Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Me bin wi veromme!

Me bin wi veromme!

WESTKAPELLE - Vrijdag 11 en zaterdag 12 november stond De Wasschappelse Toneelploeg na twee coronajaren eindelijk weer op het toneel van Westkapelle Herrijst. Vandaar de toepasselijke naam van de voorstelling: ‘Me bin wi veromme!’. De leden van De Wasschappelse Toneelploeg en zo’n 400 bezoekers genoten van de voorstelling. ,,Burgemeester Van der Zwaag zong zaterdag uitbundig mee!”

DOOR ANNEMARIE VAN DE VREUGDE

In gesprek met René van Gellekom (rasechte Amsterdammer) en Wibo Lievense (zesde generatie Wasschappelaar). Gaat dat wel goed? René: ,,Dat werkt juist heel leuk. De Wasschappelaars leren mij de taal. Al zal een Randstedeling, hoe hard hij z’n best ook doet, het nooit helemaal goed kunnen spreken.’’ Dat Wasschappels is heel belangrijk voor De Toneelploeg. René: ,,Het doel van de voorstellingen is om dat uitgesproken Wasschappelse in stand te houden, het karakter van het dorp en mensen te laten zien. De Wasschappelse identiteit zou je kunnen zeggen.’’Dit jaar voerde De Toneelploeg een voorstelling op met sketches over actuele onderwerpen die betrokken worden op het dorp. Wibo. ,,Als we het hebben over de bombardementen in Oekraïne verweven we dat met het bombardement dat we hier in Westkapelle hebben meegemaakt. Ook hebben we het over Me Too gehad in de voorstelling. Een groep mannen die op de Dijk naar een boot staan te kijken door hun verrekijker. Of kijken ze toch naar iets anders? Daar worden dan wat opmerkingen over gemaakt die je op twee manieren kan interpreteren. De glurende mannen krijgen er van hun vrouwen overigens wel van langs hoor!” 

Uitbundig
De Toneelploeg bestaat inmiddels ongeveer 17 jaar en heeft 15 leden. Het is een vereniging waar iedereen zijn steentje bijdraagt. René: ,,Eigenlijk heeft iedereen naast zijn rol van acteur ook een andere taak. De spelers zetten hun eigen kwaliteiten in om De Toneelploeg ondersteunen. Zo doe ik de communicatie met de pers, schrijft Wibo samen met Peter Willeboordse de teksten, is er een toneelmeester en een ander lid maakt de decorstukken.’’ Dit jaar was het wel even wennen. René: ,,We hebben twee jaar niet kunnen optreden vanwege corona. Wij moesten weer een in ritme komen en de bezoekers ook. Voorheen was het een vast gegeven: in november is er een optreden van De Toneelploeg. Dit jaar liep de kaartverkoop minder hard.’’ Wibo: ,,Voor corona kwamen er zo een 500 bezoekers, nu 400. Gelukkig kregen we veel positieve reacties na de voorstelling van vrijdagavond en zat het zaterdagavond goed vol. Een van de bezoekers was Burgemeester Van der Zwaag die uitbundig meezong!”

Ideeën genoeg
‘Me bin wi veromme!’ is nog maar net afgerond, maar zijn er al ideeën voor volgend jaar? Wibo: ,,We hebben nog een stuk liggen waar we voor de pandemie mee bezig waren. En volgend jaar heeft Westkapelle 800 jaar stadsrechten. Misschien heeft dat nog invloed op onze plannen. We zorgen in ieder geval dat we in januari een voorstel kunnen bespreken met de leden. Ideeën genoeg in ieder geval!’’

Meer uit Middelburg

Onderzoek naar haalbaarheid brede school en woningen voor Dauwendaele

MIDDELBURG - De gemeente Middelburg en woningcorporatie Woongoed Middelburg onderzoeken of het haalbaar is om nieuwbouw van basisscholen en woningen in Dauwendaele te realiseren. 

16 uur geleden
Politie zoekt specifieke getuige in verband met brand vakantiepark aan de Schelpweg

DOMBURG- De politie is op zoek naar een specifieke getuige uit mogelijk Domburg in verband met de brand die vrijdagochtend 1 maart woedde op een vakantiepark aan de Schelpweg.  Een safaritent brandde hierbij volledig af. Het gaat om één van de melders van de brand die kort met de politie heeft gesproken met de telefoon van een andere melder.

1 dag geleden
Vlissingse burgemeester gaat les geven op Nehalennia

VLISSINGEN/MIDDELBURG - Burgemeester Bas van den Tillaar keert woensdag 6 maart eventjes terug in zijn oude beroep. Samen met Jeffrey Beenhouwer, projectleider Scheldekwartier, gaat hij twee gastlessen geven aan havo 5- en vwo 6-leerlingen van Nehalennia Stedelijke Scholengemeenschap in Vlissingen.

1 dag geleden
Veers duo opgepakt na afbranden safaritent op camping Domburg

DOMBURG - De politie heeft vrijdagochtend een man (24) en vrouw (26) uit de gemeente Veere aangehouden. Zij zijn mogelijk verantwoordelijk voor het afbranden van de safaritent op een vakantiepark aan de Schelpweg in Domburg. De brand is mogelijk aangestoken.

3 dagen geleden
Safaritent afgebrand op camping Domburg

DOMBURG - Op een camping aan de Schelpweg in Domburg is vannacht een safaritent in vlammen opgegaan. Er is niemand gewond geraakt bij de brand.

3 dagen geleden
Vooral VVD-ers willen burgemeester van Middelburg worden

MIDDELBURG - Op 6 februari 2024 is de vacature voor het burgemeestersambt in de gemeente Middelburg opengesteld. Kandidaten konden hun sollicitatiebrieven tot 27 februari 2024 aan de commissaris van de Koning in Zeeland sturen.

4 dagen geleden
Lustrumconcerten 30 jaar Gospelkoor Glorify

MIDDELBURG - Gospelkoor Glorify  bestaat 30 jaar en viert dat met 2 lustrumconcerten in Axel en Middelburg.

4 dagen geleden