Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Massaclaim van 240 miljoen euro tegen verzekeraar Achmea

Massaclaim van 240 miljoen euro tegen verzekeraar Achmea

UTRECHT (ANP) - Een groep consumenten daagt verzekeraar Achmea voor de rechter in een massaclaim rond risicovolle hypotheken van dochteronderneming Staalbankiers. De ruim vierhonderd klanten claimen ruim 240 miljoen euro schadevergoeding van de grootste verzekeraar van Nederland.

Tussen 2004 en 2012 sloten de klanten een hypotheeklening af in Zwitserse franken. Dat leek toen een aantrekkelijk financieel product. Volgens de gedupeerden werden de leningen verkocht als onschuldig, maar bleken ze riskant en lopen gedupeerden het risico dat de hypotheekschuld oploopt tot een veelvoud van de lening zelf.

"Het gaat om zogenaamde 'vreemde valutaleningen', in dit geval op basis van de Zwitserse frank", zegt Adriaan de Gier, voorzitter van de Stichting Compensatie Zwitserse Frank Leningen (CZFL). "Voor de klant leek het een gewone hypotheek en het werd verkocht met als argument dat de rente op die leningen zo laag was. Maar de leningen bleken gebaseerd op een financiële constructie, die op scherp stond en afging toen de koers van de Zwitserse frank steeg. De klanten van Achmea zijn hierdoor enorm in de problemen geraakt."

Meer uit Financieel

Bitcoin stijgt nadat beeld van strijdlustige Trump viraal gaat

NEW YORK (ANP) - De bitcoin steeg zondag tot boven de 60.000 dollar nadat Donald Trump zich strijdlustig had opgesteld, na de poging tot moord op de Amerikaanse oud-president. Trump staat bekend als een voorstander van cryptovaluta.

35 minuten geleden
Vliegveld Berlijn verwacht veel drukte door voetbalfans EK-finale

BERLIJN (ANP/DPA) - De luchthaven van Berlijn bereidt zich voor op een grote stroom passagiers voor de finale van het EK voetbal in de Duitse hoofdstad. Naar verwachting zullen er zaterdag tot en met maandag in totaal zo'n 250.000 passagiers aankomen of vertrekken.

18 uur geleden
Amazon en Samsung investeren in Amerikaanse robotstart-up

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Robotstart-up Standard Bots heeft via een reeks deals 63 miljoen dollar opgehaald. De Amerikaanse maker van robotarmen die gebruikmaken van kunstmatige intelligentie (AI), heeft onder meer financiële injecties gekregen van Amazon en Samsung.

18 uur geleden
Claimzaak tegen sportmerk Lululemon om vermeende greenwashing

VANCOUVER (ANP/BLOOMBERG) - Sportkledingmerk Lululemon wordt in een Amerikaanse claimzaak beschuldigd van misleiding van consumenten via zogeheten greenwashing. Lululemon zou consumenten ten onrechte laten geloven dat het merk duurzaam en milieuvriendelijk is, terwijl de CO2-uitstoot van de onderneming alleen maar toeneemt.

20 uur geleden
Piekdrukte op Schiphol nu ook regio Midden zomervakantie heeft

SCHIPHOL (ANP) - Op Schiphol is sprake van 'piekdrukte" omdat de zomervakantie nu ook voor het midden van het land is begonnen. Volgens een woordvoerder is het zaterdag een van de drukste dagen van de zomerperiode.

23 uur geleden
Aantal sekswerkers in Duitsland blijft onder pre-coronaniveau

FRANKFURT (ANP/DPA) - Het aantal geregistreerde sekswerkers in Duitsland neemt toe, maar blijft onder het niveau van voor de coronapandemie. Dat volgt uit cijfers die het Duitse statistiekbureau heeft vrijgegeven.

23 uur geleden
Wall Street sluit met winst, grote banken lager na cijfers

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met winsten het weekend ingegaan. De aandacht van beleggers op Wall Street ging onder meer uit naar cijfers over de Amerikaanse producentenprijzen en de kwartaalresultaten van grote Amerikaanse banken.

1 dag geleden