Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Maximumsnelheid Postweg blijft voorlopig 50 kilometer per uur

Maximumsnelheid Postweg blijft voorlopig 50 kilometer per uur

THOLEN - De maximum toegestane snelheid op de Postweg blijft voorlopig 50 kilometer per uur. Dat laat de gemeente weten. “Het blijft ‘werk in uitvoering’ ondanks dat de werkzaamheden momenteel stilliggen.”

De maximum snel op de Postweg is al enige tijd teruggeschroefd van 80 naar 50 kilometer per uur. Dit kwam door de werkzaamheden die plaatsvonden aan deze weg. De werkzaamheden liggen inmiddels stil, maar de situatie blijft voorlopig wel hetzelfde. “Het blijft ‘werk in uitvoering’ ondanks dat de werkzaamheden momenteel stilliggen”, aldus de gemeente. 

Tijdens de voorbereidingen is op zo’n 2,5 meter vanaf de rijbaan van de N286 is een sleuf (cunet) gegraven. “Om hier veilig langs te rijden, is wettelijk vastgesteld dat er een vrije ruimte is van minimaal 4,5 meter langs de rijbaan”, laat de gemeente weten. “Omdat dit langs deze weg niet mogelijk is, is de maximumsnelheid teruggebracht naar 50 km per uur. Door deze richtlijn én voor de veiligheid van alle weggebruikers blijft de maximumsnelheid 50 kilometer per uur tot en met de definitieve realisatie van dit project.”

Meer uit Tholen

Huizenprijzen op hoogste niveau ooit, record uit 2022 verbroken

ZEELAND - De prijzen van bestaande koopwoningen gaan door het dak. Het record van twee jaar geleden is officieel verbroken. In april 2024 lagen de huizenprijzen voor het eerst hoger dan de vorige piek in juli 2022. Dat blijkt uit de prijsindex van bestaande particuliere koopwoningen van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Kadaster.

42 minuten geleden
Het Roosevelt Debat groot succes: 'Prachtig dat Oud-Vossemeer het organiseerde'

OUD-VOSSEMEER - De Stichting Roosevelt Oud-Vossemeer is zeer tevreden met het verloop van het debat van donderdag. Er was een hoge opkomst, uitstekende sprekers en een levendige discussie. Verrassend waren de studenten die de deels voormalige Tweede Kamerleden af en toe van advies voorzagen. De discussie verliep op basis van stellingen.

1 dag geleden
Zo speelden de Thoolse clubs tijdens de laatste speelronde [SPEELRONDE 22]

THOLEN - Wat gebeurde er op zaterdag 18 mei allemaal in het amateurvoetbal? In dit overzicht zetten we de uitslagen en programma's van de Thoolse voetbalclubs op een rijtje. Dit is een samenvatting van speelronde 22.

1 dag geleden
KNMI waarschuwt met code geel voor onweer en wateroverlast in Zeeland

ZEELAND - Het KNMI heeft voor een groot deel van het land code geel afgegeven vanwege onweersbuien en veel regen in een korte tijd, wat kan leiden tot wateroverlast. De waarschuwing geldt in Zeeland vanaf 17.00 uur en eindigt pas middernacht. De buien kunnen gepaard gaan met windstoten en hagel.

1 dag geleden
Pinksteren: Een vrije dag voor Nederlanders, maar waarom eigenlijk?

ZEELAND - Pinksteren, de feestdagen die jaarlijks door Nederlanders worden gevierd, brengen een extra vrije dag op maandag met zich mee. Voor velen betekent dit een heerlijk lang weekend, maar wat vieren we eigenlijk? 

3 dagen geleden
Let op: Inhaaldag voor afvalinzameling op Tweede Pinksterdag

THOLEN - Het afval en de grondstoffen van maandag 20 mei, Tweede Pinksterdag, worden pas op zaterdag 25 mei opgehaald. Bekijk de inhaaldata ook op de online afvalkalender van de Zeeuwse Reinigingsdienst (ZRD) en in de ZRD-app.

3 dagen geleden
'Meer Zeeuwen langdurig aan het werk na WW-uitkering'

ZEELAND - Na een WW-uitkering blijven mensen langer aan het werk, blijkt uit een analyse van UWV. 73 procent bleef langer dan een jaar achter elkaar aan het werk. Dat is een stijging ten opzichte van eerdere jaren. De krapte op de arbeidsmarkt is een van de oorzaken hiervan.

4 dagen geleden