Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Marijke Hillebrand is apetrots op haar zoon, die het familiebedrijf voortzet

Marijke Hillebrand is apetrots op haar zoon, die het familiebedrijf voortzet

GOES - Toen de ouders van Rens Hillebrand kinderen kregen, zeiden ze dat ze hun gezin net zo lang hoopten uit te breiden tot zich een nieuwe generatie voor hun schoenmakerij aandiende. Na drie dochters kwam met Rens hun eerste zoon ter wereld. “Hij wordt later schoenmaker”, riep moeder Marijke meteen. En ze kreeg gelijk.Marijke Hillebrand (73) trouwde met de man die als derde generatie Schoenservice Hillebrand in Goes aanstuurde. Ze was veel in de winkel te vinden, hielp klanten en verzorgde stikwerkjes. Hun vier kinderen hebben vroeger ook allemaal de helpende hand toegestoken. Haar man, die tien jaar geleden op 62-jarige leeftijd plotseling overleed, heeft het unieke moment van de uitreiken van het predicaat hofleverancier vorige week niet meer kunnen meemaken, maar Marijke was er, samen met dochter Marit, bij toen Rens, als nieuw hoofd van het familiebedrijf, het gevelwapen van hofleverancier ontving. “Heel trots ben ik”, glunderde ze.

Burgemeester Margo Mulder van de gemeente Goes prees bij de uitreiking onder meer dat Hillebrand een erkend leerbedrijf is. “Om dat te worden, moest jij zelf ook weer naar school en die opleiding deed je in één in plaats van drie jaar. Een van je leerlingen won in 2018 een prijs bij een Europese vakwedstrijd, dus je leidt ook goéd op. Daarnaast zijn jullie altijd blijven vernieuwen, schreef mevrouw Hoekenga van de Nederlandse Schoenmakers Vereniging me in een brief en daarmee is jouw bedrijf een voorbeeld voor de hele branche.”

Meer uit Beveland

Handbal in de lift op de Bevelanden

HEINKENSZAND - De handbalsport begint weer op te bloeien in de Bevelandse gemeenten en dat smaakt naar meer voor handbalvereniging GSC in Heinkenszand. Bij de club begint dinsdag (2 april) een nieuw jeugdelftal.

4 uur geleden
Buurtsuper in Borssele feestelijk geopend

BORSSELE - Borssele heeft eindelijk weer een eigen supermarkt. Meer dan een jaar heeft Coöperatie Dorpswelzijn Borssele hieraan gewerkt.

11 uur geleden
Nieuwe campagne om technici naar Zeeland te trekken gelanceerd

TERNEUZEN - Terwijl de krapte op de Zeeuwse arbeidsmarkt enigszins afkoelt, blijft het aantal openstaande vacatures voor technische beroepen groot. De Provincie Zeeland heeft daarom de handen ineengeslagen en start samen met Talent Service Zeeland en zes Zeeuwse bedrijven een campagne. Het doel van de campagne genaamd 'Break Out' is om technici uit binnen- en buitenland te verleiden om naar Zeeland te komen. Op donderdag 28 maart werd de campagne gelanceerd bij Dow in Terneuzen.

11 uur geleden
Avondvierdaagse Heinkenszand begint op maandag 8 april

HEINKENSZAND - Van maandag 8 tot en met vrijdag 12 april organiseert de Heinkenszandse Kika-KWF Walk & Run weer de avondvierdaagse en hardloopwedstrijd in en om het mooie Heinkenszand.

11 uur geleden
Jubilerend Ovezande gaat zondag voor spektakel met 'Fiets 'm d'r in'

OVEZANDE - Eerste Paasdag (zondag 31 maart) kan iedereen in Ovezande meedoen aan 'Fiets 'm d'r in'.

13 uur geleden
Automobilist ramt gevel van restaurant in Goes

GOES - Een vermoedelijk onder invloed zijnde automobilist heeft woensdag een flinke ravage aangericht in het centrum van Goes. Hij reed tegen de pui van een restaurant aan de Ganzepoortstraat. Een getuige verklaarde dat zij ternauwernood de auto kon ontwijken om niet aangereden te worden.

14 uur geleden
Unesco erkent Schelde Delta gebied als Unesco Global Geopark

Op 27 maart heeft Unesco het in Nederland en België gelegen Schelde Delta gebied het Unesco Global Geopark keurmerk toegekend. Het gebied beslaat ongeveer 5.500 vierkante kilometer en is meteen een van de grootste geoparken ter wereld. Na Geopark De Hondsrug is dit het tweede geopark in Nederland.

16 uur geleden