Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Matthias, Nathan en Levi pleiten voor pumptrack in Yerseke

Matthias, Nathan en Levi pleiten voor pumptrack in Yerseke

KRUININGEN - Levi van Vijven, Nathan de Jager en Matthias Everse uit Yerseke hebben een petitie aangeboden aan de gemeenteraad van Reimerswaal, omdat ze graag zouden willen kunnen pumptracken in hun dorp.

Voor hun actie hebben de drie jongens handtekeningen verzameld in hun hele school. Die zijn duidelijk te lezen op de petitie die ze in het gemeentehuis in Kruiningen uitreikten aan de voorzitter van de gemeenteraad; burgemeester José van Egmond. Het trio zet zich in voor een pumptrackbaan in Yerseke. Dat is een combinatie tussen een skatebaan en BMX-baan. “Omdat wij vaak BMX’en en dat niet altijd zonder gevaar is, zou het beter en veiliger zijn om een BMX-baan te hebben”, aldus Nathan, Matthias en Levi. “Nu doen we vaak onze stunts op muurtjes, trappen of op de openbare weg. We zijn heel blij dat er zoveel voetbalveldjes in Yerseke zijn, maar niet iedereen houdt van voetballen.”

Locaties

Zelfs over eventuele locaties en de financiën voor de baan hebben de jongens al nagedacht. “Bijvoorbeeld de kermislocatie bij de haven of het parkeerterrein bij de Molenpolderweg of bij het parkeerterrein bij camping Zon en Zee. Misschien kan de baan gelijk meegenomen worden met de renovatie van de haven.”

Begrotingsvergadering

De burgemeester legde aan de jongens uit dat zij de petitie overdraagt aan de gemeenteraadsleden. Later deze maand hebben zij een begrotingsvergadering. Daarin bespreken de raadsleden alle inkomsten en uitgaven van de gemeente. “In die vergadering wordt gekeken of het idee van de petitie in de begroting past. Past jullie verzoek nog in de begroting of niet? Dat is nu aan de politiek.” Daarmee blijft het nog even spannend voor Nathan, Matthias en Levi.

Meer uit Reimerswaal

Nationale Dodenherdenking in Kruiningen

KRUININGEN - Tijdens de Nationale Dodenherdenking in Kruiningen herdenken wij zaterdagavond (4 mei) alle burgers en militairen die in het Koninkrijk der Nederlanden of waar ook ter wereld zijn omgekomen sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog. In oorlogssituaties en bij vredesoperaties.

5 uur geleden
Excursies naar weervisserij op Oosterschelde

KRABBENDIJKE - In mei, juni en juli kunnen er weer excursies naar de weervisserij op het oostelijke deel van de Oosterschelde worden gemaakt. Een bezoek aan de weer is een unieke gelegenheid - voor jong en oud - om de eeuwenoude, arbeidsintensieve vangstmethode van dichtbij mee te maken.

1 dag geleden
Nieuw honk voor jeugd Yerseke: Lighthouse

YERSEKE - Sinds 24 november 2023 is er in Yerseke een ontmoetingsplek voor jongeren van boven de zestien jaar. Het initiatief komt vanuit een samenwerking tussen vier kerken in het dorp en is er voor bedoeld om jongeren eens in de maand op vrijdagavond een plek te geven om samen te komen. Er wordt al volop gebruik van gemaakt, maar er is nog altijd plek voor nog meer jeugd.

1 dag geleden
Beginnende woningbrand aan de Langeville snel onder controle

YERSEKE - De brandweer is zondagmiddag met spoed ter plaatse gekomen bij een beginnende woningbrand aan de Langeville. Door de snelle inzet van de brandweer was de brand snel onder controle.

2 dagen geleden
Vrolijke Koningsdag in Reimerswaal en Kapelle

KAPELLE - De weersvoorspelling voor Koningsdag 2024 was niet ideaal, maar in de gemeenten Reimerswaal en Kapelle zijn de oranje festiviteiten zeker niet in het water gevallen.

2 dagen geleden
Verwarde man gooit pillen over straat en laat circa veertig konijnen los

HANSWEERT- Een verwarde man heeft vrijdagmiddag voor flink wat rumoer gezorgd in de Merwedestraat. De man schreeuwde vanuit zijn woning en over straat. Ook gooide hij pillen over straat. Of het drugs of medicatie betrof is onbekend. De politie heeft de man uit zijn woning gehaald en overgedragen aan het zorgkader. Hierbij werden in de woning van de man zowel levende als dode konijnen aangetroffen. Later bleek dat de man in de omgeving van het oude sluizencomplex en de schaatsbaan ook nog ongeveer 40 konijnen had losgelaten.

3 dagen geleden
Koningsdag in Reimerswaal en Kapelle van start

KAPELLE/KRUININGEN - Nederland viert vandaag de 57e verjaardag van koning Willem-Alexander. Ook de gemeenten Kapelle en Reimerswaal kleuren oranje.

3 dagen geleden