Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Mark Gorter woont in zijn zelfontworpen droomhuis

Mark Gorter woont in zijn zelfontworpen droomhuis

KRABBENDIJKE - Mark Gorter woont al meer dan vijftien jaar in de Rozeboom in Krabbendijke. Hij koos voor deze wijk, onder meer omdat hij hier zijn eigen droomhuis kon laten bouwen. Van deze beslissing heeft hij nog steeds geen spijt. “Nog steeds kom ik elke dag trots thuis”, vertelt Gorter.

Geboren en getogen in Krabbendijke woonde Mark Gorter in een huurhuis toen hij graag de overstap wilde maken naar een koophuis. “In die tijd was het interessant om zelf een huis te laten bouwen, want de bouwkosten waren relatief laag. Als je een bestaande woning koopt, heb je er ook onderhoud aan en stop je er extra geld in om het naar je smaak te maken. Nu heb ik een mooi, vrijstaand huis naar mijn eigen wensen.”
Zijn oog voor dat eigen huis viel op de destijds nieuwe wijk Rozeboom. Voor zijn studie woonde Gorter in Rotterdam, maar hij wilde graag een eigen huis in zijn geboortedorp. “Krabbendijke is heel praktisch. Het ligt vlak bij de snelweg, dus je bent overal zo en hier heb je echt waar voor je geld als je kijkt naar de huizenprijzen in de Randstad. En nu woon ik op de plek waar ik als kind nog in de boomgaard heb gespeeld.“

Gorter maakte het ontwerp voor zijn gedroomde notariswoning zelf. “Ik wist wat ik wilde. Zoals rechte muren, ook op de eerste verdieping, zodat het lekker licht is. En een tuin op het zuiden. Niet al te groot, zodat het niet te veel onderhoud vraagt.” Zijn huis is geworden wat hij ervan hoopte en hij woont er nog steeds met veel plezier, ook in de Rozeboom, die zich ontwikkelde als rustige wijk. “Doordat je het zelf laat bouwen is het echt jouw thuis. Je moet wel veel regelen en beslissen, tot de kleur en zelfs de diepte van de voegen aan toe, maar het zit in de aard van het beestje dat ik graag dingen uitzoek. Het is veel shoppen en vergelijken, maar dan kun je ook geld besparen.” In de begintijd in zijn zelfontworpen woning, Gorter woont er sinds 2005, was de Rozeboom nog volop in ontwikkeling. “Toen was het er kaal en modderig, maar inmiddels heeft alles zijn plek wel gekregen in de wijk. Inmiddels speelt mijn dochter in de boomgaarden achter de wijk. In de verre toekomst hoopt zij daar haar droomhuis te bouwen.”

Meer uit Reimerswaal

Mozart in Yerseke zet deur open voor belangstellenden

YERSEKE - Muziekvereniging Mozart in Yerseke doet mee aan de kennismakingsweken bij Reimerswaalse verenigingen. Geïnteresseerden zijn op donderdagavond welkom bij een repetitieavond in Tehaere in Yerseke.  

3 uur geleden
Ondernemers Yerseke geven honderden euro's weg met babbelaaractie

YERSEKE - Ondernemersvereniging OVY in Yerseke houdt van dinsdag 21 maart tot en met zaterdag 8 april een babbelaaractie. In deze periode krijgen klanten bij de deelnemende winkels en horeca een Zeeuwse babbelaar bij iedere aankoop. Dat kan de gelukkige snoeper 25, vijftig en zelfs honderd euro opleveren.

8 uur geleden
Sportraad Kapelle zoekt nieuwe leden

KAPELLE- De gemeente Kapelle is op zoek naar nieuwe leden voor de Sportraad. Die adviseert de gemeente op het gebied van sport, spel en bewegen, om ervoor te zorgen dat kinderen en volwassenen actief blijven. 

9 uur geleden
Recordaantal bedrijven op banenmarkt 'Werken in Zeeland'

GOES - Donderdag 30 maart van 10.00 tot 15.00 uur wordt de banenmarkt ‘Werken in Zeeland’ gehouden in theater de Mythe in Goes. Het doel van de banenmarkt is om werkgevers en werkzoekenden op een laagdrempelige manier met elkaar in contact brengen om te kijken wat ze voor elkaar kunnen betekenen.

12 uur geleden
Vermoedelijke inbreker aangehouden in Kapelle

KAPELLE - De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een vermoedelijke inbreker aangehouden aan de Postweg. De man zit vast en zal zondag worden verhoord. 

2 dagen geleden
Grote controle op bedrijventerrein Olzendepolder Yerseke

YERSEKE - Ruim twintig bedrijven in de Olzendepolder bij Yerseke zijn donderdag doorgelicht tijdens een grote controle van verschillende instanties. Daarbij zijn overtredingen geconstateerd op het gebied van brandveiligheid en arbeidsomstandigheden. Ook is een ondernemer beboet voor het gebruik van rode diesel. 

4 dagen geleden
MEC de Bevelanden maakt mensen bewust van de natuur

KAPELLE - Het afgelopen weekend staken veel mensen vrijwillig hun handen uit de mouwen tijdens NLdoet en de gezamenlijke opruimactie van Schoon Zeeland: Schone Schelde. Onder meer op en om de dijk bij het praathuisje in Schore werd door een twintigtal vrijwilligers een ochtend lang zoveel mogelijk vuilnis opgeruimd. 

5 dagen geleden