Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Media: DeSantis tweede achter Trump bij voorverkiezingen Iowa

Media: DeSantis tweede achter Trump bij voorverkiezingen Iowa

DES MOINES (ANP) - De gouverneur van Florida Ron DeSantis is tweede geworden bij de Republikeinse voorverkiezingen van Iowa, achter oud-president Donald Trump. Dat melden verschillende Amerikaanse media, waaronder CNN. Voormalig VN-ambassadeur Nikki Haley moet genoegen nemen met een derde plek. De strijd om de tweede plek was lange tijd een nek-aan-nekrace tussen DeSantis en Haley.

Volgens onderzoeksbureau Edison Research staat DeSantis met 90 procent van de stemmen geteld op 21,3 procent. Haley staat op 19 procent. Trump gaat ruim aan kop met 50,9 procent.

Maandagavond laat (lokale tijd) sprak Trump zijn aanhangers toe in Des Moines. Hij zei dat het tijd is "voor iedereen, voor ons land, om zich te verenigen".

Vooraf werd al voorspeld dat Trump zou winnen en dat DeSantis en Haley zouden strijden om de tweede plek. DeSantis was lange tijd de nummer twee in de peilingen, maar zijn campagne verloopt moeizaam. De campagne van Haley leek juist in de lift te zitten.

Meer uit Buitenland

Israël bestookt Rafah, kort na nieuw voorstel bestand Gazastrook

RAFAH (ANP/AFP) - Israëlische troepen hebben met tanks en artillerie Rafah in het zuiden van Gaza bestookt, kort nadat de Amerikaanse president Joe Biden had gemeld dat Israël een nieuw voorstel heeft voor een volledig staakt-het-vuren in de Gazastrook.

1 uur geleden
Weer Duitse politicus aangevallen

AALEN (ANP) - Weer is een Duitse politicus aangevallen. Het gaat deze keer om de parlementariër Roderich Kiesewetter van de christendemocratische oppositiepartij CDU. De 60-jarige werd belaagd tijdens een verkiezingscampagne in het Zuid-Duitse Aalen.

1 uur geleden
Standbeeld onthuld voor Russische opstandeling Prigozjin

SINT-PETERSBURG (ANP/AFP) - In het Russische Sint-Petersburg is bij diens graf een standbeeld onthuld van de Russische opstandeling Jevgeni Prigozjin, die vorig jaar augustus omkwam bij een vliegtuigongeluk. Hij was de spraakmakende baas van het Wagner-huurlingenleger, dat met het Russische leger in Oekraïne vocht.

4 uur geleden
Exitpoll: partij premier Modi wint Indiase verkiezingen

NEW DELHI (ANP/RTR) - De partij van de Indiase premier Narendra Modi heeft volgens de exitpoll de verkiezingen gewonnen. Na zes weken sloten zaterdag de laatste stembureaus. Zoals verwacht lijkt Modi opnieuw een meerderheid in het parlement te hebben behaald.

4 uur geleden
Agent die gewond raakte in Mannheim ligt in kunstmatige coma

MANNHEIM (ANP/DPA) - De politieagent die vrijdag gewond raakte bij de mesaanval in het Duitse Mannheim ligt in een kunstmatige coma. Een woordvoerder van de politie laat weten dat hij nog altijd in levensgevaar verkeert.

5 uur geleden
Toch geen Indiaas temperatuurrecord afgelopen week

NEW DELHI (ANP/RTR) - Het Indiase temperatuurrecord van afgelopen week blijkt niet te kloppen. Het was woensdag geen 52,9 graden in New Delhi, maar 49,1 graden. Volgens de regering was er een sensorstoring bij het weerstation.

6 uur geleden
Evacuaties met boten en helikopter na overstromingen Duitsland

AUGSBURG (ANP/DPA) - In het zuiden van Duitsland zijn door hevige regenval meerdere rivieren overstroomd. Een aantal districten in de deelstaat Beieren heeft de noodtoestand uitgeroepen. Mensen die vastzaten in huizen zijn met boten en een helikopter geëvacueerd.

7 uur geleden