Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Medewerker stemmachinebedrijf klaagt Trump-campagne aan

Medewerker stemmachinebedrijf klaagt Trump-campagne aan

WASHINGTON (ANP/RTR) - Een hooggeplaatste medewerker van het Canadees-Amerikaanse stemmachinebedrijf Dominion heeft het campagneteam van scheidend president Donald Trump aangeklaagd wegens laster. Sinds de verkiezingen begin november hebben Trump en zijn medestanders ongefundeerde beschuldigingen van verkiezingsfraude geuit aan het adres van de Democraten. Volgens een veel gebezigde complottheorie zou Dominion de spil zijn geweest in de vermeende stemfraude.

Behalve de Trump-campagne sleept Eric Coomer, directeur productstrategie en veiligheid bij Dominion, ook de aan Trump gelieerde advocaten Rudy Giuliani en Sidney Powell en de uiterst rechtse zenders One America News Network en Newsmax voor de rechter. Volgens Coomer doen de beklaagden het lijken alsof hij en zijn werkgever "het middelpunt zijn van een nationaal complot om de president van de Verenigde Staten op frauduleuze wijze te verkiezen".

"De beklaagden, met hun acties, hebben dr. Coomer in de landelijke schijnwerper gezet, zijn privacy geschonden, zijn veiligheid bedreigd, en zijn reputatie door het hele land fundamenteel belasterd", staat in de stukken.

Claims

Meerdere media hebben claims over betrokkenheid van Dominion bij vermeende verkiezingsfraude ontkracht. De wildste van die complottheorieën werd gebezigd door voormalig Trump-advocate Sidney Powell, die beweerde dat Dominion handelde in opdracht van de in 2013 overleden Venezolaanse leider Hugo Chávez.

De zaak dient bij een rechtbank in Denver (Colorado), waar ook een van de hoofdkantoren van Dominion is gevestigd.

Geen van de beklaagden was bereikbaar voor commentaar of reageerde op verzoeken om commentaar.

Meer uit Buitenland

Zanger Doug Ingle van rockband Iron Butterfly overleden

LOS ANGELES (ANP) - Doug Ingle, medeoprichter van rockband Iron Butterfly, is vrijdag op 78-jarige leeftijd overleden, meldt de Amerikaanse website Variety zaterdag. Ingle was zanger en organist op veel bekende nummers van de band, zoals de hit In-a-Gadda-Da-Vida. Hij was het laatste nog levende lid van de klassieke line-up van de groep uit de late jaren zestig.

2 uur geleden
Nicki Minaj uit felle kritiek op haar arrestatie op Schiphol

MANCHESTER (ANP) - De Amerikaanse rapper Nicki Minaj heeft in de nacht van zaterdag op zondag na aankomst in Manchester haar fans bedankt voor alle steun, nadat zij zaterdag werd gearresteerd toen ze wilde vertrekken vanaf vliegveld Schiphol. Ook hekelde ze in felle bewoordingen haar arrestatie op de Nederlandse luchthaven. In haar bagage zaten softdrugs. Kort voor 22.00 uur werd Minaj vrijgelaten na het betalen van een boete van 350 euro.

2 uur geleden
Schrijver van muziek Mary Poppins en The Jungle Book overleden

LOS ANGELES (ANP) - Richard M. Sherman, helft van het beroemde muziekduo The Sherman Brothers, is zaterdag op 95-jarige leeftijd overleden, melden verschillende Amerikaanse media. Richard en zijn broer Robert B. Sherman schreven tientallen van de meest memorabele liedjes uit films van Walt Disney. Ze verwierven hun grootste bekendheid met hun muziek voor Mary Poppins, dat het duo twee Oscars opleverde, de soundtrack voor The Jungle Book en het lied It's a Small World, dat werd gebruikt voor een gelijknamige attractie in Disneyland.

3 uur geleden
Macron veroordeelt geweld in aanloop naar Franse bekerfinale

PARIJS (ANP/AFP) - De Franse president Emmanuel Macron heeft de rellen veroordeeld die zaterdag uitbraken tussen voetbalfans op een snelweg naar de Franse bekerfinale in de stad Lille. Bij de rellen raakten dertig mensen gewond en brandde een supportersbus volledig uit. Het geweld tussen fans van Olympique Lyon en Paris Saint-Germain ontstond bij een tolpoort.

3 uur geleden
Junta Burkina Faso wil nog 5 jaar aan de macht blijven

OUAGADOUGOU (ANP/DPA) - Juntaleider Ibrahim Traoré wil nog vijf jaar aan de macht blijven in het Afrikaanse land Burkina Faso. Dat blijkt uit een nieuw handvest over de transitieperiode dat hij zaterdagavond ondertekende en naar buiten bracht. Het militaire staatshoofd heeft na afloop van die termijn ook nog het recht zich kandidaat te stellen bij verkiezingen.

6 uur geleden
Zeker twee doden door Russische raketaanval op Charkiv

CHARKIV (ANP) - Door Russische raketaanvallen op de Oost-Oekraïense stad Charkiv zijn zaterdag ten minste twee mensen om het leven gekomen. Tal van anderen raakten gewond. De meeste slachtoffers vielen in een grote en drukke doe-het-zelfzaak, die werd geraakt door geleide projectielen.

10 uur geleden
Ex-priester krijgt in Orléans 17 jaar cel voor seksueel misbruik

ORLÉANS (ANP/AFP) - Een 64-jarige voormalige priester heeft voor het gerechtshof in Orléans zeventien jaar gevangenisstraf gekregen wegens tal van aanrandingen en verkrachtingen van jongens in de periode 1990 tot 2000. De beklaagde Olivier de Scitivaux heeft de misdaden bekend en spijt betuigd. Van de rechter mag hij niet eerder dan over tien jaar vervroegd vrijkomen.

11 uur geleden