Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Marijke Hillebrand is apetrots op haar zoon, die het familiebedrijf voortzet

Marijke Hillebrand is apetrots op haar zoon, die het familiebedrijf voortzet

GOES - Toen de ouders van Rens Hillebrand kinderen kregen, zeiden ze dat ze hun gezin net zo lang hoopten uit te breiden tot zich een nieuwe generatie voor hun schoenmakerij aandiende. Na drie dochters kwam met Rens hun eerste zoon ter wereld. “Hij wordt later schoenmaker”, riep moeder Marijke meteen. En ze kreeg gelijk.Marijke Hillebrand (73) trouwde met de man die als derde generatie Schoenservice Hillebrand in Goes aanstuurde. Ze was veel in de winkel te vinden, hielp klanten en verzorgde stikwerkjes. Hun vier kinderen hebben vroeger ook allemaal de helpende hand toegestoken. Haar man, die tien jaar geleden op 62-jarige leeftijd plotseling overleed, heeft het unieke moment van de uitreiken van het predicaat hofleverancier vorige week niet meer kunnen meemaken, maar Marijke was er, samen met dochter Marit, bij toen Rens, als nieuw hoofd van het familiebedrijf, het gevelwapen van hofleverancier ontving. “Heel trots ben ik”, glunderde ze.

Burgemeester Margo Mulder van de gemeente Goes prees bij de uitreiking onder meer dat Hillebrand een erkend leerbedrijf is. “Om dat te worden, moest jij zelf ook weer naar school en die opleiding deed je in één in plaats van drie jaar. Een van je leerlingen won in 2018 een prijs bij een Europese vakwedstrijd, dus je leidt ook goéd op. Daarnaast zijn jullie altijd blijven vernieuwen, schreef mevrouw Hoekenga van de Nederlandse Schoenmakers Vereniging me in een brief en daarmee is jouw bedrijf een voorbeeld voor de hele branche.”

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Beveland

Organisatie hoopt op herdenking met publiek bij Sloedam

ARNEMUIDEN - Een belangrijk onderdeel van de Mallardmars zaterdag is de herdenking van de Slag om de Schelde bij de Sloedam vanaf 10.30 uur. In tegenstelling tot vorig jaar, kan er zaterdagmorgen wel weer publiek bij de sobere, maar plechtige herdenking aanwezig zijn. 

4 uur geleden
Ondernemerscolumn: ‘Het Zeeuwse licht’

Pas, in een vergeeld fotoboek, zag ik een foto van een ventje met een matrozenpetje; zo’n witte met een blauw bolletje wol erbovenop. Dat ventje was, sorry, ben ik. En dat kind in mij houd ik met mijn volle verstand en al mijn gevoel in leven; kan en wil ’m niet missen.Terug naar de foto nu: een vakantiekiekje uit Zeeland, Schouwen-Duiveland. Het zal rond 1966 geweest zijn. Wij - het gezin van Dijk - woonden in Den Haag. Later nog diverse vakanties in Zeeland gevierd en alle herinneringen zijn goed en levend.Nog weer verder in de tijd toog ik graag naar het Zeeuwse om hier te surfen en als accountmanager hoorde Zeeland tot mijn rayon. Elke vier weken reisde ik af naar Zeeland en bij voorkeur op vrijdag: Dan had ik vrijdagochtend direct al het gevoel dat het weekeind begonnen was. Het was in de tijd dat je nog met de pont naar Zeeuws-Vlaanderen ging. Heen via Kruiningen, terug via Breskens. Ik keek zelden op een landkaart (pre-navigatie-tijdperk), reed van kerktoren naar kerktoren en dan kwam het wel goed. Heerlijk!Weer later verhuisden wij als jong gezinnetje naar Goes waar ik met mijn compagnon Ignace Wigman ons bedrijf opstartte in hartje Kloetinge.Tussen nu en de tijd dat ik dat matrozenpetje droeg, is er veel gebeurd. Daaraan denk ik en kijkend naar die foto vraag ik mij af wat aan Zeeland mij toch het meeste trekt. Niet veel later ben ik eruit: Het is het licht. Het licht en de ruimte die het licht hier krijgt om ‘te shinen’, zoals dat anno 2021 heet. Nergens in Nederland zie je dat op eenzelfde schaal terug en het betovert me met regelmaat. Op Walcheren, Noord-Beveland, Schouwen, aan de Zeeuws-Vlaamse kust en in de polders hier in Zuid-Beveland is het met regelmaat raak: Hoe het licht door en langs de wolken schijnt, het landschap kleurt en de sfeer bepaalt; het kan mij simpelweg gelukkig maken.

15 uur geleden
Mystery Tour in Goes

GOES - Op vrijdagavond 5 november houdt toneelvereniging Heer Hendrik uit ‘s-Heer Hendrikskinderen voor de vierde keer de Mystery Tour door de binnenstad van Goes.

20 uur geleden
Lutherse muziek in Goes en Kapelle

GOES/KAPELLE – De rijke kerkmuzikale Lutherse traditie krijgt een podium tijdens vier projectweekenden op Noord- en Zuid-Beveland.

22 uur geleden
Honderden deelnemers verwacht voor Mallardmars

NIEUWDORP - De inschrijvingen lopen binnen voor de Mallardmars. De elfde editie van deze wandeltocht vindt zaterdag plaats vanaf Bevrijdingsmuseum Zeeland in Nieuwdorp. 

1 dag geleden
EHBO-vereniging Lewedorp bestaat 50 jaar

LEWEDORP - In september bestond de EHBO-vereniging Lewedorp 50 jaar. Deze mijlpaal viert de club vrijdag 29 oktober van 19.30 tot 21.30 uur.

1 dag geleden
Studenten showen ouderen ‘t Gasthuis bruidsmode

GOES - Bewoners van woonzorgcentrum ‘t Gasthuis in Goes genoten vorige week van een bruidsmodeshow.

1 dag geleden