Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Mark Gorter woont in zijn zelfontworpen droomhuis

Mark Gorter woont in zijn zelfontworpen droomhuis

KRABBENDIJKE - Mark Gorter woont al meer dan vijftien jaar in de Rozeboom in Krabbendijke. Hij koos voor deze wijk, onder meer omdat hij hier zijn eigen droomhuis kon laten bouwen. Van deze beslissing heeft hij nog steeds geen spijt. “Nog steeds kom ik elke dag trots thuis”, vertelt Gorter.

Geboren en getogen in Krabbendijke woonde Mark Gorter in een huurhuis toen hij graag de overstap wilde maken naar een koophuis. “In die tijd was het interessant om zelf een huis te laten bouwen, want de bouwkosten waren relatief laag. Als je een bestaande woning koopt, heb je er ook onderhoud aan en stop je er extra geld in om het naar je smaak te maken. Nu heb ik een mooi, vrijstaand huis naar mijn eigen wensen.”
Zijn oog voor dat eigen huis viel op de destijds nieuwe wijk Rozeboom. Voor zijn studie woonde Gorter in Rotterdam, maar hij wilde graag een eigen huis in zijn geboortedorp. “Krabbendijke is heel praktisch. Het ligt vlak bij de snelweg, dus je bent overal zo en hier heb je echt waar voor je geld als je kijkt naar de huizenprijzen in de Randstad. En nu woon ik op de plek waar ik als kind nog in de boomgaard heb gespeeld.“

Gorter maakte het ontwerp voor zijn gedroomde notariswoning zelf. “Ik wist wat ik wilde. Zoals rechte muren, ook op de eerste verdieping, zodat het lekker licht is. En een tuin op het zuiden. Niet al te groot, zodat het niet te veel onderhoud vraagt.” Zijn huis is geworden wat hij ervan hoopte en hij woont er nog steeds met veel plezier, ook in de Rozeboom, die zich ontwikkelde als rustige wijk. “Doordat je het zelf laat bouwen is het echt jouw thuis. Je moet wel veel regelen en beslissen, tot de kleur en zelfs de diepte van de voegen aan toe, maar het zit in de aard van het beestje dat ik graag dingen uitzoek. Het is veel shoppen en vergelijken, maar dan kun je ook geld besparen.” In de begintijd in zijn zelfontworpen woning, Gorter woont er sinds 2005, was de Rozeboom nog volop in ontwikkeling. “Toen was het er kaal en modderig, maar inmiddels heeft alles zijn plek wel gekregen in de wijk. Inmiddels speelt mijn dochter in de boomgaarden achter de wijk. In de verre toekomst hoopt zij daar haar droomhuis te bouwen.”

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Reimerswaal

Wahine Wisse uit Yerseke is finaliste in missverkiezing

YERSEKE - Wahine Wisse (19) uit Yerseke staat op 27 maart in de finale van de Zeeuwse missverkiezing Miss Beauty of Zeeland. 

28 minuten geleden
Woningaanbod op dieptepunt: ‘Bouwen voor starters is onmogelijk’

Je droomhuis kopen is in deze tijd, zeker voor starters, ontzettend moeilijk. Op de Bevelanden stonden eind vorig jaar zo’n dertig procent minder woningen te koop dan in 2020. Dit dieptepunt in het woningaanbod is voor Frank Plouvier, makelaar/taxateur bij Faasse & Fermont, geen nieuws. “Als we een huis op de markt brengen, staat de telefoon meteen roodgloeiend.”

2 uur geleden
Nieuwbouwplannen Abdijstraat Kapelle ter inzage

KAPELLE – De plannen om aan de Abdijstraat in Kapelle tien seniorenwoningen en twee winkelpanden - voor de Aldi, Action en Fruitshop - te bouwen, liggen vanaf donderdag (27 januari) ter inzage. Omwonenden en andere belanghebbenden kunnen erop reageren.

1 dag geleden
Memorial 40-45 Kapelle geeft gezicht aan begraven Franse soldaten

KAPELLE - Voor museum Memorial 40-45 Kapelle veranderde de planning van de afgelopen tijd vaak. Naast het niet kunnen ontvangen van bezoekers konden ook grotere evenementen niet doorgaan. Desondanks hebben de vrijwilligers en Andries Looijen, voorzitter van het museum, niet stil gezeten. 

2 dagen geleden
Fruitteeltmuseum: ‘Ten opzichte van 2020 was het wél een goed jaar’

KAPELLE - Net als vele andere sectoren hebben de musea al twee jaar te maken met de coronamaatregelen. Zo ook het Fruitteeltmuseum in Kapelle. Naast een grote daling in bezoekers, liep het de afgelopen jaren ook voor de vele vrijwilligers van het museum anders dan verwacht. 

5 dagen geleden
Woning en bedrijfspand in Yerseke gesloten wegens drugsactiviteiten

YERSEKE - In Yerseke zijn donderdag een woning aan de Marijkelaan en een bedrijfspand aan de Molendijkseweg afgesloten wegens drugsactiviteiten. In het bedrijfspand zijn onder meer vuurwapens gevonden, aldus de gemeente Reimerswaal.

6 dagen geleden
Wordt Kapelse wethouder Annebeth Evertz beste lokale bestuurder van Nederland?

KAPELLE - Wethouder Annebeth Evertz van de gemeente Kapelle vertegenwoordigt Zeeland in de landelijke verkiezing van Beste Lokale Bestuurder 2021. Hiervoor zijn 13 genomineerden in de race: uit elke provincie 1 en 1 vanuit de waterschappen. Op donderdag 3 februari wordt de winnaar bekend gemaakt.

6 dagen geleden