Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Marieke Maas uit Middelburg tweede op NK Paaldansen

Marieke Maas uit Middelburg tweede op NK Paaldansen

MIDDELBURG - Marieke Maas van sportschool Fit Middelburg in Middelburg is tweede geworden op het Nederlands Kampioenschap Paaldansen, in de categorie Masters 40+ Women.

“Het was een heel ander NK dan anders”, vertelt een blije Marieke Maas. Door de coronamaatregelen werd het kampioenschap dit jaar deels digitaal georganiseerd. Dat betekende in de praktijk dat alle deelnemers twintig minuten de tijd kregen om zich uit te leven aan de paal, in een studio in Eindhoven. Daar werd alles met een videocamera vastgelegd, en doorgestuurd naar de jury. Omdat eigenlijk alleen deelnemers mee konden doen die hadden kunnen trainen waren er dit jaar vooral deelnemers die zelf een studio of oefenruimte hebben. Maar ik ben er niet minder blij om hoor. Ik heb zelf maar vier weken kunnen trainen, dus ben erg blij met het eindresultaat. Volgend jaar doe ik weer mee, en ga ik voor de titel. Daar twijfel ik nu niet meer aan.”

Dat Marieke aanvankelijk wél twijfelde heeft alles te maken met haar volle agenda. Paaldansen doet ze al jaren, maar waar ze haar paaldansschool Pole Gym eerst combineerde met werk in de horeca heeft ze zich inmiddels volledig gericht op een combinatie met haar sportschool en fitnesscentrum Fit Middelburg. Daar is ze nu full-time mee bezig. Ondertussen doet ze er nog steeds alles aan om een goede ambassadeur te zijn voor paaldansen als serieuze sport. Paaldansen wordt door veel mensen geassocieerd met de wereld van erotiek en nachtclubs en dat is nu juist een beeld dat Marieke wil doorbreken. “Natuurlijk bestaat die wereld ook, maar paaldansen moet je vergelijken met turnen, en dan ook nog met een intensieve vorm ervan. Er zijn allerlei strenge voorschriften, ook op het gebied van kleding. Dat de meiden niet veel bedekkende kleding dragen op armen en benen heeft een praktische reden: de huid zorgt voor weerstand en wrijving, een lange broek is gewoon te glad voor zo’n metalen paal.”

Meer informatie over het NK Aerial en Paalsport 2021 is te vinden op de website van de nationale paalsportbond, die recent een nieuwe naam heeft gekregen.

Meer uit Middelburg

Veers duo opgepakt na afbranden safaritent op camping Domburg

DOMBURG - De politie heeft vrijdagochtend een man (24) en vrouw (26) uit de gemeente Veere aangehouden. Zij zijn mogelijk verantwoordelijk voor het afbranden van de safaritent op een vakantiepark aan de Schelpweg in Domburg. De brand is mogelijk aangestoken.

2 uur geleden
Safaritent afgebrand op camping Domburg

DOMBURG - Op een camping aan de Schelpweg in Domburg is vannacht een safaritent in vlammen opgegaan. Er is niemand gewond geraakt bij de brand.

8 uur geleden
Vooral VVD-ers willen burgemeester van Middelburg worden

MIDDELBURG - Op 6 februari 2024 is de vacature voor het burgemeestersambt in de gemeente Middelburg opengesteld. Kandidaten konden hun sollicitatiebrieven tot 27 februari 2024 aan de commissaris van de Koning in Zeeland sturen.

1 dag geleden
Lustrumconcerten 30 jaar Gospelkoor Glorify

MIDDELBURG - Gospelkoor Glorify  bestaat 30 jaar en viert dat met 2 lustrumconcerten in Axel en Middelburg.

1 dag geleden
Samenwerking Zeelandia Middelburg en voetbalschool JVOZ

MIDDELBURG - Voorzitter Remy Verhage van voetbalclub Zeelandia Middelburg en voorzitter Eugène Fagg van Jeugd Voetbal Opleiding Zeeland (JVOZ) hebben vrijdag een samenwerkingsovereenkomst ondertekend. Deze stap volgt op een succesvolle pilot in de afgelopen periode.

3 dagen geleden
Vier auto's beschadigd vanwege autobrand in Middelburg

MIDDELBURG - In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn in Middelburg vier personenauto's beschadigd geraakt door brand. De brandweer heeft de voertuigen geblust.

6 dagen geleden
Hardleerse Middelburger zonder rijbewijs voor derde keer betrapt achter het stuur

ZIERIKZEE - Een 39-jarige Middelburger is afgelopen nacht op de N256 voor de derde keer betrapt op het rijden in een auto zonder geldig rijbewijs. Vanwege de recidive krijgt hij niet alleen een proces-verbaal, maar is ook de auto waarin hij reed in beslag genomen.

6 dagen geleden