Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Media: Raketten afgevuurd richting vliegveld in Kabul

Media: Raketten afgevuurd richting vliegveld in Kabul

KABUL (ANP/AFP/RTR) - In de Afghaanse hoofdstad Kabul zijn maandagochtend raketten afgevuurd richting de internationale luchthaven. Dat melden meerdere getuigen en veiligheidsfunctionarissen. De raketten zouden zijn onderschept door het raketafweersysteem nabij de luchthaven, maar het is niet duidelijk of ze allemaal zijn neergehaald.

Journalisten van het Franse persbureau AFP hoorden meerdere raketten over de stad vliegen. Inwoners die in de buurt van de luchthaven wonen, zeggen tegen AFP te hebben gehoord dat het raketafweersysteem in werking werd gesteld. In het noorden van de stad, waar ook het vliegveld ligt, is rook te zien die boven de gebouwen uitkomt.

Een veiligheidsbron binnen de gevallen Afghaanse overheid meldt dat de raketten zijn afgevuurd vanuit een voertuig in het noorden van Kabul.

Wie er heeft geschoten en wat het doelwit was, is niet bekend. In de afgelopen dagen hebben Amerikanen twee droneaanvallen uitgevoerd op de Afghaanse tak van IS (IS-K), als vergelding voor de bomaanslag van donderdag, waarbij volgens onofficiƫle bronnen mogelijk 170 doden vielen. Ook dertien Amerikaanse militairen kwamen om het leven.

Meer uit Buitenland

Poetin met veel ceremonieel onthaald in Vietnam

HANOI (ANP/RTR/AFP) - De Russische president Vladimir Poetin heeft in Vietnam een hartelijke ontvangst kregen. President To Lam ontving hem in zijn presidentiƫle paleis, waar een militaire erewacht klaarstond.

15 minuten geleden
Poetin heeft zeldzame honden cadeau gekregen van Kim

PYONGYANG (ANP/RTR) - De Russische president Vladimir Poetin heeft tijdens zijn bezoek aan Noord-Korea twee honden cadeau gekregen van leider Kim Jong-un, meldt het Noord-Koreaanse persbureau KCNA. De honden zijn van het lokale en zeldzame ras Pungsan.

1 uur geleden
Amerikaanse pier voor hulpgoederen weer verbonden aan kust Gaza

GAZA-STAD (ANP/RTR) - Het Amerikaanse leger heeft een in moeilijkheden verkerende drijvende pier opnieuw aan de kust van de Gazastrook bevestigd. Dat meldt persbureau Reuters op gezag van Amerikaanse functionarissen. De pier was onlangs tijdelijk verwijderd van de kust om de slechte omstandigheden op zee.

5 uur geleden
Laatste rivaal Rutte maakt zich op om weg naar NAVO vrij te maken

BRUSSEL/BOEKAREST (ANP) - De Roemeense president Klaus Iohannis laat donderdag weten of hij de leiding over de NAVO aan demissionair premier Mark Rutte laat. Als Iohannis zich terugtrekt uit de race - zoals iedereen verwacht - en de Nederlander steunt, staat niets Rutte meer in de weg om NAVO-secretaris-generaal te worden.

6 uur geleden
Stroomvoorziening in Ecuador nagenoeg hersteld

QUITO (ANP/RTR) - In Ecuador komt de stroomvoorziening geleidelijk weer op gang na een landelijke stroomstoring die ongeveer vier uur duurde, meldt minister Roberto Luque van Openbare Werken op X. Inmiddels heeft zo'n 95 procent van de Ecuadoranen weer stroom.

7 uur geleden
Oxfam: meer klimaatvluchtelingen door droogte en overstromingen

DEN HAAG (ANP) - Wereldwijd slaan steeds meer mensen op de vlucht door klimaatgerelateerde rampen, zoals overstromingen en extreme droogte. Volgens een overzicht dat Oxfam Novib donderdag op Wereldvluchtelingendag publiceerde, is het aantal klimaatvluchtelingen in de tien zwaarst getroffen landen meer dan verdubbeld in tien jaar tijd.

10 uur geleden
Heel Ecuador zit zonder stroom

QUITO (ANP/RTR) - Ecuador is getroffen door een landelijke stroomstoring, meldt minister Roberto Luque van Openbare Werken op X. De autoriteiten werken aan een oplossing van het probleem.

10 uur geleden