Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

MediaMarkt en Saturn schrappen tot 1000 banen in Duitsland

MediaMarkt en Saturn schrappen tot 1000 banen in Duitsland

DÜSSELDORF (ANP) - Elektronicaketens MediaMarkt en Saturn schrappen tot wel 1000 banen in Duitsland. Die arbeidsplaatsen verdwijnen in de periode tot en met het najaar van 2022. Daarnaast sluiten de twee winkelketens, die beide onder moederbedrijf Ceconomy vallen, dertien van de 419 vestigingen op de Duitse thuismarkt. Dat staat in een brief die persbureau DPA heeft ingezien.

MediaMarkt en Saturn kondigden in de zomer van 2020 al aan fors in het personeelsbestand te snijden om kosten te besparen. Mogelijk verdwijnen door de reorganisatie 3500 van de ruim 47.000 banen bij het concern. Wat de gevolgen voor de circa 4500 werknemers in Nederland zullen zijn, kon een woordvoerster niet direct aangeven.

Onlineverkoop is voor MediaMarkt en Saturn steeds belangrijker geworden, zo geven ze aan in de brief aan hun personeel. Die verschuiving is door de coronapandemie alleen maar versneld, waardoor fysieke filialen aan belang inboeten voor het Duitse retailbedrijf.

Door de steeds hevigere concurrentie van webwinkels als Amazon boekte Ceconomy al voor de coronacrisis minder goede resultaten. Winkelsluitingen als gevolg van lockdowns zitten MediaMarkt en Saturn in meerdere Europese landen dwars. In april vorig jaar schoot de Duitse overheid Ceconomy te hulp met kredietgaranties op leningen van 1,7 miljard euro.

Meer uit Financieel

Duitse regering iets positiever over economische groei in 2024

BERLIJN (ANP/RTR) - De Duitse economie groeit dit jaar naar verwachting met 0,3 procent. Dat meldt de Duitse regering in haar voorjaarsprognoses. Dat is iets sterker dan de 0,2 procent waar in februari nog op werd gerekend. Over heel 2023 kromp de economie van de belangrijkste handelspartner van Nederland met 0,3 procent.

5 minuten geleden
Boeing diep in het rood door productieproblemen

ARLINGTON (ANP/BLOOMBERG) - De geplaagde vliegtuigbouwer Boeing verloor afgelopen kwartaal honderden miljoenen dollars, mede door productieproblemen en veiligheidsonderzoeken van autoriteiten. Ook werden minder toestellen afgeleverd aan klanten.

26 minuten geleden
Gerard Sanderink moet Centric ruim 80 miljoen betalen

AMSTERDAM (ANP) - De omstreden zakenman Gerard Sanderink moet het door hem opgerichte IT-bedrijf Centric per direct 80 miljoen euro, met rente en kosten, betalen. Dat heeft de rechtbank Amsterdam woensdag bepaald. Sanderink had geëist dat Centric hem 30 miljoen dividend moest terugbetalen. De rechter wees die eis af.

34 minuten geleden
Zuid-Koreaanse SK Hynix steekt miljarden in productie AI-chips

ICHEON (ANP/BLOOMBERG) - De Zuid-Koreaanse geheugenchipmaker SK Hynix wil een nieuwe productielocatie openen om aan de groeiende vraag naar chips voor kunstmatige intelligentie (AI) te voldoen. SK Hynix, de op een na grootste producent van geheugenchips ter wereld, gaat hieraan ongeveer 14,6 miljard dollar uitgeven, bijna 13,7 miljard euro.

46 minuten geleden
Ryanair-topman wil 'graag' asielzoekers naar Rwanda deporteren

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - Ryanair-topman Michael O'Leary wil "graag" de vluchten uitvoeren waarmee asielzoekers in Engeland worden gedeporteerd naar Rwanda, als hij daarvoor beschikbare vliegtuigen heeft. "Als we in de winterdienstregeling vliegtuigen over zouden hebben en als de regering op zoek is naar extra deportatievluchten dan zouden we graag een offerte uitbrengen", zei O'Leary tijdens een interview in Londen.

56 minuten geleden
FT: inval bij Rotterdamse douanescannermaker om staatssteun China

ROTTERDAM/BRUSSEL (ANP) - Nederlandse en EU-inspecteurs zijn dinsdagochtend vroeg binnengevallen bij Nuctech, een Chinese maker van douanescanners in Rotterdam, meldt zakenkrant Financial Times. Nuctech zou met behulp van staatssteun uit China mogelijk oneerlijk concurreren met Europese bedrijven.

1 uur geleden
Franse luchtverkeersleiders gaan donderdag toch niet staken

PARIJS (ANP/AFP) - Franse luchtverkeersleiders gaan donderdag toch niet staken. Volgens de belangrijkste vakbond voor luchtverkeersleiders SNCTA is een overeenkomst bereikt over salarisverhogingen en andere arbeidsvoorwaarden. Eerdere onderhandelingen tussen de luchtverkeersleiding en de bonden over eisen rond lonen en andere voorwaarden waren mislukt.

2 uur geleden