Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Marktpartijen aan zet voor huisvesting werknemers

Marktpartijen aan zet voor huisvesting werknemers

VLISSINGEN - De gemeente Vlissingen vraagt ondernemers naar plannen om internationale werknemers te huisvesten. Ze wil voor 2023 duizend mensen onderbrengen in nette woonruimte. Hoeveel wooncomplexen hiervoor nodig zijn en waar die het beste kunnen komen, laat de gemeente aan de markt over. Alleen krijgen complexen vanaf honderd bewoners buiten de woonwijken een plek.

Omdat er steeds meer werknemers van buiten Vlissingen woonruimte zoeken in de gemeente heeft Vlissingen hiervoor nieuwe regels opgesteld. Hiermee wil ze de kwaliteit van de woonruimte verbeteren en de overlast bij kamerverhuur tegengaan. Voor de realisatie van een wooncomplex is bijvoorbeeld een exploitatievergunning nodig en daarmee kan de burgemeester sneller ingrijpen bij misstanden.

Marktpartijen kunnen tot 7 mei hun plannen indienen bij de gemeente. “Bij de beoordeling kijken we naar de kwaliteit van de huisvesting en overlastbeperking voor de buurt”, legt de Vlissingse wethouder Sem Stroosnijder uit, “en of de ondernemer iets kan betekenen in het omzetten van kamerverhuurpanden naar reguliere woningen.”

Toezicht

In het nieuwe beleid staan voorwaarden voor onder meer de kamergrootte, beheer en toezicht en het parkeren op eigen terrein. Binnen een tot drie jaar wil de gemeente de huisvesting realiseren. “Het zou één locatie voor duizend mensen kunnen zijn, maar dat verwacht ik niet, vanwege het risico voor de ondernemer als het niet lukt. Daarnaast is het goed als een werknemer uit meerdere locaties kan kiezen.”

Omwonenden

Complexen voor minimaal honderd bewoners mogen vanwege de omvang alleen aan de rand van huidige wijken komen. De gemeente verwacht van marktpartijen dat zij ook de komende tijd al met mogelijke toekomstige buurtbewoners in gesprek gaan over hun plannen. “Het is aan de initiatiefnemer om samen met de omwonenden een haalbaar en gedragen plan te maken.” Daarna volgen de officiële procedures, zoals voor het bestemmingsplan. De gemeente verleent een vergunning voor vijftien jaar.

Middelburg

Vlissingen gaat voor een aantrekkelijke en veilige leefomgeving voor alle inwoners, zowel de permanente als tijdelijke, aldus de gemeente. Ze verwacht met huisvesting voor duizend personen minimaal grotendeels aan de vraag te kunnen voldoen. “Als de behoefte in de toekomst groter blijkt, vinden we de oplossing niet alleen aan ons. Bijvoorbeeld een havenmedewerker kan ook in de gemeente Middelburg wonen.”

Meer uit Vlissingen

Auto op z'n kant na aanrijding

VLISSINGEN - Een personenauto is donderdagmiddag op zijn kant terecht gekomen bij een aanrijding op de Oude Veerhavenweg in Vlissingen. Niemand raakte gewond.Tussen twee personenauto’s ontstond omstreeks 14.25 uur een botsing op de kruising met de Prins Hendrikweg. Zoals gezegd belandde één van de voertuigen hierdoor op zijn kant. Er werd een ambulanceteam opgeroepen maar geen van de betrokkenen hoefde naar het ziekenhuis gebracht te worden.De beide auto’s raakten beschadigd. Bergingsbedrijf Kuzee heeft de voertuigen getakeld. Vanwege het ongeluk was het verkeer een tijdje gestremd. De politie zette de ongevalocatie tijdelijk af.

7 uur geleden
Werkzaamheden aan Muur van Altena hervat

VLISSINGEN - In 2022 is een aannemer in opdracht van waterschap Scheldestromen gestart met de uitvoering van de restauratiewerkzaamheden aan de Muur van Altena te Vlissingen. In het afgelopen half jaar hebben de werkzaamheden stil gelegen vanwege het stormseizoen dat loopt van 1 oktober tot 1 april 2023. De werkzaamheden worden nu hervat en worden volgens planning voor de start van het stormseizoen afgerond.  

10 uur geleden
Nieuwbouw De Parelburcht krijgt groen schoolplein

OOST-SOUBURG - Twee scholen in Vlissingen hebben geld gekregen om het komende jaar het schoolplein te vergroenen. De Parelburcht in Oost-Souburg verhuist later dit schooljaar van de tijdelijke locatie aan de Dongestraat naar de nieuwbouw aan de Van Visvlietstraat en krijgt daar een groen schoolplein.

11 uur geleden
Gewonde bij bijtincident met hond Oost-Souburg

OOST-SOUBURG - In Oost-Souburg is woensdagavond iemand gewond geraakt bij een bijtincident met een hond. Dat heeft de politie bevestigd.Het slachtoffer werd rond 21.15 uur gebeten in of bij een woning aan de Berkenstraat. Nadat al snel twee ambulanceteams waren opgeroepen, werd binnen enkele minuten ook een traumahelikopter opgeroepen. De komst hiervan werd echter ook al snel weer afgeblazen toen bleek dat hulp van het traumateam niet nodig was.Na de melding kwamen verschillende politie-eenheden ter plekke. Ook een hondengeleider kwam naar Oost-Souburg. De gewonde is door ambulancemedewerkers weggebracht. Over de ernst van het letsel van het slachtoffer is nog niets bekend. De politie heeft wel bevestigd dat sprake was van een bijtincident. Verdere details zijn nog niet bekend.

12 uur geleden
Overkapping Walstraat verdwijnt

VLISSINGEN - Nadat de overkappingen van de Sint Jacobsstraat en de Lange Zelke het veld hebben moeten ruimen worden nu de laatste luifels in de Walstraat verwijderd.

1 dag geleden
'Het is een echte 'duim-opsteek-auto''

VLISSINGEN - Sinds een paar maanden rijdt er een bijzonder vrachtautootje door de straten van Vlissingen: een volledig gerestaureerde DAF Pony uit de late jaren zestig. Trotse bezitter is Tom Pol: “Ik ben drie jaar bezig geweest met de restauratie en nu rijdt hij weer rond.”

1 dag geleden
'De binnenstad lijkt meer op een buitenwijk'

VLISSINGEN - Helge Prinsen portretteert in de rubriek ‘Ik ben Vlissingen’ elke week een van haar stadsgenoten. Met haar korte portretten wil ze bekende en minder bekende Vlissingers in de schijnwerpers zetten en zo een mooi beeld van de stad schetsen waar zij is geboren en getogen.

2 dagen geleden