Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Mark Gorter woont in zijn zelfontworpen droomhuis

Mark Gorter woont in zijn zelfontworpen droomhuis

KRABBENDIJKE - Mark Gorter woont al meer dan vijftien jaar in de Rozeboom in Krabbendijke. Hij koos voor deze wijk, onder meer omdat hij hier zijn eigen droomhuis kon laten bouwen. Van deze beslissing heeft hij nog steeds geen spijt. “Nog steeds kom ik elke dag trots thuis”, vertelt Gorter.

Geboren en getogen in Krabbendijke woonde Mark Gorter in een huurhuis toen hij graag de overstap wilde maken naar een koophuis. “In die tijd was het interessant om zelf een huis te laten bouwen, want de bouwkosten waren relatief laag. Als je een bestaande woning koopt, heb je er ook onderhoud aan en stop je er extra geld in om het naar je smaak te maken. Nu heb ik een mooi, vrijstaand huis naar mijn eigen wensen.”
Zijn oog voor dat eigen huis viel op de destijds nieuwe wijk Rozeboom. Voor zijn studie woonde Gorter in Rotterdam, maar hij wilde graag een eigen huis in zijn geboortedorp. “Krabbendijke is heel praktisch. Het ligt vlak bij de snelweg, dus je bent overal zo en hier heb je echt waar voor je geld als je kijkt naar de huizenprijzen in de Randstad. En nu woon ik op de plek waar ik als kind nog in de boomgaard heb gespeeld.“

Gorter maakte het ontwerp voor zijn gedroomde notariswoning zelf. “Ik wist wat ik wilde. Zoals rechte muren, ook op de eerste verdieping, zodat het lekker licht is. En een tuin op het zuiden. Niet al te groot, zodat het niet te veel onderhoud vraagt.” Zijn huis is geworden wat hij ervan hoopte en hij woont er nog steeds met veel plezier, ook in de Rozeboom, die zich ontwikkelde als rustige wijk. “Doordat je het zelf laat bouwen is het echt jouw thuis. Je moet wel veel regelen en beslissen, tot de kleur en zelfs de diepte van de voegen aan toe, maar het zit in de aard van het beestje dat ik graag dingen uitzoek. Het is veel shoppen en vergelijken, maar dan kun je ook geld besparen.” In de begintijd in zijn zelfontworpen woning, Gorter woont er sinds 2005, was de Rozeboom nog volop in ontwikkeling. “Toen was het er kaal en modderig, maar inmiddels heeft alles zijn plek wel gekregen in de wijk. Inmiddels speelt mijn dochter in de boomgaarden achter de wijk. In de verre toekomst hoopt zij daar haar droomhuis te bouwen.”

Meer uit Reimerswaal

Rook in Waarde: Heftruck vat vlam in boerenschuur aan Middenweg

WAARDE - In een boerenschuur aan de Middenweg te Waarde stond vanochtend vroeg een heftruck in brand. Daardoor ontstond er veel rook. De brandweer bluste de brand.

4 uur geleden
Answest is zaterdag op z'n best met Winterfestijn op het plein

HANSWEERT - Stichting Answest op z'n best houdt zaterdag (9 december) een nieuwe editie van het Winterfestijn op het plein. Op het dorpsplein is het tussen 12.00 en 23.00 uur beregezellig tijdens allerlei activiteiten.

1 dag geleden
Orgelconcert in Johanneskerk Kruiningen in sfeer van advent en kerst

KRUININGEN - In de Johanneskerk in Kruiningen vindt zaterdagavond (9 december) een orgelconcert plaats in de sfeer van advent en kerst.

1 dag geleden
Kerst op het plein in Biezelinge begint vrijdag met lampionnenoptocht

KAPELLE - Ook dit jaar staat er een kerstboom op het Marktplein in Biezelinge. Vrijwilligers organiseren verschillende activiteiten om er een gezellige kerstperiode van te maken. Vrijdagavond (8 december) gaat het licht aan in de boom. Samen met showkorps Jonge Kracht brengen inwoners het licht naar de kerstboom in een lampionnenoptocht. 

2 dagen geleden
Scooterrijder ten val op Oude Rijksweg bij Waarde, vermoedelijk na botsing met fietser

KRABBENDIJKE - Op de parallelweg van de Oude Rijksweg (N289), tussen Waarde en de Krabbendijke, is donderdag een scooterrijder ten val gekomen. Dat gebeurde vermoedelijk na een aanrijding met een fietser, maar daarover kan de politie nog geen uitsluitsel geven. 

2 dagen geleden
Biezelinge komt in kerstsferen

BIEZELINGE - Vanaf vrijdag tot en met 5 januari is er op het marktplein in Biezelinge iedere vrijdag iets te doen. Van een gezellige kerstmarkt tot een Kerstmannenrun, er is voor ieder wat wils. Marlinde Kamerling, een van de organisatoren, hoopt dat het dit jaar weer net zo druk wordt als bij de lampionnenoptocht van vorig jaar, maar dat het bovenal heel gezellig wordt. 

3 dagen geleden
Ruim 18.000 boompjes naar Zeeuwse tuinbezitters

Op 7, 8 en 9 december krijgt de Gratis Boompjes Uitdeelactie van ZMf, Stichting Landschapsbeheer Zeeland en Velt Zeeuwse Eilanden, zijn vervolg. Op die dagen kunnen de 4000 Zeeuwse tuinbezitters hun boompjes ophalen, die ze eerder in september bestelden tijdens de bestelronde van de uitdeelactie. Ruim 18.000 gratis boompjes worden begin december uitgedeeld op 13 afhaallocaties, in iedere Zeeuwse gemeente een. Zo'n 150 vrijwilligers zetten zich in om de bestellers hun aanwinst te overhandigen.

4 dagen geleden