en 18 jaar oud uitgedaagd zich te laten inspireren door een drietal geselecteerde klassieke muziekstukken. Dat kan een muzikale uiting zijn zoals een rap, spoken word of dans, in woord zoals een gedicht of een verhaal of als beeld (tekening, video). 

22 uur geleden
Gemeente Veere ontvangt de Blauwe Vlag voor alle stranden

VEERE/IJSSELSTEIN - De uitreiking van de Blauwe Vlag vond vandaag plaats bij Jachthaven Marnemoende in IJsselstein, waar vertegenwoordigers van de gecertificeerde locaties trots hun vlaggen in ontvangst namen. Bas-Jan Spuijbroek (Stichting Strandexploitatie Veere) ontving de Blauwe vlag uit de handen van Hans Oosters, Commissaris van de Koning van de provincie Utrecht. De blauwe vlag is ontvangen voor alle stranden in de gemeente Veere.

1 dag geleden
Auto in sloot Munnikweg Oostkapelle

OOSTKAPELLE - Bij een eenzijdig ongeval op de Munnikweg bij Oostkapelle zijn donderdagmiddag twee personen gewond geraakt. Omstanders hielpen de gewonden.

1 dag geleden
Lentebraderie bij Yildirim Beyazit Moskee in Middelburg

MIDDELBURG - Van vrijdag 17 tot en met maandag 20 mei organiseert de Yildirim Beyazit Moskee een lentebraderie. Tussen 10.00 uur tot 21.00 uur kunnen bezoekers Turkse gerechten en drankjes proeven en kennis maken met de moskee.

1 dag geleden
Leerlingenraden Talent, Regenboog en Acaciahof hebben een boodschap voor alle weggebruikers

MIDDELBURG - Het is druk in de Middelburgse wijk Klarenbeek in Middelburg. Vooral 's morgens en halverwege de middag gebruiken fietsers, automobilisten en voetgangers de weg om van en naar school en werk te gaan. 

2 dagen geleden