Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Martien le Clercq (47) zet zich al 10 jaar in voor Stichting Kinderdiabetes

Martien le Clercq (47) zet zich al 10 jaar in voor Stichting Kinderdiabetes

KOUDEKERKE - Martien is directeur en leraar in groep 8 van basisschool ‘het Klinket’ in Koudekerke. Toen zijn zoon diabetes kreeg, maakte hij via de diabetesverpleegkundige voor het eerst kennis met Stichting Kinderdiabetes.

Nu, 10 jaar later, is hij voorzitter van Stichting Kinderdiabetes in regio Zuidwest. Samen met een groep van ongeveer 10 vrijwilligers organiseren ze zo’n 8 tot 10 keer per jaar leuke dagjes weg voor kinderen van 2 tot 18 jaar. Ook zet hij zijn kennis en ervaring in om scholen en leerkrachten te ondersteunen en te adviseren over kinderen met diabetes in de klas.

Impact
Waarom hij dit werk zo belangrijk vindt? “Het is een ziekte die je niet aan de buitenkant ziet, maar wel veel impact heeft, zowel op het gezin als op de kinderen of jongeren zelf. ‘Gewone’ activiteiten zijn voor een kind met diabetes niet vanzelfsprekend. Maar als kind wil je niet anders zijn dan de rest.’ Het draait bij Stichting Kinderdiabetes dan ook om de slogan #nietalleen. Bij de activiteiten leren kinderen en jongeren elkaar kennen, leren ze van elkaar en zien dat ze niet de enige zijn.” Ook voor ouders is die verbinding met elkaar belangrijk, Martien spreekt uit ervaring: “Ik waardeer het heel erg, ik heb een kind dat chronisch ziek is, hoe fijn is het dan om te weten dat er mensen voor je klaarstaan?” Martien haalt dan ook veel energie, plezier en voldoening uit zijn vrijwilligerswerk bij Stichting Kinderdiabetes. “Ik geniet altijd van mijn werk en de kinderen, het op stap gaan, activiteiten organiseren maar, het doel vind ik wel heel belangrijk: je bent niet alleen in jouw ziekte!”

Meer steun
Op de vraag wat hij in de toekomst nog graag zou willen doen, spreekt Martien een wens uit voor Stichting Kinderdiabetes: “Ik zou wensen dat er meer landelijke bekendheid komt, waardoor er nog meer steun komt om activiteiten uit te kunnen voeren.”

Dit artikel is geschreven door Welzijn Veere. Benieuwd naar geworden naar vrijwilligerswerk? Op zoek naar vrijwilligersvacatures? Kijk dan eens op www.welzijnveere.nl of neem contact met ons op via 0118-583687 of [email protected]?.


Meer uit Middelburg

Woensdag 17 juli vliegeren, muziek en een rondje met de paardentram in Westkapelle

WESTKAPELLE - Op 17 juli is het Westkapelle Woensdag. Tussen 11.00 en 17.00 uur is er in de tuin van het Polderhuis een 'Creatief van eigen bodem' markt. 

1 uur geleden
De zomervakantie is begonnen: dag basisschool, hallo middelbare!

MIDDELBURG - Vorige week namen de leerlingen van groep 8 afscheid van de basisschool. Hebben ze zin om naar de middelbare school te gaan? En wat gaan ze doen deze vakantie? 

21 uur geleden
Klimaatburgemeester(s) in gemeente Middelburg en gemeente Veere gezocht

DEN HAAG/MIDDELBURG/DOMBURG - Van 11 november tot en met 17 november wordt voor de vierde keer de Nationale Klimaatweek (NKW) georganiseerd. Op allerlei manieren laten Nederlanders (Klimaatburgemeesters) zien wat je kan doen om duurzamer te leven tijdens de Nationale Klimaatweek. Het doel? Zoveel mogelijk Nederlanders inspireren om zich in te zetten voor een beter klimaat. Daarom zoeken het ministerie van Klimaat en Groene Groei en Klimaatstichting HIER nieuwe Klimaatburgemeesters in zo veel mogelijk gemeenten in Nederland. Zo ook in gemeente Middelburg en gemeente Veere.Klimaatburgemeesters kunnen gemeenten helpen bij het stimuleren van anderen om duurzaam te gaan leven. Zij zijn de verbinding en inspiratiebron voor mede-inwoners. Met activiteiten en initiatieven brengen Klimaatburgemeesters anderen in beweging voor het klimaat, met als hoogtepunt de Nationale Klimaatweek (11-17 november 2024).

1 dag geleden
De zomervakantie is begonnen: dag basisschool, hallo middelbare!

MIDDELBURG - Vorige week namen de leerlingen van groep 8 afscheid van de basisschool. Hebben ze zin om naar de middelbare school te gaan? En wat gaan ze doen deze vakantie? 

1 dag geleden
Zaterdag 14 september Open Monumentendag 2024 in gemeente Veere

DOMBURG - Net als voorgaande jaren doet de gemeente Veere weer mee aan de landelijke Open Monumentendag op zaterdag 14 september. Bent u eigenaar of beheerder van een monument in de gemeente Veere en wilt u de deuren van uw monument van 10.00 tot 17.00 uur openstellen voor publiek? Dan hoort de gemeente dat graag uiterlijk 19 juli 2024 van u. Aanmelden Open Monumentendag

1 dag geleden
Gewonden bij botsing auto's in Middelburg

MIDDELBURG - Op bedrijventerrein Arnestein in Middelburg zijn vrijdagochtend twee personen gewond geraakt bij een aanrijding. Twee auto's liepen forse schade op.De auto's kwamen rond 10.45 uur met elkaar in botsing bij de kruising van de Waldammeweg en de Herculesweg. Eén van de voertuigen kwam tot stilstand in de bosschage. Twee ambulanceteams kwamen ter plekke om zich over de betrokkenen te ontfermen. Twee personen werden meegenomen door de ambulancedienst. De auto's liepen de nodige schade op. Vanwege de aanrijding moest de politie een deel van de straat afzetten. Omstreeks 11.30 uur was de weg weer helemaal vrij. Over de oorzaak van de botsing is niets bekend.Op de bewuste kruising vonden de afgelopen jaren al verschillende aanrijdingen plaats. In meerdere gevallen was ook sprake van letsel. Een maand geleden raakte bijvoorbeeld nog een fietser gewond toen deze in botsing kwam met een personenauto.

1 dag geleden
Eerste folkloristische dag in Middelburg gevierd

MIDDELBURG - Vandaag vond de eerste folkloristische dag plaats in Middelburg. Versierde paarden, ringrijden en klederdracht op en om het Abdijplein. Een fototerugblik.

2 dagen geleden