Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Marinierskazerne: 'Handelwijze van staatssecretaris lijkt op geheime militaire operatie'

Marinierskazerne: 'Handelwijze van staatssecretaris lijkt op geheime militaire operatie'

MIDDELBURG - Commissaris van de koning Han Polman zegt dat ‘als alle berichten waar zijn’ de handelwijze van Defensie-staatssecretaris Barbara Visser bijna is te vergelijken met ‘een geheime militaire operatie’.

Polman doelt op het bericht in de Telegraaf van dinsdag. Daarin staat dat zij al in november wist dat Nieuw-Milligen een betere plek is voor de nieuwe marinierskazerne. "Het is niet de manier waarop je als overheden met elkaar omgaat. We moeten open en eerlijk zijn tegen elkaar. We doen het immers in het belang van Nederland", aldus de getergde commissaris. "Neem ons als mede-overheden serieus. Het laatste wat de staatssecretaris met ons heeft gecommuniceerd is dat ze meer tijd nodig heeft. Die hebben we haar gegeven. Sindsdien hebben wij alleen een afschrift gekregen van een brief aan de Tweede Kamer over een dilemma. Informeer ons. We vragen om bestuurlijk fatsoen."

Helderheid

Het provinciebestuur wil deze week helderheid over Vlissingen als locatie voor de kazerne. "Wat is de status van dit project? Dat is het eerste plan", zegt gedeputeerde Dick van der Velde. Pas als er helderheid is wil hij eventueel praten over compensatie. "Maar dat is echt het tweede plan. Eerst openheid en eerlijkheid."

Meer uit Middelburg

Samenwerking Zeelandia Middelburg en voetbalschool JVOZ

MIDDELBURG - Voorzitter Remy Verhage van voetbalclub Zeelandia Middelburg en voorzitter Eugène Fagg van Jeugd Voetbal Opleiding Zeeland (JVOZ) hebben vrijdag een samenwerkingsovereenkomst ondertekend. Deze stap volgt op een succesvolle pilot in de afgelopen periode.

1 dag geleden
Vier auto's beschadigd vanwege autobrand in Middelburg

MIDDELBURG - In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn in Middelburg vier personenauto's beschadigd geraakt door brand. De brandweer heeft de voertuigen geblust.

3 dagen geleden
Hardleerse Middelburger zonder rijbewijs voor derde keer betrapt achter het stuur

ZIERIKZEE - Een 39-jarige Middelburger is afgelopen nacht op de N256 voor de derde keer betrapt op het rijden in een auto zonder geldig rijbewijs. Vanwege de recidive krijgt hij niet alleen een proces-verbaal, maar is ook de auto waarin hij reed in beslag genomen.

4 dagen geleden
Volume veel te hoog: TV wordt ingenomen door politie in Middelburg

MIDDELBURG - De politie heeft vannacht in Middelburg een televisie in beslag genomen. Dit naar aanleiding van geluidsoverlast. Het was namelijk niet de eerste keer dat de politie naar het adres moest.

4 dagen geleden
Koningin Máxima op bezoek bij Middelburgse inspiratiesessie

MIDDELBURG - Koningin Máxima was gisteren, woensdagmiddag 21 februari in Poppodium De Spot in Middelburg aanwezig tijdens de inspiratiesessie 'Méér Kunst en Cultuur in School en Omgeving'. Tijdens deze bijeenkomst bespraken educatie- en cultuurorganisaties uit de provincie Zeeland hoe zij leerlingen gelijke kansen kunnen bieden met behulp van de verlengde schooldag en het integreren van kunst en cultuur in het onderwijs. Koningin Máxima is erevoorzitter van Méér Muziek in de Klas.

5 dagen geleden
Marcel Fränzel waarnemend burgemeester in Middelburg

MIDDELBURG - De commissaris van de Koning in de provincie Zeeland, de heer drs. J.M.M. (Han) Polman, heeft de heer M.A. (Marcel) Fränzel MSc. (1960) benoemd als waarnemend burgemeester van Middelburg. Zijn benoeming gaat in op 13 maart 2024. Dit besluit volgt op de benoeming van de heer mr. H.M. (Harald) Bergmann als burgemeester van de gemeente Schiedam per diezelfde datum.

6 dagen geleden
Oekraïense klanken vanaf de stadhuiscarillon in Veere

VEERE - Het is deze week twee jaar geleden dat het Russische leger Oekraïne binnenviel. Om de Oekraïense vluchtelingen te laten weten dat Nederland meeleeft, laat stadsbeiaardier David van der Vlies op donderdag 22 februari van 12.00 tot 13.00 uur. Oekraïense muziek horen van het carillon in Veere.

6 dagen geleden