Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Mariska vertelt in eo-programma over verlies van haar man

Mariska vertelt in eo-programma over verlies van haar man

SINT PHILIPSLAND - In het EO-programma ‘Ik mis je’ was op goede vrijdag te zien hoe Mariska van den Heuvel een bezoek bracht aan de begraafplaats in Anna Jacobapolder. Daar ligt haar grote liefde, Jos Werkman, sinds 2021 begraven. Hij overleed op 69-jarige leeftijd aan de gevolgen van blaaskanker. 

Zo’n 23 jaar geleden streek Mariska van den Heuvel neer in Sint Philipsland. “Vanaf het eerste moment heb ik me hier thuis gevoeld”, aldus de Fluplandse. Negen jaar geleden ontmoette ze Jos Werkdam. “We leerden elkaar online kennen”, vertelt Mariska in het programma. “Al snel kwam ik erachter dat hij heel creatief was en dat vond ik leuk aan hem. Ik raakte geïnteresseerd. Maar hij was zeventien jaar ouder dan ik en daardoor zag ik hem op het begin eigenlijk totaal niet als partner”, geeft de Fluplandse toe. Maar daar kwam na een tijdje verandering in. “Toen we afspraken ging het allemaal zo fijn en natuurlijk. Hij is daarna nooit meer weggegaan.”

Voordat Mariska Jos leerde kennen had ze een negatief zelfbeeld. “Ik was onzeker”, legt ze uit. “Ik wilde van alles, maar het kwam er eigenlijk nooit van. Jos heeft me daar echt mee geholpen. Onze relatie was heel bijzonder.” 

Maar toen werd Jos ziek. Hij kreeg de diagnose blaaskanker. “Ik zag het einde naderen. Hij werd steeds zieker”, zegt Mariska. “Dat vond ik heel moeilijk, maar toch - en dat vind ik heel knap van ons - zijn we nooit boos geweest. Mensen zeggen vaak ‘waarom word ík nou ziek? Dat gevoel had Jos helemaal niet. Hij zei juist ‘waarom ik niet?’”

Op vrijdag 2 april 2021 - goede vrijdag - overleed Jos. “Het gevoel dat nu overheerst is vooral dankbaarheid; dankbaar dat ik deze man heb mogen leren kennen”, vertelt de Fluplandse in het eo-programma. “Het leven zonder hem is leeg. Maar toch heb ik de kracht gevonden - en soms moet ik het echt uit mijn tenen trekken. Maar het lukt me wel. Maar de intense dankbaarheid die ik voel, die kun je dragen en optillen. De liefde tussen Jos en mij zal er altijd zijn. Die is grenzeloos”, aldus Mariska. “Onze liefde is sterker dan de dood. Ik geloof zeker dat ik hem weer ga zien.”


Ik mis je
Verhalen vol leven; over eerste ontmoetingen, liefde en bijzondere herinneringen. Verhalen over blijdschap en verdriet, ziekte en gezondheid, het verleden en de toekomst. In het eo-programma ‘Ik mis je’ praten presentatoren Arjan Lock en Marleen Stelling op begraafplaatsen door heel Nederland met nabestaanden over het verlies van een dierbare. Wat is er gebeurd? Wat biedt troost en hoe pak je de draad weer op?

De uitzending over Mariska en Jos is hier terug te kijken.

Meer uit Tholen

Dodenherdenking Tholen: 'Niet meer vanzelfsprekend om in stilte te mogen herdenken' [FOTOALBUM]

THOLEN - Ondanks de regen was de jaarlijkse Dodenherdenking in het wandelpark van Tholen drukbezocht. Na de twee minuten stilte hield burgemeester Marleen Sijbers een toespraak waarin ze de inwoners op het hart drukte om respectvol met elkaar om te gaan. "Alleen dan laten we zien dat ons mooie Tholen een bijdrage levert aan bijna 80 jaar vrede en vrijheid."

5 uur geleden
Op de werkvloer bij Veldsink Advies: 'Klanttevredenheid is heel belangrijk' [OP DE WERKVLOER]

Veldsink Advies is een familiebedrijf gespecialiseerd in het verstrekken van onafhankelijk financieel advies aan particuliere en zakelijke klanten. De 83 vestigingen vind je in heel Nederland, met name in de kleinere steden en dorpen omdat het persoonlijk contact erg belangrijk is voor de medewerkers van Veldsink. In de regio West-Brabant vind je onder andere een vestiging in Huijbergen, Halsteren, Sprundel en Bergen op Zoom. Dani Wiericx, Jeroen Kommers en Gerard Plasmans zijn werkzaam op het kantoor in Bergen op Zoom.

1 dag geleden
Gezondheidstest voor 65-plussers in Poortvliet en Oud-Vossemeer

OUD-VOSSEMEER/POORTVLIET - In samenwerking met SportZeeland nodigt de gemeente Tholen alle 65-plussers in Poortvliet en Oud-Vossmeer uit voor een gratis gezondheidstest op dinsdag 21 mei. In de ochtend kan men terecht in 't Ouwe Raed'uus in Poortvliet. In de middag vindt het plaats in het dorpshuis De Vossenkuil in Oud-Vossemeer.

1 dag geleden
Stemronde geopend voor Thoolse fotowedstrijd: 'Foto met meeste likes wint'

THOLEN - De mogelijke prijswinnaars van de Thoolse fotowedstrijd zijn bekend. Negen foto's zijn geselecteerd en geplaatst op de Facebookpagina van de gemeente. De foto met de meeste likes wint.

1 dag geleden
Auto vliegt al rijdend in brand in Sint-Maartensdijk

SINT-MAARTENSDIJK - Een personenauto is zaterdagmorgen in vlammen op gegaan aan de Derde Dijk in Sint-Maartensdijk. Inzittenden kwamen met de schrik vrij.Een personenauto vatte vlam tijdens het rijden. De inzittenden konden tijdig het voertuig verlaten. De brandweer heeft de auto geblust. Doordat er weinig water in de omgeving is, werd een tankwagen van de brandweer gevraagd ter ondersteuning. Ondanks de inzet van de brand is het voertuig total-loss.

2 dagen geleden
Onderzoek: 'Ongedierte zorgt in Zeeland voor minste overlast'

ZEELAND - Ongedierte kan voor veel problemen zorgen in en rondom huis. Maar in welke provincie hebben inwoners hier naar verhouding het meeste last van? De meeste aanvragen voor een ongediertebestrijder komen uit Zuid-Holland. Dit blijkt uit een analyse van Homedeal. De minste aanvragen zijn afkomstig uit Zeeland.

2 dagen geleden
Dominee Henk Poot geeft studiebijeenkomsten in Sint-Annaland

SINT-ANNALAND - Spreker ds. Henk Poot houdt op maandag 13 en 27 mei namens Stichting Christenen voor Israël een studiebijeenkomst in Sint-Annaland. Het onderwerp van deze bijeenkomst is: Intocht naar aanleiding van de Romeinenbrief.

3 dagen geleden