Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Marius Weststrate exposeert bij Goes En Passant

Marius Weststrate exposeert bij Goes En Passant

GOES - Pentekenaar Marius Weststrate uit Wemeldinge is een van de exposanten bij Goes En Passant in de Grote of Maria Magdalenakerk in Goes. De 29e editie van deze gratis toegankelijke tentoonstelling, waaraan nog acht andere kunstenaars meedoen, begint op woensdag 24 mei. 

Marius Weststrate (78) maakt realistische tekeningen in kleur en zwart-wit. “Ik maak graag verstilde beelden, da’s echt iets van mij.” Hij is al ruim twintig jaar beeldend kunstenaar en exposeert in binnen- en buitenland. Dat doet hij graag in kerken, vertelt hij. “Zonder dat ik gelovig ben, vind ik kerken, zoals de Grote Kerk in Goes, ontzaglijk mooi. Het exposeren tussen die grote zuilen...prachtig. Voor exposities vraag ik graag of het in een kerkje kan.”

Bomen

De plekken waar hij is geweest kunnen later zomaar terugkomen op papier. Zo werkt hij nu aan een tafereel gebaseerd op een Spaans klooster. Bezoekers aan Goes En Passant zullen echter ook vaak Zeeland herkennen in zijn werken, want hij houdt van het Zeeuwse landschap. Zijn favoriete plekken zijn de Zak van Zuid-Beveland en de omgeving van het Veerse Meer en de Oosterschelde. “Een steigertje bij Kamperland, molens in de sneeuw, de skyline van Veere met de rode bal precies op de kerk... Bomen teken ik ook verschrikkelijk graag, en dan het liefst zonder blad. Dan zie je de structuur van de stam en takken goed.” Vroeger schilderde hij met acryl en olieverf. De laatste twaalf jaar vloeit er iedere dag inkt uit zijn kroontjespen en fineliner. “Achter mijn tekentafel word ik helemaal zen. Dan ben ik op mijn best.”
Goes En Passant is dagelijks, behalve ‘s zondags, te bezichtigen.

Kijk voor meer informatie op goes-en-passant.nl.

Meer uit Beveland

Camper, auto's en loods zwaar beschadigd door brand bij bedrijventerrein Cruijckelcreke Wissenkerke

WISSENKERKE - Meerdere brandweereenheden zijn dinsdagochtend vroeg ingezet voor een grote brand bij een autohandelaar op bedrijventerrein Cruijckelcreke bij Wissenkerke. Meerdere geparkeerde auto's, een camper en een loods liepen zware schade op door de brand.

2 uur geleden
Snelweg A58 bij Goes uur afgesloten na ongeval met tankwagen en personenauto, één gewonde naar ziekenhuis

GOES - De snelweg A58 was dinsdagochtend zo'n uur dicht bij Goes, in de richting van Kapelle, na een ongeluk. Inmiddels is de weg weer vrij.

2 uur geleden
Op de werkvloer bij uitvoerder Julien van Zelst

's-HEER ARENDSKERKE - Na tien jaar kennis en ervaring opdoen in de bouw als timmerman, kon Julien van Zelst (30) al jong doorgroeien tot uitvoerder. Hij vindt timmerman een prachtig vak, en werkt nog graag mee, maar de Vlissinger is er trots op sinds twee jaar uitvoerder te zijn bij aannemingsbedrijf Fraanje in 's-Heer Arendskerke. Hij gaat de hele provincie door voor zijn werk in de particuliere woningbouw.

1 dag geleden
Familie en burgemeester leggen bloemen bij herdenking verzetsheld Marien de Groot in Goes

GOES - Bij zijn graf in Goes hebben familie en burgemeester Cees van den Bos zaterdagmiddag herdacht dat verzetsheld Marien de Groot tachtig jaar geleden is gefusilleerd. 'De Duitsers hebben hem zonder proces doodgeschoten in de bossen bij Woensdrecht', laat Peter van Dijk weten namens de kinderen en kleinkinderen van Goese verzetstrijders.

1 dag geleden
De meeste incidenten met drug flakka komen voor in Zeeland-West-Brabant

ZEELAND-WEST-BRABANT- De designerdrug flakka is in opkomst in Nederland. Met name in de regio Zeeland-West-Brabant is er sprake van een flinke toename. De extreem verslavende en gevaarlijke drug bezorgt ook de politie heel veel extra werk. Afgelopen jaar moesten politie-eenheden in ons land bijna duizend keer uitrukken voor flakka-gerelateerde incidenten. Dat is gemiddeld dus ongeveer drie keer per dag.

1 dag geleden
Schrijfsel burgemeester Dijksterhuis: Morgenstond heeft goud in de mond

Als we in Nederland ergens goed in zijn, dan is het klagen over het weer. Ik doe daar altijd even hard aan mee. Vooral de afgelopen maanden, toen er geen einde leek te komen aan de kou en de regen maar bleef stromen. Maar gelukkig laat de zon zich steeds vaker zien en gaat de temperatuur eindelijk omhoog. Dat vinden niet alleen wij fijn, maar ook de natuur bloeit letterlijk en figuurlijk op.

2 dagen geleden
Rubriek Goes Gezien: Stilstaan bij poortjes station

We herdenken 4 mei de mensen die door oorlogsgeweld zijn omgekomen. Monumenten en plaquettes zijn daarbij - oneerbiedig gezegd, maar goed bedoeld - handige hulpmiddelen. Je kunt er letterlijk bij stilstaan en bloemen leggen zonder dat iemand dat vreemd vindt. 

3 dagen geleden