Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Marijke van der Meijden wil niet aan de zijlijn staan

Marijke van der Meijden wil niet aan de zijlijn staan

YERSEKE – Marijke van der Meijden-de Dreu uit Yerseke is dit jaar als enige vrouw van negen Reimerswaalse gedecoreerden koninklijk onderscheiden. Ze is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau voor haar grote bijdrage aan de - zelfs internationale - gemeenschap.

Een lange lijst aan vrijwilligersfuncties, van lokaal tot internationaal niveau, heeft Marijke van der Meijden-de Dreu op haar naam staan. Zo was ze gemeenteraadslid en vrijwilliger voor culturele en maatschappelijke initiatieven als Burendag. Daarnaast had ze provinciaal en landelijk zitting in verschillende besturen, waar zij zich met grote betrokkenheid inzette voor de belangen van vrouwen. 

Verbaasd

Toch is Van der Meijden-de Dreu verbaasd over haar benoeming. “Geridderd worden voor het doen van dingen die je leuk vindt? Ik was blij verrast toen burgemeester José van Egmond me belde, want ik had het niet verwacht. Ik vond de uitreiking, ondanks de corona-maatregelen, een bijzonder gebeuren.”

Vrouwen

Van der Meijden-de Dreu vertelt geen betaald werk te hebben gedaan, maar zich altijd verdienstelijk gemaakt te hebben op verschillende niveaus; lokaal, landelijk en internationaal. “Het is allemaal begonnen met de Nederlandse Bond van Plattelandsvrouwen, later Vrouwen van Nu. Daarin heb ik van 1975 tot 1998 een aantal bestuurlijke functies vervuld. Ik woonde toen al in Yerseke en vond het geweldig wat al die vrouwen samen konden doen. We hadden toen over de honderd leden. Ik was mede-organisator van allerlei leuke activiteiten, zoals cursussen Frans en tuinieren. Het was een hele fijne organisatie. Vooral in het begin deed ik het werk vanuit een principe. Ik wilde vrouwen stimuleren om ook in besturen te gaan.”
Een tweede vrouwenvereniging waarvoor ze actief was, was de serviceclub Innerwheel. “In 1979 werd de afdeling Goes-Reimerswaal opgericht. Vanuit die afdeling heb ik lokaal, op districtsniveau, landelijk en internationaal bestuursfuncties vervuld met als hoogtepunt International Boardmember. Dat was ook een heel interessante organisatie, die leden had over de hele wereld. Ik ben voor deze functie onder andere in Paramaribo en Kopenhagen geweest. Dat waren hele mooie reizen.”

Cultuur

De vereniging Hulphond Nederland had ook altijd haar hart. Hier was ze jarenlang coördinator voor het inzamelen van gelden op Zuid-Beveland. Zij was daarnaast betrokken bij de regionale VVV Goes en daaruit voortkomend de afdeling in Yerseke.
In 1973 werd Van der Meijden-de Dreu lid van de VVD. Van 1997 tot 2009 was ze raadslid voor deze partij.

Vandaag de dag is ze nog actief voor de landelijke verenigingsraad van AVRO TROS en de Programma Commissie. Ook is ze actief lid van de werkgroep Podium Reimerswaal. “Ik vind het belangrijk dat mensen in eigen omgeving cultuur van niveau kunnen beleven. Daarvoor heb ik mij altijd sterk gemaakt. Ik vind het ontzettend leuk om in mijn eigen leefomgeving iets te organiseren. Ik zou ook jongeren willen stimuleren om vrijwilligerswerk te doen. Ik wil niet aan de zijlijn staan en hoop nog lang mijn steentje te kunnen bijdragen.”

Meer uit Reimerswaal

Zaterdag is het Zeeuwse Veteranen Dag in Middelburg

MIDDELBURG - Op zaterdag 10 juni is er weer een Zeeuwse Veteranen Dag. Sinds vorig jaar is gekozen om de activiteiten van deze dag op het Abdijplein van de Zeeuwse Hoofdstad te organiseren. Dit houdt in dat er geen parade door de stad komt en ook geen defilé op de Markt.  

25 minuten geleden
Neergestort vliegtuig bij Rilland blijkt loos alarm

RILLAND - In de omgeving van Rilland hebben hulpverleners gezocht naar een mogelijk neergestort sportvliegtuigje. Er kwam omstreeks 14.50 uur een melding binnen bij de meldkamer van de politie.

40 minuten geleden
Final League bij v.v. Kapelle om voetbal voor meiden te promoten

KAPELLE - Iedereen is zaterdag welkom op het complex van v.v. Kapelle voor de Final League. Deze dag promoot voetbal onder meiden. Er zijn wedstrijden en allerlei andere activiteiten. Danique Tolhoek, oud-speelster van Kapelle en vanaf volgend seizoen uitkomend in Ajax 1, verzorgt de prijsuitreiking.

56 minuten geleden
Truckrit van Davogé weer terug

OOSTDIJK - Afgelopen zaterdag vond de negentiende editie van de jaarlijkse truckrit van stichting Davogé na lange tijd weer plaats. Een hartverwarmend evenement dat speciaal is georganiseerd voor mensen met een beperking. Er was niet alleen de bekende truckrit, maar ook een spelletjesprogramma, verschillende demonstraties van onder ander de brandweer en nog veel meer.

1 dag geleden
Urker Mans Formatie treedt op in Yerseke

YERSEKE - Op zaterdag 10 juni hoopt de Urker Mans Formatie een concert te verzorgen in de Herv. kerk van Yerseke. De UMF is een unieke groep van 13 schitterende zangstemmen onder leiding van de ervaren dirigent Martin Mans. Zij zullen een mix van psalmen en geestelijke liederen zingen. Hugo van der Meij (piano) en Jolanda van de Wege (panfluit) zullen de Formatie muzikaal begeleiden en muzikale intermezzo’s laten horen.

1 dag geleden
Brandweer haalt schaap uit slootkant bij Yerseke

YERSEKE - De brandweer is maandagavond rond 19:30 uur opgeroepen om een schaap uit de slootkant te halen in de Yerseke Moer. Het schaap is op nog onbekende manier buiten de omheining gekomen en stond de spuitgasten uit Yerseke schaapachtig aan te kijken bij hun aankomst.

1 dag geleden
Meld je aan voor Wemeldinge's Got Talent

WEMELDINGE - Op 1 juli vind in Wemeldinge het Zomerfeest Wemeldinge plaats. 

3 dagen geleden