Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Marijke van der Meijden wil niet aan de zijlijn staan

Marijke van der Meijden wil niet aan de zijlijn staan

YERSEKE – Marijke van der Meijden-de Dreu uit Yerseke is dit jaar als enige vrouw van negen Reimerswaalse gedecoreerden koninklijk onderscheiden. Ze is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau voor haar grote bijdrage aan de - zelfs internationale - gemeenschap.

Een lange lijst aan vrijwilligersfuncties, van lokaal tot internationaal niveau, heeft Marijke van der Meijden-de Dreu op haar naam staan. Zo was ze gemeenteraadslid en vrijwilliger voor culturele en maatschappelijke initiatieven als Burendag. Daarnaast had ze provinciaal en landelijk zitting in verschillende besturen, waar zij zich met grote betrokkenheid inzette voor de belangen van vrouwen. 

Verbaasd

Toch is Van der Meijden-de Dreu verbaasd over haar benoeming. “Geridderd worden voor het doen van dingen die je leuk vindt? Ik was blij verrast toen burgemeester José van Egmond me belde, want ik had het niet verwacht. Ik vond de uitreiking, ondanks de corona-maatregelen, een bijzonder gebeuren.”

Vrouwen

Van der Meijden-de Dreu vertelt geen betaald werk te hebben gedaan, maar zich altijd verdienstelijk gemaakt te hebben op verschillende niveaus; lokaal, landelijk en internationaal. “Het is allemaal begonnen met de Nederlandse Bond van Plattelandsvrouwen, later Vrouwen van Nu. Daarin heb ik van 1975 tot 1998 een aantal bestuurlijke functies vervuld. Ik woonde toen al in Yerseke en vond het geweldig wat al die vrouwen samen konden doen. We hadden toen over de honderd leden. Ik was mede-organisator van allerlei leuke activiteiten, zoals cursussen Frans en tuinieren. Het was een hele fijne organisatie. Vooral in het begin deed ik het werk vanuit een principe. Ik wilde vrouwen stimuleren om ook in besturen te gaan.”
Een tweede vrouwenvereniging waarvoor ze actief was, was de serviceclub Innerwheel. “In 1979 werd de afdeling Goes-Reimerswaal opgericht. Vanuit die afdeling heb ik lokaal, op districtsniveau, landelijk en internationaal bestuursfuncties vervuld met als hoogtepunt International Boardmember. Dat was ook een heel interessante organisatie, die leden had over de hele wereld. Ik ben voor deze functie onder andere in Paramaribo en Kopenhagen geweest. Dat waren hele mooie reizen.”

Cultuur

De vereniging Hulphond Nederland had ook altijd haar hart. Hier was ze jarenlang coördinator voor het inzamelen van gelden op Zuid-Beveland. Zij was daarnaast betrokken bij de regionale VVV Goes en daaruit voortkomend de afdeling in Yerseke.
In 1973 werd Van der Meijden-de Dreu lid van de VVD. Van 1997 tot 2009 was ze raadslid voor deze partij.

Vandaag de dag is ze nog actief voor de landelijke verenigingsraad van AVRO TROS en de Programma Commissie. Ook is ze actief lid van de werkgroep Podium Reimerswaal. “Ik vind het belangrijk dat mensen in eigen omgeving cultuur van niveau kunnen beleven. Daarvoor heb ik mij altijd sterk gemaakt. Ik vind het ontzettend leuk om in mijn eigen leefomgeving iets te organiseren. Ik zou ook jongeren willen stimuleren om vrijwilligerswerk te doen. Ik wil niet aan de zijlijn staan en hoop nog lang mijn steentje te kunnen bijdragen.”

Meer uit Reimerswaal

Leerlingen ds. G.H. Kerstenschool Yerseke krijgen als eerste kinderboek 'De zee hield het lang geheim'

YERSEKE - Groep 7 van de ds. G.H. Kerstenschool in Yerseke heeft een boeiende ochtend beleefd. Bij het Koninklijk Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee (NIOZ) in Yerseke presenteerde Wouter Klootwijk donderdag zijn nieuwe kinderboek 'De zee hield het lang geheim', over een ontdekking in de mosselkweek. Hij vertelde de kinderen over zijn boek, burgemeester José van Egmond van de gemeente Reimerswaal las eruit voor en de klas mocht, na een mossel-masterclass van NIOZ-onderzoeker Johan van de Koppel, een experiment doen in de getijdebakken bij de Oosterschelde. Ook kregen de leerlingen allemaal een exemplaar van het boek cadeau.

14 uur geleden
Koningsdag in Yerseke en Hansweert: dit is er te doen

YERSEKE - Hansweert en Yerseke pakken groots en oranje uit op Koningsdag zaterdag.

20 uur geleden
Vrijdag tweede Oranjeloop in Krabbendijke

KRABBENDIJKE - Na het succes van vorig jaar wordt vrijdag de tweede Oranjeloop Krabbendijke georganiseerd.

1 dag geleden
Jongeren in Krabbendijke bekogelen politie met vuurwerk en eieren

KRABBENDIJKE - Leerlingen in Krabbendijke hebben zich dinsdagmorgen, net voor de meivakantie, misdragen door met vuurwerk en eieren te gooien. 'Er werd een Cobra 6 richting de politie gegooid', laat de politie weten, 'ook besmeurden ze een dienstauto.' 

2 dagen geleden
Drukte bij muziekavond leerlingen Wim Steenbakker in Wemeldinge

WEMELDINGE - Ondanks het slechte weer was het vrijdag volop lente in het Dorpshuis De Wemel in Wemeldinge. Daar kwamen meer dan tweehonderd muziekliefhebbers bijeen om te genieten van diverse optredens van de leerlingen van Wim Steenbakker.

2 dagen geleden
Jan Eversdijk uit Kruiningen verrast met lintje

KRUININGEN - Zaterdagavond is Jan Eversdijk uit Kruiningen benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

3 dagen geleden
Motorrijdster komt ten val in Yerseke en moet naar ziekenhuis

YERSEKE - Op de Burenpolderweg in Yerseke is zondagavond een motorrijdster gewond geraakt bij een val. Ze is naar het ziekenhuis gebracht.

3 dagen geleden