Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Marieke Maas uit Middelburg tweede op NK Paaldansen

Marieke Maas uit Middelburg tweede op NK Paaldansen

MIDDELBURG - Marieke Maas van sportschool Fit Middelburg in Middelburg is tweede geworden op het Nederlands Kampioenschap Paaldansen, in de categorie Masters 40+ Women.

“Het was een heel ander NK dan anders”, vertelt een blije Marieke Maas. Door de coronamaatregelen werd het kampioenschap dit jaar deels digitaal georganiseerd. Dat betekende in de praktijk dat alle deelnemers twintig minuten de tijd kregen om zich uit te leven aan de paal, in een studio in Eindhoven. Daar werd alles met een videocamera vastgelegd, en doorgestuurd naar de jury. Omdat eigenlijk alleen deelnemers mee konden doen die hadden kunnen trainen waren er dit jaar vooral deelnemers die zelf een studio of oefenruimte hebben. Maar ik ben er niet minder blij om hoor. Ik heb zelf maar vier weken kunnen trainen, dus ben erg blij met het eindresultaat. Volgend jaar doe ik weer mee, en ga ik voor de titel. Daar twijfel ik nu niet meer aan.”

Dat Marieke aanvankelijk wél twijfelde heeft alles te maken met haar volle agenda. Paaldansen doet ze al jaren, maar waar ze haar paaldansschool Pole Gym eerst combineerde met werk in de horeca heeft ze zich inmiddels volledig gericht op een combinatie met haar sportschool en fitnesscentrum Fit Middelburg. Daar is ze nu full-time mee bezig. Ondertussen doet ze er nog steeds alles aan om een goede ambassadeur te zijn voor paaldansen als serieuze sport. Paaldansen wordt door veel mensen geassocieerd met de wereld van erotiek en nachtclubs en dat is nu juist een beeld dat Marieke wil doorbreken. “Natuurlijk bestaat die wereld ook, maar paaldansen moet je vergelijken met turnen, en dan ook nog met een intensieve vorm ervan. Er zijn allerlei strenge voorschriften, ook op het gebied van kleding. Dat de meiden niet veel bedekkende kleding dragen op armen en benen heeft een praktische reden: de huid zorgt voor weerstand en wrijving, een lange broek is gewoon te glad voor zo’n metalen paal.”

Meer informatie over het NK Aerial en Paalsport 2021 is te vinden op de website van de nationale paalsportbond, die recent een nieuwe naam heeft gekregen.

Meer uit Middelburg

Veel belangstelling voor eerste Huizingalezing in Middelburg

MIDDELBURG - Het Huizinga Comité organiseerde gisteren in de Doopsgezinde kerk in Middelburg, met ondersteuning van boekhandel de Drukkery, de gemeente Middelburg en het wijkteam ‘t Zand-Stromenwijk-Rittenburg, de Eerste Huizingalezing Middelburg. De middag werd goed bezocht.

2 uur geleden
Studenten Scalda leveren topprestatie op NK Skills in Amsterdam

AMSTERDAM - Afgelopen week hebben 21 Scalda-studenten vanuit 18 verschillende vakrichtingen meegedaan aan het Nationaal Kampioenschap voor beroepen mbo: Skills The Finals. Twee dagen lang hebben studenten hun skills laten zien tijdens de NK-wedstrijden in de RAI in Amsterdam. Scalda is al jaren succesvol tijdens deze vakwedstrijden, maar de concurrentie wordt steeds heftiger. De studenten wisten gezamenlijk 7 medailles binnen te halen, waarvan 1 gouden, 5 zilveren en 1 bronzen.

7 uur geleden
Zentangle: in vier avonden tot jezelf komen met de tekencursus van Judith Adriaanse

MIDDELBURG - Judith Adriaanse, de eerste docent  Zentangle in Zeeland, start voor de eerste keer een cursus, in een serie van vier woensdagavonden. De cursus gaat op 10 mei 2023 van start in Middelburg.

8 uur geleden
Veerse Waarderingsonderscheiding voor mevrouw H. van Os-Koevoets uit Zoutelande

ZOUTELANDE - Vandaag reikte burgemeester F.J. Schouwenaar een Veerse Waarderingsonderscheiding uit aan mevrouw Henny van Os-Koevoets uit Zoutelande. De Veerse waarderingsonderscheiding is er voor iedereen die zicho p een bijzondere manier langdurig inzet voor de Veerse samenleving. De onderscheiding kan ook worden aangevraagd voor personen die een bijzonder initiatief hebben getoond.

10 uur geleden
Kinderkunstweek: water in de kunst

MIDDELBURG – Tijdens de Kinderkunstweek bieden galeries, kunstenaars, musea, boekhandels, bibliotheken en de centra voor kunst- en cultuureducatie activiteiten aan die buiten maar ook binnen school kunnen plaatsvinden. Op school, of in de vrije tijd. Het thema van dit jaar: Van druppel tot tsunami – Water in de kunst.

13 uur geleden
Tentoonstelling Jo Dumon Tak in De Oostkerk

MIDDELBURG - De bekende Middelburgse schilder Jo Dumon Tak exposeert zijn werk op zaterdag 1 en zondag 2 april van 13.00 tot 17.00 uur in De Oostkerk. De entree is gratis. Op zondag 2 april is van 15.30 tot 16.30 uur een gratis toegankelijk concert van Marieke Brokamp (viool) en Into de Maet (gitaar). Zij brengen een muzikaal gevarieerd programma met klassiek- en wereldmuziek, waaronder Klezmer, Folk en Argentijnse tango.

20 uur geleden
Groen schoolplein voor acht nieuwe Zeeuwse scholen

GOES - De Zeeuwse scholen die zich dit jaar mogen aansluiten bij de Groene Revolutie Zeeuwse Schoolpleinen zijn bekend. De scholen ontvangen een voucher om hun grijze schoolplein te verruilen voor een groene plek waar kinderen kunnen spelen, ontwikkelen en meer over de natuur leren. In totaal dienden 22 scholen uit 17 gemeentes een aanvraag in. Jaarlijks worden de vouchers aangeboden door IVN Natuureducatie, met steun van provincie Zeeland en Zeeuwse gemeenten.  

23 uur geleden