Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Medewerkers de Mosselbank hebben niet stil gezeten

Medewerkers de Mosselbank hebben niet stil gezeten

VLISSINGEN - Open, dicht, open, dicht. Net als alle andere horecagelegenheden moest ook brasserie de Mosselbank in het ADRZ de afgelopen periode regelmatig de deuren sluiten. Gelukkig mogen ze sinds deze week weer bezoekers ontvangen! De brasserie is een bijzondere plek, want die wordt gerund door mensen met een licht verstandelijke beperking. Toch hebben minder bezoekers en de sluitingen afgelopen tijd ook iets positiefs gebracht!

Stap je bij de Mosselbank binnen, dan tonen cliëntmedewerkers van ’s Heeren Loo hun gastvrijheid en bakkunsten. De brasserie biedt dagbesteding en is een leer- en werkbedrijf. Zo krijgen cliënten de kans om te groeien en te leren hoe het is om in een (regulier) bedrijf te werken. Van groenten snijden tot aan bedienen en kassa draaien. Er is momenteel nog plek in het team. Manouk en Kelvin (foto) zijn trots op hun werk. “Wij werken hier al ruim vier jaar met veel plezier. De sfeer is goed en we maken naast lekkere dingen ook veel grapjes.”

Denken in mogelijkheden

In de afgelopen twee jaar is de Mosselbank meerdere keren dicht geweest. Dat betekende voor het team ook dat hun dagbesteding wegviel. Maar ook al hadden ze minder bezoekers, stilzitten hebben ze niet gedaan! Zo heeft de coronaperiode de begeleiding de kans gegeven om het team nóg beter te begeleiden en ze écht allemaal zelf het werk te laten doen. Door slimme oplossingen hoefde ook het ziekenhuispersoneel niet meer in de rij te staan voor hun bestelling, alles lag al klaar!

Over ’s Heeren Loo

De Mosselbank is onderdeel van ’s Heeren Loo. ‘s Heeren Loo ondersteunt in bijna heel Nederland mensen met een verstandelijke beperking of andere beperking. Dit varieert van cliënten met moeilijk verstaanbaar gedrag tot cliënten met een ernstige meervoudige beperking. Zo helpen wij onder andere bij wonen, werken en dagbesteding. Ook ondersteunen we mensen met ambulante zorg. www.sheerenloo.nl.

Meer uit Vlissingen

Dorpsraad Souburg wil vinger in de pap bij bouw nieuwe kerncentrales

OOST-SOUBURG - De Dorpsraad Souburg wil betrokken worden bij de plannen voor nieuwbouw van mogelijk twee tot vier nieuwe kerncentrales in Vlissingen-Oost. Omdat de kerncentrales deels op het grondgebied van de gemeente Vlissingen worden gebouwd wil de dorpsraad, net als de gemeente Borsele, ook bij de inspraak betrokken worden. 

2 dagen geleden
Connexxion blijft komende twee jaar openbaar busvervoer in Zeeland verzorgen

MIDDELBURG - Connexxion blijft de komende twee jaar het openbaar busvervoer in Zeeland verzorgen, na een recent besluit van Gedeputeerde Staten van Zeeland om de concessie van het vervoersbedrijf te verlengen. De huidige concessie, die op 15 december 2024 zou aflopen, wordt nu verlengd tot en met 12 december 2026.

3 dagen geleden
Verdwijnt de bus nu echt uit Oost-Souburg?

OOST-SOUBURG - Als het aan de plannen van de provincie Zeeland ligt zal Oost-Souburg het in de toekomst zonder lijn 57 moeten stellen. De reden dat de provincie lijn 57 uit het vervoersplan heeft geschrapt is omdat er te weinig gebruik van de busverbinding wordt gemaakt. Zowel de Partij Souburg-Ritthem als de Dorpsraad Souburg hebben bezwaar aangetekend tegen de voornemen van de provincie.

3 dagen geleden
Vanaf morgen is de kermis in de stad

VLISSINGEN - De jaarlijkse kermis wordt dit jaar gehouden van vrijdag 12 tot en met zaterdag 20 juli. Net als vorig jaar worden de attracties weer opgesteld in de binnenstad, op en rondom het Bellamypark. "We willen graag dat dit evenement met de tijd meegaat, veel mensen aanspreekt en dat het ook blijft passen in onze stad. Om die reden is ervoor gekozen om de Kermis dit jaar weer te organiseren op en rondom het Bellamypark", schrijft de gemeente op haar website.

3 dagen geleden
BTZ-terrein gesloten door burgemeester vanwege drugshandel

VLISSINGEN - Burgemeester Bas van den Tillaar heeft besloten het terrein van Bulk Terminal Zeeland (BTZ) voor twaalf maanden te sluiten. Dit besluit volgt na een langdurig politieonderzoek, waaruit blijkt dat het BTZ-terrein vermoedelijk al lange tijd onderdeel uitmaakt van een georganiseerde, internationale drugshandel. De sluiting gaat in op woensdag 24 juli 2024.

4 dagen geleden
Padelbanen Oost-Souburg officieel in gebruik genomen

OOST-SOUBURG - Afgelopen zaterdag zijn de padelbanen van Tennis en Padel Club Souburg officieel in gebruik genomen. Wethouder Coen Bertijn verrichte de openingshandeling met het doorknippen van een lint. Het heeft wat voeten in aarde gehad voordat de twee padelbanen officieel konden worden geopend. Door het slechte weer liep de aanleg van de banen vertraging op en moest de opening drie keer worden uitgesteld.

4 dagen geleden
Duin en Strandtochten in Vlissingen

VLISSINGEN - Op de derde zaterdag in juli wordt de Duin en Strandtochten van WSV De Vrolijke Tippelaars georganiseerd.

5 dagen geleden