Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Marie Tak en Stadhuismuseum gaan ook toeristen ontvangen en wegwijs maken

Marie Tak en Stadhuismuseum gaan ook toeristen ontvangen en wegwijs maken

DOMBURG - Het Marie Tak van Poortvliet Museum in Domburg en Stadhuismuseum in Veere nemen dit jaar een deel van de taken van de VVV over. 

Zij zorgen voor het toeristisch gastheerschap. 

De gemeente Veere ziet dit als een tussenjaar. In 2022 wil ze met een alternatief voor deze taak van de opgeheven VVV komen. Het Marie Tak van Poortvliet en Stadhuismuseum zorgen in 2021 voor een toeristisch gastheerschap ‘op basisniveau’. 

Subsidie

Het museum in Domburg krijgt daarvoor 95.000 euro subsidie. Hiervan moet het onder meer 2,2 fte en kantoorkosten betalen en iets doen aan de zichtbaarheid. Het Marie Tak van Poortvliet is enthousiast. Door de coronacrisis zijn vrijwilligers gestopt. Door te werken met een paar betaalde krachten kan het museum vaker open zijn. Bovendien hoopt ze een deel van de toeristen te verwelkomen in het museum. 

Wegwijs

In Veere gaat het om 1,2 fte, verdeeld over twee of drie personen die toeristen ontvangen en wegwijs maken. In het stadhuis moet bouwkundig bovendien een en ander worden aangepast. De stichting Delta Cultureel heeft aan 75.000 euro genoeg om de kosten te dekken. 

De musea willen samenwerken op dit gebied. In totaal heeft Veere in de begroting 390.000 euro gereserveerd voor de VVV. 

Meer uit Middelburg

Politie verspreid signalementen in onderzoek naar twee straatrovers in Middelburg

MIDDELBURG - De politie heeft zaterdagmiddag de signalementen van twee mannen gedeeld die er van verdacht worden een straat overval te hebben gepleegd in Middelburg. De mannen zouden op zondag 28 mei een 17-jarige jongen hebben beroofd en mishandeld. De politie doet nu een beroep op getuigen die de twee verdachten kennen of die zondag hebben gezien. 

16 uur geleden
'Vrijheid om bijna alles zelf te maken houdt het vak boeiend'

DOMBURG - Souschef Joris Kriele (49) werkte niet eerder in zo’n groot bedrijf als het Badhotel in Domburg. Hij ging met chef-kok Marco Bastiaanse eerst in gesprek over de primaire voorwaarde om zijn liefde voor het vak te waarborgen; de vrijheid om zoveel mogelijk zelf te maken. Dat gesprek is nu vijftien jaar geleden. Supervisor Food & Beverage Marieanne Noordhoek (26) ervaart haar driejarig dienstverband als een bliksemcarrière. Hun werkvloeren hebben alles met elkaar te maken, zeven dagen per week.

20 uur geleden
Match: Zeeuws Museum 1 op 1 met Rijksmuseum

MIDDELBURG - Deze zomer worden twaalf topstukken uit het Rijksmuseum gematcht met werken van twaalf musea in Nederland. In elke provincie één. Het topstuk uit het Rijksmuseum ontmoet in deze musea een verwant topstuk uit de eigen collectie: een perfecte Match. In het Zeeuws Museum vindt een intieme ontmoeting plaats tussen een werk van Thérèse Schwartze uit het Rijksmuseum en een werk van Emile Delpérée uit de eigen collectie.

1 dag geleden
Middelburg zoekt samen met inwoners naar bouwlocaties

MIDDELBURG - De gemeente Middelburg gaat de komende maanden samen met inwoners op zoek naar nieuwe bouwlocaties binnen de gemeente. Net als in alle andere gemeentes in Zeeland is de woningbouwopgave groot. De raad heeft gisterenavond het voorstel goedgekeurd om door middel van een loting inwoners te betrekken bij de zoektocht naar locaties voor nieuwe woningen.

1 dag geleden
Start van ZLM Tour in Westkapelle

WESTKAPELLE - Westkapelle is dit jaar een startlocatie in de ZLM tour (7 t/m 11 juni 2023). Op donderdag 8 juni 2023 vindt het vertrek voor de eerste etappe plaats in Westkapelle. De finish in ‘s-Heerenhoek. Om 12.00 uur geeft wethouder Marcel Steketee het startschot.

1 dag geleden
Buurt- en beweegfeest met heropening paviljoen én opening van een grootse en nieuwe activiteit op Speelhof Hoogerzael

MIDDELBURG - Op zaterdag 3 juni vanaf 10.30 organiseert Speelhof Hoogerzael in samenwerking met Middelburg Beweegt, het Buurt- en beweegfeest. Behalve een uitgebreid beweegprogramma voor jong en oud, wordt op deze dag het paviljoen heropend.

2 dagen geleden
Brandweer Arnemuiden blust buitenbrand

ARNEMUIDEN – De brandweerlieden van Arnemuiden hebben woensdagmiddag een buitenbrand geblust langs het spoor. De brandweerlieden werden omstreeks 17.10 uur opgeroepen voor een buitenbrand aan de Steigerweg in Arnemuiden. Ze kwamen zonder spoed ter plaatse.

2 dagen geleden