Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Medewerkers de Mosselbank hebben niet stil gezeten

Medewerkers de Mosselbank hebben niet stil gezeten

VLISSINGEN - Open, dicht, open, dicht. Net als alle andere horecagelegenheden moest ook brasserie de Mosselbank in het ADRZ de afgelopen periode regelmatig de deuren sluiten. Gelukkig mogen ze sinds deze week weer bezoekers ontvangen! De brasserie is een bijzondere plek, want die wordt gerund door mensen met een licht verstandelijke beperking. Toch hebben minder bezoekers en de sluitingen afgelopen tijd ook iets positiefs gebracht!

Stap je bij de Mosselbank binnen, dan tonen cliëntmedewerkers van ’s Heeren Loo hun gastvrijheid en bakkunsten. De brasserie biedt dagbesteding en is een leer- en werkbedrijf. Zo krijgen cliënten de kans om te groeien en te leren hoe het is om in een (regulier) bedrijf te werken. Van groenten snijden tot aan bedienen en kassa draaien. Er is momenteel nog plek in het team. Manouk en Kelvin (foto) zijn trots op hun werk. “Wij werken hier al ruim vier jaar met veel plezier. De sfeer is goed en we maken naast lekkere dingen ook veel grapjes.”

Denken in mogelijkheden

In de afgelopen twee jaar is de Mosselbank meerdere keren dicht geweest. Dat betekende voor het team ook dat hun dagbesteding wegviel. Maar ook al hadden ze minder bezoekers, stilzitten hebben ze niet gedaan! Zo heeft de coronaperiode de begeleiding de kans gegeven om het team nóg beter te begeleiden en ze écht allemaal zelf het werk te laten doen. Door slimme oplossingen hoefde ook het ziekenhuispersoneel niet meer in de rij te staan voor hun bestelling, alles lag al klaar!

Over ’s Heeren Loo

De Mosselbank is onderdeel van ’s Heeren Loo. ‘s Heeren Loo ondersteunt in bijna heel Nederland mensen met een verstandelijke beperking of andere beperking. Dit varieert van cliënten met moeilijk verstaanbaar gedrag tot cliënten met een ernstige meervoudige beperking. Zo helpen wij onder andere bij wonen, werken en dagbesteding. Ook ondersteunen we mensen met ambulante zorg. www.sheerenloo.nl.

Meer uit Vlissingen

De bakkerij van De Broederband komt terug in nieuwe vorm

VLISSINGEN - Het beeldbepalende pand van de bakkerij van de ‘coöperatieve verbruiksvereniging’ De Broederband komt in een nieuwe vorm terug aan de Van Dishoeckstraat. Het oorspronkelijke gebouw is enkele jaren geleden afgebroken om plaats te maken voor nieuwbouw in het Scheldekwartier. 

6 uur geleden
Kijkje achter de schermen bij het Muzeeum

VLISSINGEN - Het Zeeuws maritiem Muzeeum op de Nieuwendijk wordt grondig verbouwd en is sinds november vorig jaar gesloten. Voordat het Muzeeum op 1 juni weer wordt heropend krijgen belangstellenden de kans om alvast een kijkje te komen nemen op zaterdag 1 april.

7 uur geleden
Amateurzenders naarstig op zoek naar nieuw honk

VLISSINGEN - De zendamateurs van de Vlissingse afdeling van de Vereniging voor Zendamateurs (VRZA) zitten al zo’n twaalf jaar in de voormalige werkplaats van de PSD aan de Binnenhaven. Nu de gemeente Vlissingen plannen heeft om het gebied te ontwikkelen staat het pand op de nominatie om gesloopt te worden en moeten de zendamateurs op zoek naar een andere stek.

10 uur geleden
Het is vijf voor twaalf voor Kipvis

VLISSINGEN - Voor Kunstwerkplaats Kipvis in de voormalige mdgo aan de Dreesstraat is het vijf voor twaalf. Zoals het er nu naar uitziet moeten de zestien kunstenaars die er hun atelier hebben het pand per 30 juni verlaten. Waar ze naar toe moeten is nog onduidelijk.

1 dag geleden
Wie wipt de meeste tegels?

MIDDELBURG - Zeeuwse gemeenten dagen elkaar uit om stenen te wippen en deze in te ruilen voor bloemen, planten en bomen. De actie is onderdeel van de landelijke campagne NK Tegelwippen.

2 dagen geleden
Jongensdroom Jaimy Quite gaat in vervulling

VLISSINGEN - Het is een jongensdroom die in vervulling gaat. De uit Vlissingen afkomstige Jaimy Quite drumt sinds enkele maanden bij metalband Highway Chile, de band waar hij als tiener zo tegenop keek. Vrijdag 31 maart speelt Quite met Highway Chile in De Spot in Middelburg tijdens een benefietavond ‘Rock voor de Molukken’. 

2 dagen geleden
Panorama Walcheren hoopt op vaste plek in Machinefabriek

VLISSINGEN - Het Panorama Walcheren kent momenteel een zwervend bestaan. Een deel van de reusachtige schilderijen staat momenteel opgesteld in de Onze Lieve Vrouwekerk aan de Singel. “Die gaan ze mogelijk in september verbouwen en dan moeten we eruit,” vertelt Leo Groenleer, coördinator van Panorama Walcheren.

3 dagen geleden