Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Maximumsnelheid Postweg blijft voorlopig 50 kilometer per uur

Maximumsnelheid Postweg blijft voorlopig 50 kilometer per uur

THOLEN - De maximum toegestane snelheid op de Postweg blijft voorlopig 50 kilometer per uur. Dat laat de gemeente weten. “Het blijft ‘werk in uitvoering’ ondanks dat de werkzaamheden momenteel stilliggen.”

De maximum snel op de Postweg is al enige tijd teruggeschroefd van 80 naar 50 kilometer per uur. Dit kwam door de werkzaamheden die plaatsvonden aan deze weg. De werkzaamheden liggen inmiddels stil, maar de situatie blijft voorlopig wel hetzelfde. “Het blijft ‘werk in uitvoering’ ondanks dat de werkzaamheden momenteel stilliggen”, aldus de gemeente. 

Tijdens de voorbereidingen is op zo’n 2,5 meter vanaf de rijbaan van de N286 is een sleuf (cunet) gegraven. “Om hier veilig langs te rijden, is wettelijk vastgesteld dat er een vrije ruimte is van minimaal 4,5 meter langs de rijbaan”, laat de gemeente weten. “Omdat dit langs deze weg niet mogelijk is, is de maximumsnelheid teruggebracht naar 50 km per uur. Door deze richtlijn én voor de veiligheid van alle weggebruikers blijft de maximumsnelheid 50 kilometer per uur tot en met de definitieve realisatie van dit project.”

Meer uit Tholen

Boompjes of struiken over? Doneer ze aan Meer Bomen Nu

THOLEN - De gemeente Tholen vraagt inwoner om al dan niet overbodige bomen en struiken te komen doneren bij de boomhub naast het gemeentehuis. De actie is onderdeel van Meer Bomen Nu.

1 uur geleden
Op de werkvloer bij Jorny Verkaart: 'Er heerst hier geen hiërarchie'

Wie kan er mooier vertellen over zijn vak dan degene die er dagelijks mee bezig is. Waar komt zijn of haar liefde voor het vak vandaan? Waarom hebben ze voor dit beroep gekozen? Wat is er nou zo mooi aan het vak? En hoe ziet een werkdag er eigenlijk uit? Deze week: Jorny Verkaart. 

5 uur geleden
Expositie over Watersnoodramp nog steeds te bezoeken in Meestoof

SINT-ANNALAND - De speciale expositie over kunst rondom de Watersnoodramp is nog tot en met zaterdag 4 maart te zien in Streekmuseum de Meestoof. Schilderijen, etsen en tekeningen die gemaakt zijn naar aanleiding van de watersnood in 1953 of ter herdenking van de watersnood worden tentoongesteld. De werken komen uit de eigen collectie, van andere musea en particulier bezit. De herinnering aan ramp van 1953 is op vele manieren vastgelegd. Boekwerken, filmbeelden, fotografie, schilderijen, tekeningen en ook monumentale kunstwerken. Streekmuseum de Meestoof wil 70 jaar na de ramp van 1953 herdenken met een speciale kunstexpositie.

8 uur geleden
Nationale Voorleesdagen bij Zo Kinderopvang bijzonder geopend

THOLEN - Elk jaar vieren we in Nederland de Nationale Voorleesdagen. Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met voorlezen. Daarom zijn De Nationale Voorleesdagen opgericht, speciaal voor alle kinderen van 0 tot 4 jaar. 

1 dag geleden
Afgelopen jaar vonden er 11 auto-inbraken plaats op Tholen

THOLEN - In 2022 werden in Nederland ruim 43.000 auto-inbraken gepleegd. Dat blijkt uit onderzoek van Independer op basis van politiedata. In de gemeente Tholen werd afgelopen jaar in elf auto’s ingebroken. 

1 dag geleden
1 februari geen weekmarkt in Stavenisse door herdenkingsbijeenkomst Watersnoodramp

STAVENISSE - De weekmarkt in Stavenisse, gaat op woensdag 1 februari niet door. Dit heeft te maken met de activiteiten rondom de herdenking van de Watersnoodramp. 

1 dag geleden
Gemeente: 'Meld je aan bij Burgernet om veiligheid te vergroten'

THOLEN - De gemeente Tholen vraagt inwoners om zich aan te melden bij Burgernet. Hoe meer mensen zich aanmelden bij Burgernet, hoe groter de veiligheid. 

2 dagen geleden