Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Marijke Hillebrand is apetrots op haar zoon, die het familiebedrijf voortzet

Marijke Hillebrand is apetrots op haar zoon, die het familiebedrijf voortzet

GOES - Toen de ouders van Rens Hillebrand kinderen kregen, zeiden ze dat ze hun gezin net zo lang hoopten uit te breiden tot zich een nieuwe generatie voor hun schoenmakerij aandiende. Na drie dochters kwam met Rens hun eerste zoon ter wereld. “Hij wordt later schoenmaker”, riep moeder Marijke meteen. En ze kreeg gelijk.Marijke Hillebrand (73) trouwde met de man die als derde generatie Schoenservice Hillebrand in Goes aanstuurde. Ze was veel in de winkel te vinden, hielp klanten en verzorgde stikwerkjes. Hun vier kinderen hebben vroeger ook allemaal de helpende hand toegestoken. Haar man, die tien jaar geleden op 62-jarige leeftijd plotseling overleed, heeft het unieke moment van de uitreiken van het predicaat hofleverancier vorige week niet meer kunnen meemaken, maar Marijke was er, samen met dochter Marit, bij toen Rens, als nieuw hoofd van het familiebedrijf, het gevelwapen van hofleverancier ontving. “Heel trots ben ik”, glunderde ze.

Burgemeester Margo Mulder van de gemeente Goes prees bij de uitreiking onder meer dat Hillebrand een erkend leerbedrijf is. “Om dat te worden, moest jij zelf ook weer naar school en die opleiding deed je in één in plaats van drie jaar. Een van je leerlingen won in 2018 een prijs bij een Europese vakwedstrijd, dus je leidt ook goéd op. Daarnaast zijn jullie altijd blijven vernieuwen, schreef mevrouw Hoekenga van de Nederlandse Schoenmakers Vereniging me in een brief en daarmee is jouw bedrijf een voorbeeld voor de hele branche.”

Meer uit Beveland

Sawasdee zamelt geld in voor goed doel op kerstmarkt Goes

GOES – Op de kerstmarkt in de Grote Kerk in Goes is zaterdag en zondag, 10 en 11 december, stichting Sawasdee present met een informatiekraam. Sawasdee heeft door de coronapandemie zware jaren achter de rug met geld inzamelen voor het welzijn van kinderen in zuidoost-Azië, maar dat komt nu weer op gang.

39 minuten geleden
Scholier gewond aan hand bij ongeval Goes

GOES - Een scholier is dinsdagmorgen gewond geraakt bij een ongeval op de rotonde bij de Van Hertumweg in Goes. Het slachtoffer hoefde niet voor behandeling naar het ziekenhuis.

1 uur geleden
Tuinbezitters krijgen boompje voor beter kimaat

GOES/HEINKENSZAND - Ruim 3500 Zeeuwse tuinbezitters worden donderdag, vrijdag en zaterdag blij gemaakt met in totaal 16.000 gratis boompjes. Onder meer de gemeenten Goes en Borsele zijn hierbij betrokken.

1 uur geleden
Schelde Delta gaat voor Unesco-erkenning

YERSEKE - Het grensoverschrijdende Geopark Schelde Delta, dat ook Zeeland beslaat, is officieel aangemeld voor de erkenning als Unesco Global Geopark. 

1 dag geleden
Start Vernieuwers Challenge van Creative City Boost Zeeland

MIDDELBURG - Welke plannen helpen de Zeeuwse binnensteden om levendiger en duurzamer te worden? En hoe kunnen cultuurprofessionals en middenstanders samen innovatieve events bedenken waar de stad beter van wordt?

1 dag geleden
Glas-in-lood restaureren, hoe gaat dat in zijn werk?

KWADENDAMME - Om het glas-in-lood van de Bonifaciuskerk in Kwadendamme te herstellen zijn de panelen uit de ramen genomen en vervoerd naar een gespecialiseerd glasatelier in Tilburg.

1 dag geleden
Rubriek Goes Gezien: Al struukelend De Poel in? (2)

Vorige week maandag kreeg het appartementencomplex voor senioren op de hoek Zuidvlietstraat/Westsingel de historische naam ‘de Struikelblok’. Het gebouw dateert van 1988, het is dus ruim dertig jaar naamloos geweest. De directeur van Beveland Wonen noemde deze late naamgeving in de PZC ‘achterstallig onderhoud’. Humor, dat begrijpt u wel. Dat er uiteindelijk toch geld en tijd voor beschikbaar kwam, werd veroorzaakt door een mailtje van Jan Baaijens van pakweg een jaar geleden. Hij gaf daarin de woningcorporatie de suggestie het complex alsnog De Struukelblok te noemen, naar de boerderij die daar tot in 1982 bewoond werd door familie van zijn vrouw, Lenie Baaijens-Duvekot (beiden op de foto; de vader van Lenie werd er in 1910 geboren). Baaijens kreeg aanvankelijk geen reactie en ik was geneigd die stilte te interpreteren als een zwijgende afwijzing, omdat die naam nu eenmaal niet zo geschikt is voor een seniorenwoningencomplex, dat doorgaans een optimistische naam krijgt. Want welke senior wil door zijn huisvesting voortdurend herinnerd worden aan het steeds grotere risico van een (fatale) val? Maar het viel mee; hulde!

2 dagen geleden