Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Medaille voor levensredder Mirjam Jongejan

Medaille voor levensredder Mirjam Jongejan

VLISSINGEN - Mirjam Jongejan uit Heinkenszand is woensdag geëerd met een bronzen medaille van de Maatschappij tot Redding van Drenkelingen, omdat zij in oktober een Vlissinger het leven heeft gered.

Jongejan is woensdag verrast met de medaille, bijbehorende oorkonde en bloemen door de Vlissingse burgemeester Bas van den Tillaar in het gemeentehuis van Vlissingen, waar zij werkt.

Water

Op donderdag 11 oktober sprong Jongejan zonder aarzelen in het water van de Schuitvaartgracht in Vlissingen om een man te redden. Het slachtoffer lag met zijn hoofd onder water en Jongejan wist net op tijd zijn hoofd boven water te krijgen. Met hulp van omstanders lukte het de man in veiligheid te brengen. “Zonder jou was ik er niet meer geweest”, zei de Vlissinger woensdag bij de uitreiking van de medaille.

Superactie

Jongejan bleef er bescheiden onder, maar dat weerhield de burgemeester er niet van haar te complimenteren met haar kordate optreden. “Deze superactie past helemaal bij jou, want we kennen je als iemand die aanpakt en recht door zee is”, zei Van den Tillaar. “Je hebt ook een no-nonsense-mentaliteit, daarom vind je al deze aandacht misschien wat minder”, glimlachte hij en Jongejan knikte lachend. “Toch vinden we het belangrijk om hierbij stil te staan en je te bedanken. En dan beloof ik dat het na vandaag klaar is met de aandacht.”

Meer uit Vlissingen

Voor de vijfde keer beschieting in Vlissingen, ditmaal park Koudekerkseweg

VLISSINGEN -  Zaterdagavond is Vlissingen voor de vijfde keer opgeschrikt door een melding van een schietpartij. Er zijn door de melder knallen gehoord.

5 uur geleden
Extra controles in en rond het Middengebied vanwege reeks schietpartijen

VLISSINGEN- In en rond het Middengebied zullen vanaf vandaag extra controles plaatsvinden. Dit gebeurt naar aanleiding van de vier schietpartijen in de stad deze week. Dat meldt de gemeente Vlissingen. 

11 uur geleden
Na het in beslag nemen van een auto gaat de politie uit van een schietincident [UPDATE]

VLISSINGEN- Er is nog veel onduidelijkheid rondom het vermoedelijke schietincident dat vrijdagavond plaatsvond bij de Singel. De politie wil namelijk geen nadere mededelingen doen. Het is daardoor nog altijd niet zeker of er daadwerkelijk geschoten is en welk verband er bestaat tussen de vermeende schietpartij en een personenauto die vier uur na de melding getakeld werd bij de Van Dishoeckstraat onder toeziend oog van een forensisch onderzoeker. 

15 uur geleden
Wederom (vermoedelijke) schietpartij in Vlissingen

VLISSINGEN - De politie onderzoekt opnieuw een mogelijke schietincident in Vlissingen. Als er inderdaad geschoten is, gaat het om de vierde schietpartij in de stad een week tijd.

1 dag geleden
Zeus Hoenderop exposeert op diverse locaties in Hendrikstraat

VLISSINGEN - Kunstenaar Zeus Hoenderop exposeert op drie locaties in de Hendrikstraat: Galerie Hannelore Meijaard, Het Beeldenhuis en het Witte Huis. De drie locaties vormen volgens Hoenderop een geografische driehoek als verwijzing naar de Trans-Atlantische driehoekshandel. Hoenderops recente werk verwijst geregeld naar het slavernijverleden van Nederland, eerder maakte hij het slavernijmonument dat korte tijd op de boulevard heeft gestaan en nu in het Muzeeum op de Nieuwendijk te zien is.

1 dag geleden
Sixties pop met eigen smoel van The Tambles

VLISSINGEN - The Tambles zijn een perfecte kruising tussen sixties rammelpop en hedendaagse virtuositeit. Anderhalf jaar geleden speelden ze al eens in de Piek en op 18 mei komen ze weer, samen met Jerry Hormone Ego Trip.

1 dag geleden
Tinkebell exposeert aan de Koudekerkseweg

VLISSINGEN - Kunstenares Tinkebell exposeert momenteel in het raam aan de Koudekerkseweg 8, het woonhuis van Sylvia Hubrouck. Hubrouck stelt sinds eind 2022 het raam van haar woning beschikbaar aan kunstenaars om er te exposeren onder de titel 'Ik geef je mijn raam'. Hubrouck maakt daarmee een statement tegen het verschraalde kunstklimaat in de gemeente Vlissingen.

2 dagen geleden