Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Marktpartijen aan zet voor huisvesting werknemers

Marktpartijen aan zet voor huisvesting werknemers

VLISSINGEN - De gemeente Vlissingen vraagt ondernemers naar plannen om internationale werknemers te huisvesten. Ze wil voor 2023 duizend mensen onderbrengen in nette woonruimte. Hoeveel wooncomplexen hiervoor nodig zijn en waar die het beste kunnen komen, laat de gemeente aan de markt over. Alleen krijgen complexen vanaf honderd bewoners buiten de woonwijken een plek.

Omdat er steeds meer werknemers van buiten Vlissingen woonruimte zoeken in de gemeente heeft Vlissingen hiervoor nieuwe regels opgesteld. Hiermee wil ze de kwaliteit van de woonruimte verbeteren en de overlast bij kamerverhuur tegengaan. Voor de realisatie van een wooncomplex is bijvoorbeeld een exploitatievergunning nodig en daarmee kan de burgemeester sneller ingrijpen bij misstanden.

Marktpartijen kunnen tot 7 mei hun plannen indienen bij de gemeente. “Bij de beoordeling kijken we naar de kwaliteit van de huisvesting en overlastbeperking voor de buurt”, legt de Vlissingse wethouder Sem Stroosnijder uit, “en of de ondernemer iets kan betekenen in het omzetten van kamerverhuurpanden naar reguliere woningen.”

Toezicht

In het nieuwe beleid staan voorwaarden voor onder meer de kamergrootte, beheer en toezicht en het parkeren op eigen terrein. Binnen een tot drie jaar wil de gemeente de huisvesting realiseren. “Het zou één locatie voor duizend mensen kunnen zijn, maar dat verwacht ik niet, vanwege het risico voor de ondernemer als het niet lukt. Daarnaast is het goed als een werknemer uit meerdere locaties kan kiezen.”

Omwonenden

Complexen voor minimaal honderd bewoners mogen vanwege de omvang alleen aan de rand van huidige wijken komen. De gemeente verwacht van marktpartijen dat zij ook de komende tijd al met mogelijke toekomstige buurtbewoners in gesprek gaan over hun plannen. “Het is aan de initiatiefnemer om samen met de omwonenden een haalbaar en gedragen plan te maken.” Daarna volgen de officiële procedures, zoals voor het bestemmingsplan. De gemeente verleent een vergunning voor vijftien jaar.

Middelburg

Vlissingen gaat voor een aantrekkelijke en veilige leefomgeving voor alle inwoners, zowel de permanente als tijdelijke, aldus de gemeente. Ze verwacht met huisvesting voor duizend personen minimaal grotendeels aan de vraag te kunnen voldoen. “Als de behoefte in de toekomst groter blijkt, vinden we de oplossing niet alleen aan ons. Bijvoorbeeld een havenmedewerker kan ook in de gemeente Middelburg wonen.”

Meer uit Vlissingen

Voor de vijfde keer beschieting in Vlissingen, ditmaal park Koudekerkseweg

VLISSINGEN -  Zaterdagavond is Vlissingen voor de vijfde keer opgeschrikt door een melding van een schietpartij. Er zijn door de melder knallen gehoord.

11 uur geleden
Extra controles in en rond het Middengebied vanwege reeks schietpartijen

VLISSINGEN- In en rond het Middengebied zullen vanaf vandaag extra controles plaatsvinden. Dit gebeurt naar aanleiding van de vier schietpartijen in de stad deze week. Dat meldt de gemeente Vlissingen. 

18 uur geleden
Na het in beslag nemen van een auto gaat de politie uit van een schietincident [UPDATE]

VLISSINGEN- Er is nog veel onduidelijkheid rondom het vermoedelijke schietincident dat vrijdagavond plaatsvond bij de Singel. De politie wil namelijk geen nadere mededelingen doen. Het is daardoor nog altijd niet zeker of er daadwerkelijk geschoten is en welk verband er bestaat tussen de vermeende schietpartij en een personenauto die vier uur na de melding getakeld werd bij de Van Dishoeckstraat onder toeziend oog van een forensisch onderzoeker. 

22 uur geleden
Wederom (vermoedelijke) schietpartij in Vlissingen

VLISSINGEN - De politie onderzoekt opnieuw een mogelijke schietincident in Vlissingen. Als er inderdaad geschoten is, gaat het om de vierde schietpartij in de stad een week tijd.

1 dag geleden
Zeus Hoenderop exposeert op diverse locaties in Hendrikstraat

VLISSINGEN - Kunstenaar Zeus Hoenderop exposeert op drie locaties in de Hendrikstraat: Galerie Hannelore Meijaard, Het Beeldenhuis en het Witte Huis. De drie locaties vormen volgens Hoenderop een geografische driehoek als verwijzing naar de Trans-Atlantische driehoekshandel. Hoenderops recente werk verwijst geregeld naar het slavernijverleden van Nederland, eerder maakte hij het slavernijmonument dat korte tijd op de boulevard heeft gestaan en nu in het Muzeeum op de Nieuwendijk te zien is.

1 dag geleden
Sixties pop met eigen smoel van The Tambles

VLISSINGEN - The Tambles zijn een perfecte kruising tussen sixties rammelpop en hedendaagse virtuositeit. Anderhalf jaar geleden speelden ze al eens in de Piek en op 18 mei komen ze weer, samen met Jerry Hormone Ego Trip.

2 dagen geleden
Tinkebell exposeert aan de Koudekerkseweg

VLISSINGEN - Kunstenares Tinkebell exposeert momenteel in het raam aan de Koudekerkseweg 8, het woonhuis van Sylvia Hubrouck. Hubrouck stelt sinds eind 2022 het raam van haar woning beschikbaar aan kunstenaars om er te exposeren onder de titel 'Ik geef je mijn raam'. Hubrouck maakt daarmee een statement tegen het verschraalde kunstklimaat in de gemeente Vlissingen.

2 dagen geleden