Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Mediamiljardair Murdoch wil toch geen fusie Fox en News Corp

Mediamiljardair Murdoch wil toch geen fusie Fox en News Corp

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Mediamagnaat Rupert Murdoch heeft zijn plannen voor een fusie van de door hem gecontroleerde bedrijven Fox Corp en News Corp laten varen. In een brief aan Fox noemt de 91-jarige miljardair de in oktober geopperde samenvoeging "niet optimaal".

Met de deal wilde Murdoch de twee nieuws- en mediaconcerns herenigen die in 2013 van elkaar werden gescheiden in de nasleep van een groot afluisterschandaal bij Britse tabloids. Maar een groep aandeelhouders van News Corp was fel gekant tegen de fusie omdat bepaalde bedrijfsonderdelen daar een te lage waarde bij toegedicht kregen.

De voorgenomen ingreep werd gezien als poging om de greep van Murdochs zoon Lachlan, die topman is van Fox, over de mediaconcerns te versterken. Met de fusie zouden bekende kranten als The Wall Street Journal en New York Post en uitgever HarperCollins samenkomen met het moederbedrijf van Fox News en de vele andere televisiezenders van Fox Corp.

Naast kritische beleggers was naar verluidt ook Murdochs andere zoon, James, tegen de fusie. Hij zou bestuursleden van Fox Corp en News Corp brieven hebben geschreven waarin hij vraagtekens zette bij de mogelijke voordelen van de fusie. James Murdoch stapte in 2020 uit het bestuur van News Corp vanwege een verschil van inzicht over de koers van het bedrijf en zijn kranten.

Meer uit Financieel

ECB-directielid: te weinig oog voor bedrijfswinsten bij inflatie

BRUSSEL (ANP/BLOOMBERG) - De winststijgingen van bedrijven en de prijsverhogingen die daaraan ten grondslag liggen, hebben mogelijk een grotere impact op de inflatie dan algemeen wordt aangenomen, zegt directielid Fabio Panetta van de Europese Centrale Bank (ECB).

2 uur geleden
Open Huizen Dag trekt ruim 66.000 mensen

UTRECHT (ANP) - De Open Huizen Dag van makelaarsorganisatie NVM heeft zaterdag ruim 66.000 bezoekers getrokken. Dat is meer dan de 55.000 huizenkijkers bij de vorige editie in oktober. Volgens de makelaars wijst dat erop dat er nog steeds grote interesse is in verhuizen, ondanks of misschien wel dankzij de afkoelende woningmarkt.

17 uur geleden
Ook Amerikaanse rechter beschouwt maaltijdkoerier als werknemer

LOS ANGELES (ANP/BLOOMBERG) - Een voormalige koerier van de Amerikaanse maaltijdbezorger Grubhub was eigenlijk werknemer en geen zelfstandige, heeft een federale rechtbank bepaald. Volgens de advocaat van de man kan de uitspraak grote gevolgen hebben voor andere platformbedrijven in de Verenigde Staten. Het gaat om een kwestie die ook in Nederland speelt.

19 uur geleden
Kwaliteit gegevens die toezichthouder DNB ontvangt is ondermaats

AMSTERDAM (ANP) - De kwaliteit van gegevens die De Nederlandsche Bank (DNB) krijgt aangeleverd voor het toezicht op de financiƫle sector, laat te wensen over. Zo komt het voor dat bepaalde zaken niet zijn ingevuld, soms worden cijfers onjuist berekend en bepaalde gegevens zijn soms niet up-to-date, staat in een zaterdag verschenen nieuwsbrief van de toezichthouder.

22 uur geleden
Wegvallen logistieke problemen helpt autoverkoop aan flinke plus

BUNNIK (ANP) - De Nederlandse autoverkoop is in maart flink gestegen dankzij het wegvallen van logistieke problemen in de autowereld. Volgens autobrancheorganisaties BOVAG en RAI Vereniging zijn er vergeleken met dezelfde maand vorig jaar ruim de helft meer nieuwe personenwagens op kenteken gezet. Daarmee kregen de verkoopplussen van januari en februari een vervolg.

1 dag geleden
Reuters: Elon Musk wil ontmoeting met nieuwe Chinese premier

SHANGHAI (ANP) - Tesla-topman Elon Musk wil tijdens een bezoek aan China later deze maand ook een ontmoeting met de nieuwe Chinese premier Li Qiang. Persbureau Reuters meldt dat op basis van ingewijden. Wat Musk precies wil bespreken is niet duidelijk, maar China is na de Verenigde Staten de op een na grootste markt van Tesla en de Tesla-fabriek in Shanghai is 's werelds grootste productiecentrum van de fabrikant van elektrische auto's.

1 dag geleden
Topvrouw Marjan van Loon neemt afscheid bij Shell Nederland

DEN HAAG (ANP) - Topvrouw Marjan van Loon neemt na zeven jaar afscheid als hoogste baas bij Shell Nederland. Haar functie wordt per 1 april overgenomen door Frans Everts, die al 33 jaar werkt voor Shell in uiteenlopende rollen over de hele wereld.

1 dag geleden