Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

ME voert charges uit op Rokin en verjaagt betogers

ME voert charges uit op Rokin en verjaagt betogers

AMSTERDAM (ANP) - Op het Rokin in Amsterdam is de Mobiele Eenheid bezig met charges. Honderden pro-Palestijnse betogers worden met wapenstok en politiehonden opgejaagd in de richting van het Muntplein.

De actie volgt op een beslissing van de driehoek (politie, justitie en burgemeester) om de demonstratie te ontbinden. De betogers wordt gevraagd naar huis te gaan.

De situatie is al de hele avond onrustig. Demonstranten leken opnieuw barricades te willen opwerpen door materialen en hekken van een bouwplaats te halen. En ze gooiden ammoniak naar ME'ers.

Meer uit Binnenland

Zieke verdachte (27) vrijgesproken van explosies Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - De rechtbank in Rotterdam heeft donderdag de 27-jarige Imad L. uit Amsterdam vrijgesproken van betrokkenheid bij explosies en beschietingen op woningen in Rotterdam. Die vonden plaats in april vorig jaar in de Van Speykstraat in het Oude Westen en op de Crooswijkseweg in Crooswijk.

55 minuten geleden
Nederlandse F-35 neemt kernwapentaak over

DEN HAAG (ANP) - De Nederlandse F-35's op vliegbasis Volkel kunnen vanaf zaterdag ook een kernwapentaak uitvoeren, meldt het ministerie van Defensie. Nederland is het eerste Europese land dat deze taak overdraagt aan de F-35.

1 uur geleden
Belgische justitie eist 12 jaar cel en boete tegen Jos Leijdekkers

ANTWERPEN (ANP/BELGA) - Het Openbaar Ministerie in België heeft donderdag bij verstek twaalf jaar cel en een boete van 400.000 euro geëist tegen Jos Leijdekkers. De Belgische justitie verdenkt hem ervan een groep uithalers te hebben aangestuurd in de haven van Antwerpen in de zomer van 2020. De groep zou een brandwacht zwaar hebben mishandeld.

1 uur geleden
Staatsbosbeheer waarschuwt voor sluiproutes door nat weer

DEN HAAG (ANP) - Natuurbeheerorganisatie Staatsbosbeheer waarschuwt wandelaars, fietsers en ruiters die momenteel de natuur intrekken voor natte paden en vraagt ze geen sluiproutes te maken. Door de vele regen die de afgelopen tijd gevallen is, zijn in sommige natuurgebieden wegen in slechte staat en soms onbegaanbaar. Sluiproutes zijn slecht voor het broedseizoen, aldus de natuurbeheerder.

1 uur geleden
Parkeergarage Nieuwegein in 2022 nog onderzocht, hellingen niet

NIEUWEGEIN (ANP) - Twee jaar geleden is er nog onderzoek gedaan in de Nieuwegeinse parkeergarage waar afgelopen weekend hellingen naar beneden kwamen. De conclusie was toen dat het gebouw "beschikt over een zeker bewezen sterkte", maar ook dat de belasting "niet verhoogd mag worden". De op- en afritten, die op alle zes de verdiepingen instortten, werden toen echter niet onderzocht.

1 uur geleden
Verdenking pleegouders zwaargewond meisje Vlaardingen uitgebreid

ROTTERDAM (ANP) - De verdenking tegen twee pleegouders van een 10-jarig meisje uit Vlaardingen dat zwaargewond in het ziekenhuis ligt, is uitgebreid. De man en vrouw van 37 jaar werden maandag aangehouden voor poging tot doodslag en zware mishandeling. Het OM heeft daar nu vrijheidsberoving en het "iemand in hulpeloze toestand brengen of laten" aan toegevoegd.

2 uur geleden
Betogers verstoren studenteninterview met Halsema op stadhuis

AMSTERDAM (ANP) - Een interview over de recente protesten op de Universiteit van Amsterdam (UvA) dat studenten donderdagmiddag houden met de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema, is kort verstoord geweest door pro-Palestijnse betogers. Het gesprek was een kwartiertje bezig toen een klein groepje "Free Palestine" begon te roepen. Daarna verlieten ze de zaal en werd het interview hervat.

2 uur geleden