Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Marinierskazerne: 'Handelwijze van staatssecretaris lijkt op geheime militaire operatie'

Marinierskazerne: 'Handelwijze van staatssecretaris lijkt op geheime militaire operatie'

MIDDELBURG - Commissaris van de koning Han Polman zegt dat ‘als alle berichten waar zijn’ de handelwijze van Defensie-staatssecretaris Barbara Visser bijna is te vergelijken met ‘een geheime militaire operatie’.

Polman doelt op het bericht in de Telegraaf van dinsdag. Daarin staat dat zij al in november wist dat Nieuw-Milligen een betere plek is voor de nieuwe marinierskazerne. "Het is niet de manier waarop je als overheden met elkaar omgaat. We moeten open en eerlijk zijn tegen elkaar. We doen het immers in het belang van Nederland", aldus de getergde commissaris. "Neem ons als mede-overheden serieus. Het laatste wat de staatssecretaris met ons heeft gecommuniceerd is dat ze meer tijd nodig heeft. Die hebben we haar gegeven. Sindsdien hebben wij alleen een afschrift gekregen van een brief aan de Tweede Kamer over een dilemma. Informeer ons. We vragen om bestuurlijk fatsoen."

Helderheid

Het provinciebestuur wil deze week helderheid over Vlissingen als locatie voor de kazerne. "Wat is de status van dit project? Dat is het eerste plan", zegt gedeputeerde Dick van der Velde. Pas als er helderheid is wil hij eventueel praten over compensatie. "Maar dat is echt het tweede plan. Eerst openheid en eerlijkheid."

Meer uit Vlissingen

Voor de vijfde keer beschieting in Vlissingen, ditmaal park Koudekerkseweg

VLISSINGEN -  Zaterdagavond is Vlissingen voor de vijfde keer opgeschrikt door een melding van een schietpartij. Er zijn door de melder knallen gehoord.

12 uur geleden
Extra controles in en rond het Middengebied vanwege reeks schietpartijen

VLISSINGEN- In en rond het Middengebied zullen vanaf vandaag extra controles plaatsvinden. Dit gebeurt naar aanleiding van de vier schietpartijen in de stad deze week. Dat meldt de gemeente Vlissingen. 

19 uur geleden
Na het in beslag nemen van een auto gaat de politie uit van een schietincident [UPDATE]

VLISSINGEN- Er is nog veel onduidelijkheid rondom het vermoedelijke schietincident dat vrijdagavond plaatsvond bij de Singel. De politie wil namelijk geen nadere mededelingen doen. Het is daardoor nog altijd niet zeker of er daadwerkelijk geschoten is en welk verband er bestaat tussen de vermeende schietpartij en een personenauto die vier uur na de melding getakeld werd bij de Van Dishoeckstraat onder toeziend oog van een forensisch onderzoeker. 

22 uur geleden
Wederom (vermoedelijke) schietpartij in Vlissingen

VLISSINGEN - De politie onderzoekt opnieuw een mogelijke schietincident in Vlissingen. Als er inderdaad geschoten is, gaat het om de vierde schietpartij in de stad een week tijd.

1 dag geleden
Zeus Hoenderop exposeert op diverse locaties in Hendrikstraat

VLISSINGEN - Kunstenaar Zeus Hoenderop exposeert op drie locaties in de Hendrikstraat: Galerie Hannelore Meijaard, Het Beeldenhuis en het Witte Huis. De drie locaties vormen volgens Hoenderop een geografische driehoek als verwijzing naar de Trans-Atlantische driehoekshandel. Hoenderops recente werk verwijst geregeld naar het slavernijverleden van Nederland, eerder maakte hij het slavernijmonument dat korte tijd op de boulevard heeft gestaan en nu in het Muzeeum op de Nieuwendijk te zien is.

1 dag geleden
Sixties pop met eigen smoel van The Tambles

VLISSINGEN - The Tambles zijn een perfecte kruising tussen sixties rammelpop en hedendaagse virtuositeit. Anderhalf jaar geleden speelden ze al eens in de Piek en op 18 mei komen ze weer, samen met Jerry Hormone Ego Trip.

2 dagen geleden
Tinkebell exposeert aan de Koudekerkseweg

VLISSINGEN - Kunstenares Tinkebell exposeert momenteel in het raam aan de Koudekerkseweg 8, het woonhuis van Sylvia Hubrouck. Hubrouck stelt sinds eind 2022 het raam van haar woning beschikbaar aan kunstenaars om er te exposeren onder de titel 'Ik geef je mijn raam'. Hubrouck maakt daarmee een statement tegen het verschraalde kunstklimaat in de gemeente Vlissingen.

2 dagen geleden