Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Mediabedrijf Sanoma trekt jaarvooruitzichten in

Mediabedrijf Sanoma trekt jaarvooruitzichten in

HELSINKI (ANP) - Het Finse mediabedrijf Sanoma trekt haar jaarvooruitzichten voor 2020 in als gevolg van de coronacrisis. Het bedrijf dat in Nederland onder meer bekend is van AutoWeek, Donald Duck en Flair verwacht dat de advertentiebaten een klap zullen krijgen van de coronacrisis.

Hoe hard die zal zijn, is afhankelijk van de duur van de crisis en het tempo van het herstel. Ook de opbrengsten van evenementen zullen voor het bedrijf, dat overigens bezig is om zijn Nederlandse activiteiten af te stoten, fors lager uitvallen. De advertentiebaten en evenementenbaten bedroegen vorig jaar respectievelijk 247 miljoen en 35 miljoen euro.

De langetermijndoelen van Sanoma blijven onveranderd en het dividend-beleid blijft vooralsnog ongewijzigd. De verkoop van de activiteiten in Nederland gaat volgens het bedrijf volgens plan, en wordt afgerond in het tweede kwartaal van dit jaar. Die operatie moet het bedrijf 400 miljoen euro opleveren. Over de verkoop van nieuwsmerk NU.nl werd in december al een akkoord bereikt met DPG Media.

Sanoma laat weten dat het nog te vroeg is om nieuwe betrouwbare en nauwkeurige vooruitzichten te bieden aan haar investeerders. Het mediabedrijf verwacht later dit jaar met een nieuw vooruitzicht te komen. Het bedrijf is actief in tien landen en had vorig jaar een netto verkoop ter waarde van 900 miljoen euro. Het bedrijf telde 3.500 werknemers in 2019.

Meer uit Entertainment

Britse schrijver van The Horse Whisperer overleden

LONDEN (ANP) - De Britse schrijver Nicholas Evans, beroemd door zijn werk The Horse Whisperer, is op 72-jarige leeftijd aan een hartaanval overleden. De in 1995 gepubliceerde roman werd wereldwijd een enorm succes. Er werden vijftien miljoen exemplaren verkocht van het boek, dat in Nederland werd uitgebracht onder de titel De paardenfluisteraar. Het is in tientallen talen vertaald.

9 maanden geleden
BNN 25 jaar: van tv-programma tot spraakmakende publieke omroep

HILVERSUM (ANP) - BNN, dat staat voor Bart's Neverending Network, is maandag 25 jaar geleden opgericht. De publieke omroep werd op 15 augustus 1997 in het leven geroepen door Bart de Graaff, Gerard Timmer, Willem de Bois en Frank Timmer. Na de fusie van BNN en VARA staat de omroep inmiddels al een aantal jaar bekend als BNNVARA.

9 maanden geleden
Conservatieve Iraanse media prijzen aanvaller Rushdie

TEHERAN (ANP/RTR/AFP) - Conservatieve media in Iran prijzen de man die vrijdag de schrijver Salman Rushdie heeft neergestoken. Rushdie kampt sinds 1988 met bedreigingen vanwege zijn boek De duivelsverzen, dat door sommige moslims als godslasterlijk wordt beschouwd.

9 maanden geleden
Minister gaat FM-radiofrequenties veilen na uitspraak rechter

DEN HAAG (ANP) - Minister Micky Adriaansens (Economische Zaken) komt dit najaar met een voorstel voor een herverdeling van de landelijke FM-frequenties door middel van een veiling. De rechter zette onlangs een streep door het besluit van haar ambtsvoorganger Mona Keijzer om de bestaande vergunningen met drie jaar te verlengen.

10 maanden geleden
Grease-actrice Olivia Newton-John (73) overleden

LOS ANGELES (ANP) - Olivia Newton-John is maandag op 73-jarige leeftijd overleden. De actrice, met name bekend van haar rol als Sandy in de musical Grease, sliep in het bijzijn van vrienden en familie vredig in op haar ranch in Californië, meldt haar echtgenoot John Easterling op Facebook.

10 maanden geleden
Actrice Anne Heche in kritieke toestand na auto-ongeluk

LOS ANGELES (ANP) - De Amerikaanse actrice Anne Heche is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht nadat ze met haar auto een woning in reed in Los Angeles. De auto en het huis vlogen in brand en de bestuurder liep ernstige brandwonden op, melden Amerikaanse media. Een anonieme bron bevestigde aan CNN dat het om Heche ging en de LA Times meldt dat de auto op haar naam geregistreerd stond.

10 maanden geleden
1,9 miljoen kijkers zien Engelse voetbalsters EK winnen

HILVERSUM (ANP) - Bijna 1,9 miljoen mensen hebben zondag gekeken naar de finale van het EK tussen de voetbalsters van Engeland en Duitsland. Via NPO 1 zagen zij hoe de Engelsen, gecoacht door de Nederlandse Sarina Wiegman, er met de winst vandoor gingen.

10 maanden geleden