Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Mark de Groot schrijft het ene na andere boek

Mark de Groot schrijft het ene na andere boek

MIDDELBURG – Mark de Groot is docent Engels op het Nehalennia in Middelburg en daarnaast schrijver van een nieuw fantasy-kinderboek. Zaterdag (28 november) publiceert hij de crime novelle ‘Harde les’. Lezers van Weekblad de Bode kunnen meedoen aan een actie waarmee ze een gesigneerd exemplaar kunnen winnen.

Eerder publiceerde Mark de Groot het korte verhaal ‘Tijd en Wereld’ in de verhalenbundel ‘Rafels’ en het verhaal ‘Dansende olifanten op het ijs’. Begin dit jaar verscheen zijn fantasyboek ‘Het zoekavontuur van Geenhoorn’, de enige eenhoorn zonder hoorn. De crime novelle ‘Harde les’ is een mini-roman voor volwassenen in zakformaat. “Het gaat over Michael Smit die een donker verleden heeft”, legt de schrijver uit. 

Fouten

Smit heeft zich voorgenomen om daarover nooit iets aan iemand te vertellen, totdat zijn zoon dezelfde fouten dreigt te maken. “Om Jayden op het rechte pad te houden, ziet Michael geen andere uitweg dan zijn diepste geheim met hem te delen.”

Wedstrijd

Omdat in maart ook zijn jeugdthriller ‘Skygge’ verschijnt heeft hij een actie bedacht. Wie een gesigneerd exemplaar wil winnen kan vóór 5 december naar [email protected] mailen wat ‘Skygge’ betekent. De schrijver trekt uit de goede antwoorden een aantal winnaars.

De Groot is sinds 2006 docent Engels. Eerst in de onderbouw, maar sinds elf jaar in de bovenbouw. Zijn favoriete onderdeel is literatuur. “Sinds mijn elfde schrijf ik al, geïnspireerd door Griekse mythologieën. Mijn eerste korte verhaal was dan ook toepasselijk ‘De Griekse Held’ getiteld, al deed het weinig buiten de familiekring.”

Jules Verne

Hij las graag spannende avonturenverhalen van Jules Verne en later boeken van Stephen King en John Irving. En weer later, vanuit zijn studie Engels, zoveel mogelijk Engelstalige literatuur in alle genres. “‘Het zoekavontuur van Geenhoorn’ heb ik geschreven tijdens de zwangerschap van mijn vrouw. Mijn ongeboren dochter, die nu anderhalf is, was mijn muze. Het is het soort spannend, grappig en avontuurlijk verhaal dat ik als kind zelf graag las en waar ik van hoop dat de kinderen van nu er veel plezier uithalen.”

Hij vindt het jammer dat zoveel Nederlandse kinderen de liefde voor het lezen verliezen zodra ze naar de brugklas gaan. ‘Harde Les’ kost 9,99 euro, Uitgeverij Godijn Publishing.

Meer uit Middelburg

Vuurwerk aangetroffen in woning Middelburg, EOD ingezet

MIDDELBURG - De politie heeft donderdagmiddag meerdere dozen illegaal vuurwerk aangetroffen in een woning in Middelburg. De Explosieven Opruimingsdienst (EOD) werd ingezet.

3 uur geleden
Oudere man gewond na valpartij in Middelburg

MIDDELBURG - Een oudere man is donderdagmiddag gewond geraakt bij een valpartij in het centrum van Middelburg. De man is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht.

3 uur geleden
Auto beschadigd bij ongeval N57 Middelburg

MIDDELBURG - Bij een eenzijdig ongeval op de N57 bij Middelburg is donderdagmiddag een personenauto beschadigd geraakt. Eén rijbaan werd afgesloten.

3 uur geleden
Tentoonstellingsproject Jumping Fences komt naar Middelburg

MIDDELBURG - Op uitnodiging van Vleeshal komt Jumping Fences, een tentoonstellingsproject waarin artistieke ontwikkeling en collectief curatorschap centraal staan, naar Middelburg. Jumping Fences is een evoluerend tentoonstellingsproject en is dit jaar bij Het Paviljoen in Gent georganiseerd in samenwerking met studenten van KASK Curatorial Studies. 

4 uur geleden
Een weekend vol evenementen in de Oostkerk

MIDDELBURG - Aankomend weekend is het weer goed vertoeven in de Oostkerk. Met Bird on the wire die Leonard Cohen meest geliefde klassiekers laten horen op vrijdag, op zaterdag de Singer-songwriter die meeschreef aan Rollercoaster van Danny Vera en op zondag kan je lekker wijntjes proeven onder het genot van wijn cabaret door de Aimabele Schoften.

4 uur geleden
Basisschool Het Element krijgt modderkeuken van Soroptimisten

MIDDELBURG - Soroptimist club Walcheren heeft voor de kleutergroepen van basisschool Het Element in Middelburg een modderkeuken aangeschaft. Die werd donderdag feestelijk 'geopend'. De keuken is voor een groep grotendeels taalarme kinderen met verschillende culturele achtergronden.

4 uur geleden
Integrale controle bedrijventerreinen gemeente Veere

DOMBURG - Om ondermijning in de gemeente Veere te signaleren en aan te pakken vond op dinsdag 16 april een integrale controle plaats op verschillende bedrijventerreinen in de gemeente Veere. 

4 uur geleden