Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Mark Rutte: 'Coronamaatregelen gelden tot en met dinsdag 28 april'

Mark Rutte: 'Coronamaatregelen gelden tot en met dinsdag 28 april'

THOLEN - De coronamaatregelen van het kabinet worden verlengd tot en met dinsdag 28 april. Dat heeft minister president Mark Rutte samen met minister Hugo de Jonge bekendgemaakt tijdens de persconferentie van dinsdagavond. Tot de maatregelen behoren onder andere het thuiswerken (wanneer dat kan), de afstandsnorm van anderhalve meter en de sluiting van de horeca. De scholen blijven in ieder geval dicht tot en met de meivakantie. 

"Zoals u weet was de eventuele verlenging vandaag het belangrijkste punt op de agenda. Het zal u niet verbazen dat we voor verlenging hebben gekozen. We realiseren dat we veel van mensen vragen, maar we nemen dit advies op basis van de professionals. De situatie in de ziekenhuizen laat op dit moment geen ander besluit toe." Dat stelde Mark Rutte tijdens de persconferentie. "Maar, ook na 28 april gaat niet meteen alles naar hoe het was. Ga dus niet meteen plannen maken voor de meivakantie, want ook in die tijd zullen maatregelen gelden." 

Maatregelen

De verlenging geldt onder andere voor alle horecazaken die op zondag 15 maart om 18.00 uur hun deuren moesten sluiten om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Maar ook scholen, kinderopvangcentra, musea, kappers, sport- en fitnessclubs, sauna's, seksclubs en coffeeshops moesten aan deze nieuwe maatregel voldoen. Tot vandaag werd steeds als einddatum 6 april aangehouden, maar de afgelopen dagen werd al duidelijk dat die datum niet langer houdbaar was. Zo werden alle evenementen al afgelast tot 1 juni. Tijdens het crisisoverleg van vandaag is besloten al deze maatregelen te verlengen tot 28 april. Dat geldt ook voor de andere maatregelen, zoals minimaal 1,5 meter afstand houden, geen handen schudden, hoesten en niezen in de elleboogplooi en zo veel mogelijk thuiswerken.

Meer testen

Minister Hugo de Jonge ging dieper in op de situatie in de zorg. "En dat is niet alleen de situatie op de Intensive Care's waar we de capaciteit flink verhogen, maar ook buiten de ziekenhuizen in bijvoorbeeld verpleeghuizen." De druk op de zorg neemt namelijk toe. "Het piept en het kraakt", stelde De Jonge. En het virus verspreid zich nog steeds door Nederland. "Het is dus veel te vroeg om af te schalen." Eén van de extra maatregelen in de zorg is dat vanaf aanstaande maandag alle medewerkers in de zorg met klachten getest gaan worden, dus bijvoorbeeld ook thuiszorgmedewerkers. "Door meer labs te gebruiken, door nachten door te werken en door betere apparatuur te gebruiken kunnen we onze testcapaciteit flink verhogen." Van vierduizend testen per dag gaat Nederland nu naar 17.500 testen en dat is nog uit te breiden naar 29.000 testen per dag.

In de week vóór 28 april beoordeelt het kabinet wat er voor de periode daarna nodig is. Voor het aanstaande Paasweekeinde is het dringende advies om ook dan thuis te blijven.

Meer uit Tholen

Tientallen wielrenners razen door Tholen tijdens ZLM Tour

THOLEN - De renners van de ZLM tour raasde vanmiddenag door Tholen. De ploeg vertrok vanuit Roosendaal om vervolgens daar ook weer te eindigen. De ZLM Tour is al jaren dé voorbereidigingskoers voor sprintersploegen die enkele weken later willen scoren in de Tour de France. 

12 uur geleden
Met de voetjes in het zand: Beachvolleybaltoernooi Tholen van start

THOLEN - Ook dit jaar organiseert volleybalvereniging AVC’87 weer het Beachvolleybaltoernooi Tholen. Het toernooi vindt, zoals voorheen, plaats op het beachvolleybalcomplex naast zwembad De Spetter. “We gaan er alles aan doen om er weer een onvergetelijk evenement van te maken!”

18 uur geleden
Afsluiting van de Haringvlietbrug: 8 weken omrijden

THOLEN - De Haringvlietbrug wordt gerenoveerd. Van vrijdag 9 juni 22.00 uur tot vrijdag 4 augustus 2023 23.00 uur is de brug gesloten voor al het verkeer. Tijdens de renovatie worden de brugklep en het bewegingswerk vervangen.

1 dag geleden
Kermis Oud-Vossemeer van start: Twee dagen lang volop plezier

OUD-VOSSEMEER - In Oud-Vossemeer is zojuist de jaarlijkse kermis weer van start gegaan. Twee dagen lang kunnen inwoners genieten aan de Raadhuisstraat.

1 dag geleden
Bestuurder uit Stavenisse zag te laat dat verkeer stilstond: 3 gewonden

BRUINISSE / STAVENISSE - Bij een ongeval op de Philipsdam zijn donderdag 8 juni drie personen gewond geraakt.

1 dag geleden
Jij op Tholen organiseert scootmobieltocht in Sint-Maartensdijk en Scherpenisse

SINT-MAARTENSDIJK/SCHERPENISSE - Tholenaren kunnen volgende week dinsdag meedoen met een scootmobiel in en rond Sint-Maartensdijk en Scherpenisse. Ook inwoners met een driewieler of duofiets mogen meedoen. De tocht is acht kilometer lang.

1 dag geleden
Weg richting Tholen afgesloten door ernstig ongeval met klassieke Chevrolet Corvette

THOLEN - Bij een ongeval met tussen een werkbus en een klassieke Chevrolet Corvette zijn vanmiddag twee personen gewond geraakt. Een traumahelikopter kwam ter plaatse.

2 dagen geleden